Autor Tema: Nasumicni Check Engine.. DPF regen ?  (Pročitano 832 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nasumicni Check Engine.. DPF regen ?
« poslato: 01. Dec, 2024. 02:56 »
Pozdrav forumasi,

Postao sam vlasnik Skodillaca ovoga meseca i kao sto naslov kaze check engine je izasao..
Auto je radio ko sat (radi i dalje) ali jutros mi se iz cistog mira check engine upalio. E sad, naravno da moze bit sve i svasta, ali zasto konkretno ciljam na DPF jeste to sto je prije dve nedelje uradjen "Extended Inspection" prilikom uvoza auta iz inostranstva. Provereno je sve mehankcki oko auta u ovlascenom servisu + sto imam punu servisnu knjizicu od 5-og kilometra do zadnjeg. Tako da mi da kazem "ne ide" u glavu sta moze biti sem DPF da je zacepljen. Jer ovih 500-600km sto sam ga vozio je bila cista gradska voznja do posla i oko registrovanja kola itd.
Do sad mi je dva puta pokusao uraditi Regen. ali se zadesilo da je to bilo kad sam stigao na odrediste.
Na tabli nema DPF znaka, je li moguce zato da se Check Engine pali ?
Ide svakako u servis, al eto interesuje me misljenje nekog malo iskusnijeg  :)

Interesuju me vasa misljena.
  • Vozi: Skodillac Superb 2018 2.0 TDI | Skoda Octavia 2015 2.0 TDI

Na mreži Ljuba

Odg: Nasumicni Check Engine.. DPF regen ?
« Odgovor #1 poslato: 01. Dec, 2024. 09:44 »
Nabavi si tzv. dzepnu dijagnostiku, da radi preko mob aplikacije, hoces kaneza ili nesto ozbiljnije poput OBD11 (usmerena direktno na VAG grupaciju). Trebace ti. O dpfu imas sijaset tema, ne posedujem dizel motor ali pratim forumu i mogu da kazem 'dobrodosao u klub onih sto  "bespotrebno" voze 20km zarad regeneracije dpf filtera' (na konto toga sto je regen zapocet bas kada si zavrsio voznju)
  • Vozi: Fabia 2

« Odgovor #2 poslato: 01. Dec, 2024. 14:22 »
Sto se toga tice vidim da ce to biti od dobre potrebe.  :) Drug mi isto ima VCDS ali kinezer tako da mu je krek na program za auta do 2015.
Uglavnom juce sam krug uhvatio oko 1h vremena na otvorenom ( 2700-3000rpm) u 4.
Kad sam na prve semafore stao, obrtaji su bili na 1000 mozda 5-6 sekundi i onda su splasnuli na 900.
Kako sam gledao na forume to je valjda znak da je regen uradjen i da tih par sekundi sluzi samo da se DPF ohladi.
Sad je samo pitanje da se to stavi na diagnostiku pa da vidimo jel' to oupste. Svakako mu je ovo trebalo nezavisno od toga

Na mreži maradona

« Odgovor #3 poslato: 01. Dec, 2024. 14:59 »
Kad sam kupio moj Superb bila je upaljena DPF lampica i nakon vožnje je nestala i nikad se od tad nije upalila, a dosta sam prešao već. Moguće da je Check povezan sa DPF ukoliko je neki specifičan problem, svakako spoji na dijagnostiku što pre, pa da središ to. Nema potrebe da ga voziš u crveno da odradi regeneraciju - ako si na auto-putu dovoljno je da bude na 2000 obrtaja, podesiš tempomat i provozaš 15ak kilometara. Ako te zadesi u gradu, onda samo voziš normalno dok ti ne završi regen. DSG brine o obrtajima i svemu.

P.S Dobrodošao u klub, što kaže Ljuba  :))
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #4 poslato: 01. Dec, 2024. 15:24 »
@AkaMadafaka

Пре свега ти честитам на Шкодилаку, и да се што слађе навоза(ш/те) са њим!  :bravo:  bravo2

Ако планираш куповати дијагностику за себе, и ако имаш некога у ХР или Мађарској или негде у ЕУ, предлажем то ОБД11, а сада су ови попусти па је на њега 40%, те можда да искористиш прилику.  :)
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži Ljuba

« Odgovor #5 poslato: 01. Dec, 2024. 16:15 »
@zzeelljjkkoo I ja bih mu predlozio obd11.. Zasto da porucuje preko drugih zemalja? Porucio sam direktno preko njihovog sajta, jeste da je isporuka trajala 2 meseca, brze stigne roba iz Kine ali je stiglo. Jedino ako ce proci jeftinije za porez i carinu 🤔

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #6 poslato: 01. Dec, 2024. 16:20 »
Колико те све коштало док ти није дошло у руке?

Када сам ја прошле године узимао уређајчић са Basic апликацијом је био 60е + 20е поштарина (испорука за 3 дана, а 7е ако је три недеље) до Беча, али сам журио јер ми је кум узео и долазио је тада за пар дана за Бгд.

Na mreži Ljuba

« Odgovor #7 poslato: 01. Dec, 2024. 16:23 »
Davno bese, cini mi se oko 90e na adresu. Next gen je u pitanju..

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #8 poslato: 01. Dec, 2024. 16:29 »
Ипак је онда нешто повољније ако се узима у оближњим земљама, а сада је због акције Фри Шипинг и наводно стиже за 48 часова. Наравно, мисли се на ЕУ.

« Odgovor #9 poslato: 01. Dec, 2024. 17:29 »
Колико те све коштало док ти није дошло у руке?

Када сам ја прошле године узимао уређајчић са Basic апликацијом је био 60е + 20е поштарина (испорука за 3 дана, а 7е ако је три недеље) до Беча, али сам журио јер ми је кум узео и долазио је тада за пар дана за Бгд.

Sad sam proverio sa drugom. Gde god da si kupio za 60e moram ti reci dobro te je zeznuo. VCDS (VAG Com kabal) + cd sa krekom nam je za 20e + postarina 5,6e
Mozda su se cene menjale, ali to je mnogo ako mene pitas...
Al jbga kad je frka tako je kako je...

« Odgovor #10 poslato: 01. Dec, 2024. 17:32 »
Sad sam pogledao oko OBD11, veoma simpaticnaa stvar. Planiram svakako za GER da podjem uskoro da uvezem jos koje auto tako da ce ta stvarcica bas dobro doc s obzirom da je na bluetooth...  bravo2

Na mreži maradona

« Odgovor #11 poslato: 01. Dec, 2024. 17:36 »
Evo malopre mi upalio regeneraciju kad sam stigao kući i parkirao, ovo mi se dešava već milioniti put, pa me navelo na razmišljanje da fizički skinem DPF i ugasim ga softverski. Da li neko ima iskustva sa tim i koliko bi to koštalo? Da li će auto onda dimiti? Da li mora i AdBlue da se ugasi onda?
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži Ljuba

« Odgovor #12 poslato: 01. Dec, 2024. 18:06 »
@AkaMadafaka Taman sam krenuo da te "napadnem" zbog poređenja krekovanog VCDS-a sa obd11 ali si se izvukao  :))
Zarad nekog ko ce, u buduce, da cita pisem nekoliko narednih redova a zamolio bih svakog ko zna vise da nadopuni.
Koliko znam taj "krekovani" vcds je nista drugo do free varijanta istog, koja moze da se koristi direktno na njihovom sajtu, a taj kabl je neka kineska smejurija koja omogucava povezivanje laptopa sa automobilom. Tih 20e koliko traze za tu kombinaciju je necija genijalna dosetka za uzimanje lake love. Kablic preko Alija je par $ a vcds se moze naci preko nekog torent linka. Onoliko koliko znam Ameri su se dobro osigurali da niko ne moze da krekuje ful varijantu VCDS-a, i isreno govoreci, s punim pravom.

« Odgovor #13 poslato: 02. Dec, 2024. 12:41 »
@AkaMadafaka Taman sam krenuo da te "napadnem" zbog poređenja krekovanog VCDS-a sa obd11 ali si se izvukao  :))
Zarad nekog ko ce, u buduce, da cita pisem nekoliko narednih redova a zamolio bih svakog ko zna vise da nadopuni.
Koliko znam taj "krekovani" vcds je nista drugo do free varijanta istog, koja moze da se koristi direktno na njihovom sajtu, a taj kabl je neka kineska smejurija koja omogucava povezivanje laptopa sa automobilom. Tih 20e koliko traze za tu kombinaciju je necija genijalna dosetka za uzimanje lake love. Kablic preko Alija je par $ a vcds se moze naci preko nekog torent linka. Onoliko koliko znam Ameri su se dobro osigurali da niko ne moze da krekuje ful varijantu VCDS-a, i isreno govoreci, s punim pravom.

=)) =))
Ma opusteno, znam da kinezeri nikad ne mogu da se porede sa OEM stvarima ili kvalitetom. Isti primer mogu dat i za Reno diagnostigu. Imas ih mali milion RenOLinka na aliju. Kada npr to uporedis sa CAN Clipom dva sveta. Brzina i softwer pogotovo...

Nagrabusio sam ha
« Odgovor #14 poslato: 06. Dec, 2024. 02:18 »
Evo dok cekam sad 10. termin da ga na diagnostiku povedem u AutoČačak opet mi se regen upalio. I to me cudi jer sam danas bio na otvoren put i to pofinih 2,3 sata voznje.
Vidim da ce me ovo fino kostat, jer cudno mi je da se regen ovoliko puta pali  :|