Autor Tema: Nasumicni Check Engine.. DPF regen ?  (Pročitano 4013 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži wkobre

Odg: Nasumicni Check Engine.. DPF regen ?
« Odgovor #30 poslato: 27. Jul, 2025. 11:51 »
U suštini u identičnoj smo situaciji. Baš tako radim i ja...nije kao da mi pogađa svaki put kada želim da se zaustavim. Ali definitivno se ne uzbuđujem ako moram da ga parkiram i odem npr u vrtić ili tek stignem na posao (a pre toga na autoputu  hearcut ).
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže fobia24

« Odgovor #31 poslato: 27. Jul, 2025. 12:35 »

Odlicno sagledavanje, korisno dosta. Znaci ako sam dobro razumeo,u leru kad radi,a regeneracija u toku,nema uslova za dalju voznju,nije problematicno ugasiti auto,on ce nastaviti da je odradi kad se krene sa voznjom.
Ja ga ne ugasim vec sacekam da on sam izadje iz rezima regeneracije. Na 1000 obrtaja on ima drugaciji miris iza, inace nema mirisa nikakvog. Kada prekine regeneraciju u leru on u tom momentu promeni zvuk ali ne spusti obrtaje odmah sam, vec kad mu stisnem gas on spustu posle na 750. Ne znam u kojim sve uslovima on naliva naftu u karter.

Van mreže azimuth90

« Odgovor #32 poslato: 27. Jul, 2025. 12:51 »
I ja to odradim kad mogu,pustim ga da radi u leru sve dok ne spusti obrtaje ispod 1000 i ne ugasi hladnjak. Ali kako mi neko rece ovde,tada iako spusti obrtaje,nije odradio regeneraciju. To sto ostane nafta u karteru,ne znam kad se desava ni koliko je stetno.
  • Vozi: Skoda Superb MK3 (2020 god)

Na mreži wkobre

« Odgovor #33 poslato: 27. Jul, 2025. 13:28 »
Na taj način se razređuje ulje. Vremenom može doći do većeg habanja unutar motora. Međutim, mislim da to više pogađa korisnike koji praktikuju mali servis na dve godine, odnosno 30k km. Povremeno prekidanje kao u našem slučaju ne može ništa značajno uticati.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Mareska

« Odgovor #34 poslato: 27. Jul, 2025. 16:04 »
Ja ga ne ugasim vec sacekam da on sam izadje iz rezima regeneracije. Na 1000 obrtaja on ima drugaciji miris iza, inace nema mirisa nikakvog. Kada prekine regeneraciju u leru on u tom momentu promeni zvuk ali ne spusti obrtaje odmah sam, vec kad mu stisnem gas on spustu posle na 750. Ne znam u kojim sve uslovima on naliva naftu u karter.
Ja koliko sam ispratio ako pocne regeneraciju,a mene mrzi da se opet vozikam ostavim ga u leru da sam spusti obrtaje tada mi nije nalivao naftu.
Dizel nikad vise :)
  • Vozi: Superb

Van mreže fobia24

« Odgovor #35 poslato: 27. Jul, 2025. 17:50 »
Zato i ja ostavim da odradi u mestu u garazi i obicno mu treba 5min da skonta da nema promene u rezimu rada i prekine je. Onda ugasim i ostane jos ventilator da radi da hladi sistem, ali sam dosao do zakljucka da on ne zavrsi uspesno regeneraciju uvek talo vec nastavi kada zapocnem voznju sledeci put. Sve zavisi u kom momentu ga ostavim da radi u leru. Nekako sam dosao do zakljucka ako je pri kraju regeneracije on i uspe da je zavrsi u leru a ako sam parkirao auto na pocetku regeneracije, on ce raditi najvise 5min i prekinuti je sam ako ne uspe do tada da je zavrsi.

Na mreži Zdushan

« Odgovor #36 poslato: 27. Jul, 2025. 19:20 »
Tako je. I ja sam došao do istog zaključka.