Autor Tema: Kratko svetlo Rapid  (Pročitano 367 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži Dača993Započeo temu

Kratko svetlo Rapid
« poslato: 23. Dec, 2024. 09:40 »
Da li neko može da mi pomogne kako sa skinem sijalicu iz fara za kratko i dugo svetlo na Rapidi? Koji je sistem, jel se izvlači ili kako? Sinoć sam probao, nisam uspeo, a dosta je neoristupačno zbog veznog lima.
I koha sijalica tu ide?
  • Vozi: Skoda Rapid 1.2 TSI Ambition

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Kratko svetlo Rapid
« Odgovor #1 poslato: 23. Dec, 2024. 10:00 »
Скини са Интернета упутство за Рапид, колико се сећам тамо би требало да има процедура.
Рапид и Фабиа 3 мислим да имају слична решења, а колико се сећам, код Ф3 се за замену неких предњих сијалица скидала пластична оплата у блатобрану, код точкова.
Модел сијалице такође упутство.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže Baltazar

« Odgovor #2 poslato: 23. Dec, 2024. 17:42 »
Da li neko može da mi pomogne kako sa skinem sijalicu iz fara za kratko i dugo svetlo na Rapidi? Koji je sistem, jel se izvlači ili kako? Sinoć sam probao, nisam uspeo, a dosta je neoristupačno zbog veznog lima.
I koha sijalica tu ide?
Prvi put je bilo cupavo, bio sam poceo da raskopavam oko fara.
Posle sam naucio i nije uopste tesko, nista ne mora da se skida osim onih gumenih poklopaca.
Dugo svetlo je H15 a kratko mislim da je H7 provericu.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

« Odgovor #3 poslato: 23. Dec, 2024. 18:28 »
Hvala obojici!
Za kratko je H7, a za dnevno/dugo je H15. Nije oroblem toliki za skidanje, mada nije baš ni jao što piše u uputstvu da se samo isčupa sihalica zajedno sa džekom jer mi se desilo da sam isčupao džek, a da je sijalica ostala.
Videh i prednja maglenka da mi je crkla, nju sam već menjao, tu je H8.

Na mreži observer

« Odgovor #4 poslato: 24. Dec, 2024. 10:02 »
Kako mi idu na živce sa tim proseravanjem, od h1 do h15 (kod mene je slično kao kod tebe samo su maglenke h11). Ne znam zašto im je bio problem da svuda stave h7 (polo mk5 tako ima, vrlo prosto). Ovako samo imamo problem kad kupujemo sijalice, em skupe em ih nema na svakoj pumpi.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži hakkler

« Odgovor #5 poslato: 24. Dec, 2024. 15:58 »
Nije samo polo sa 4*H7 !!

Valjda su odustali sa 4*H7 nakon fabie 2 fl..koja je kod mene.
Vjerojatno dizajner fara H7 i lokacije oborenih u motornom prostoru ne spava dobro jer ga proklinje svaki vlasnik dizeske varijante F2fl. (koliko ima mjesta za izmjenu pogotovo za p.desnu ispred filtera nafte)

A bome i Rapid sa tom H15 nije neka sreća. Tj..duga nije problem za zamijeniti koliko ..oborena.

« Odgovor #6 poslato: 25. Dec, 2024. 18:16 »
Da ono je glupost, mogli su H7 i u maglenku da stave, mnogo je jeftinija. Danas sam u Cash and Carryju našao ceo set sa H7 za 450 kinti, a samo H8 je u radnjama bar 1200.

H15 na Rapidi nije neki problem za zamenu za dnevno i dugo, dok H7 za kratko već jeste.