Autor Tema: Navigacija za starije Skode MB1000, 120, Favorit, Feliciju i Fabiu MKI  (Pročitano 209 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ugljesa50Započeo temu

Navigacije za auto pocinju oko 2000 godine da bi masovno pocele da se ugradjuju u automobile oko 2006 2007. Postoje i eksterne navigacije. TomTom i Garmin su najpoznatije i najbolje. Posle 2007 pocinju i da se prave navigacije za Android pametne telefone i Ajfon. Šta čini dobru navigaciju?Dobru navigaciju činre mapa i pretraga. Najbolje mape prave TomTom i Garvin. One ne prave mape samo za svoje uređaje već i za  navigacije drugih proizvođača. Dobra mapa ne sadrži samo puteve i ulice već i položaj benzinskih pumpi, hotela restorana aerodroma...
Drugi važan deo je softver odnosno pretraga. Mnoge navigacije imaju  dobre mape ali ne i dobru pretragu. Kada u pretragu ukucam recimo Ramaća (selo izmedju G. Milanovca i Kragujevca) samo par navigacija zna gde je to. Testirao sam sve  najpoznatije Android navigacije u Beogradu, Kragujevcu Jagodini i okolini. Najbolja je bila Petal Maps kinesaka navigacija koju je napravio Huawei po uzoru na Google maps posle rata Huawai i Googla. TomTom im je pomogao oko mapa. Može se skinuti sa Googlove prodavnice ili direktno sa Huawai sajta i instalirati na bilo koji pametni telefon. Da bi radila oflajn bez interneta mora se skinuti mapa ili mape što je jednostavno i besplatno. Ako želite da koristite   navigaciju sa telefona ili neku drugu eksternu navigaciju trebate da instalirate punjac . Isti je i za telefon i za eksterne navigacije. O tome ću više govoriti kada budem predstavljao TomTom navigaciju.
  • Vozi: Skoda Favorit 136

Na mreži maradona

Predložio bih i aplikaciju “Waze”. Pored standardnih stvari imaju i lokacije kamera za brzinu, crveno svetlo itd. Još jedna korisna funkcija je što korisnici mogu da prijave stvari poput gužve, policije, radova, rupa na putu i slično. Uvek mi budu upaljene te mape u pozadini, bez obzira što znam put.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG