0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Veci precnik i malo vise napumpane gume i odstupanje ce biti manje. Sa debilima u firmi koji su zaduzeni za GPS pracenje sluzbenih vozila i kaznjavanje "brzih vozaca" imao sam neverovatne prepiske na temu odstupanja brzinomera (majstori su se dosetili da uzimaju podatak sa BC umesto sa GPS, a GPS im sluzi samo za pozicioniranje vozila i onda te jos ubedjuju kako je BC tacniji i da nemam ja sta da se tu pravim pametan kad "proizvodjaci automobila valjda bolje znaju kako se meri brzina"). Na kraju sam naduvao gume na 3.5 da bar vozim priblizno onoliko brzo koliko pokazuje brzinomer
Pa to sto uzimaju podatke sa brzinomera ide u tvoju korist, jer brzinomer uvek pokazuje manju brzinu od stvarne.A gps brzina jeste tacna tj. pravaInace, PROSECNA brzina na BC jeste ona stvarna! Mora i da bude, jer je V=s/t
Zar ti vredi tih par km/h razlike neudobniju voznju,losije kocenje,neravnomerno trosenje gume i losije lezanje?
Jedino ovo za prosecnu brzinu koju pokazuje BC je tacno
Znaci mi. Kada provedes 40 sati mesecno (5 radnih dana) samo u putovanju na posao, znaci mi svaki minut.Na godinu dana to je 60 radnih ili 20 kalendarskih dana.Da postujem sva idiotska ogranicenja u izvornom obliku u kojem je to poslodavac zamislio, putovao bih jos duze.
Nisam siguran, bar na O3 mislim da nije tako. Stavi tempomat i resetuj BC, biće verovatno ista prosečna brzina kao ona koju i pokazuje brzinomer.