Autor Tema: Kamiq cudan zvuk iz vrata  (Pročitano 404 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kiskasilaZapočeo temu

Kamiq cudan zvuk iz vrata
« poslato: 26. Nov, 2024. 14:06 »
pozdrav svima,

Uzeo sam kamiq 2022 1.0 tsi 110konja presao 39000km.
Imam ga nedelju dana i posle ovog sad minusa manjeg i snega u BG-u. Poceo je da mi se cuje u predulu svih vrata kad se penjem na ivicnjake ili svaki put kada se nateze nesto  sama konstrukcija auta. Ne znam kako pravilno da opisem.
Ali kao da se plastike uvijaju i krckaju ali u predelu vrata, kada ja mrdam auto dok stoji ne cuje se nista samo u voznji.
Neki mi predlazu da su kederi i da treba da se podmazu ali mi ne verovatno da auto star 2.5 god ima probleme sa kederima.
Bas sam se smorio

• Vozi: Fabia 1.2 2006

Van mreže observer

Odg: Kamiq cudan zvuk iz vrata
« Odgovor #1 poslato: 26. Nov, 2024. 14:18 »
Tipujem na brave. Ako te ne mrzi obmotaj sa nekoliko namotaja izolir trake "valjak" na stubovima koji ulazi u zub brave, pa vidi da li će nestati. Na Polu sam imao taj problem, izluđivalo me mesecima dok nisam pronašao šta je.

Ako preteraš sa brojem namotaja nećeš moći zatvoriti vrata, treba naći balans, metodom probanja.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #2 poslato: 26. Nov, 2024. 14:25 »
Мазање гума-кедера на вратима се пред зиму свакако препоручује, против залеђивања, да ли силиконским спрејем или глицерином. То је невезано за старост гума-кедера, него ради избегавња проблема уласка у "замрзнут" ауто.
Уради то, није згорега, па ће можда и то што ти смета отићи.
Евидентно је да се на доста материјала штеди по питању квалитета, тако вероватно и на гумама око врата, и могуће да су кртије и мање еластичне на нижим температурама.

Могуће је и ово са бравама.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #3 poslato: 26. Nov, 2024. 15:59 »
primetiio sam jedino da mi je keder kod vozaca na okviru za vrata pukao keder jedno 4 cm.

Na mreži wkobre

« Odgovor #4 poslato: 26. Nov, 2024. 16:12 »
Mislim da to nije neka lova ni u ovlašćenom da se zameni.  bravo2
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #5 poslato: 26. Nov, 2024. 16:17 »
samo da je do keder-a da nije neznam ni sam sta drugo.
Ali veliko razocarenje za mene u skodu staru 2,5 godina da moram uopste da razmisljam o tome

Van mreže observer

« Odgovor #6 poslato: 27. Nov, 2024. 11:14 »
Ljudi, keder ne može da se čuje tako, pa sve i da je u fronclama. Ako dobro tumačim inicijalno pitanje, zvuk je bliži krckanju.

« Odgovor #7 poslato: 27. Nov, 2024. 15:58 »
evo snimio sam i malo pojacao kako bi stekli utisak

https://we.tl/t-fpQEiSHPBs

Na mreži Ljuba

« Odgovor #8 poslato: 27. Nov, 2024. 16:24 »
Druze moj ovo zvuci kao da si na liniji fronta dok neprijatelj napada. Hehe, mala sala, verovatno telefon pojacava efekat skripe. Morao bih se sloziti sa observerom i dodati neko moje razmisljanje koje ide u dva pravca.
Prvo, na regularnim svakodnevnim automobilima šasija je projektovana da se uvija u nekim granicama za potrebe konfora. Samo su trkacke masine utegnute al zato odbijaju bubrege. U tvom slucaju to bi ukazalo na slabiji kvalitet izrade enterijera, koji dolazi do izrazaja po hladnijem vremenu, a auto i jeste iz nize klase. Ne vređam, pretpostavljam. Mozda se javi neko, sa istim modelom, ko ce preneti svoja zapazanja iz voznje.
Drugo, nisi naveo gde si pazario auto. Daleko bilo, pupupu, mozda je udaran pa lose popravljen. Da li je neko detaljno pregledao limariju?
  • Vozi: Fabia 2

« Odgovor #9 poslato: 27. Nov, 2024. 18:29 »
Auto je proveren i nije bio lupan, jos uvek je pod fabrickom garancijom.
Snimano je telefonom, pa je plus u montazi zvuk malo pojacan kako bi se lakse razumelo.
Shvatam da nisam uzeo mercedes ali ceo zivot vozim taj srednje nizi segment vozila i zaista sa ovako necim nisam imao iskustva. Sutra cu da mu namazem kedere sa silikonskim sprejom pa cu videti da li ce bar malo umanjiti zvuk.

Van mreže observer

« Odgovor #10 poslato: 28. Nov, 2024. 10:40 »
Ja sam Polo u par navrata hteo da gurnem u Dunav ali eto, izgurao je na kraju celih 10 godina kod mene :D

« Odgovor #11 poslato: 29. Nov, 2024. 20:40 »
nadjoh snimak na youtube test kamiq-a na 15 minuta 50 sekunda ima taj moj zvuk. Tacno na neravnom putu samo sto je kod mene malo izrazaljnije.
Inace sam podmazao kedere i duplo manje se cuje nego pre.

https://www.youtube.com/watch?v=vZhQbsJ2dIw&ab_channel=JoeBlack