Autor Tema: Felne Kineske replike ili Original  (Pročitano 375 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ZarkotekicaZapočeo temu

Felne Kineske replike ili Original
« poslato: 26. Dec, 2024. 19:49 »
Pozz imam zabludu oko kupovine al fene za mog skolilaka. Oricam sa nekim ljudima koji se bakcu kolima i felnama kao i mi vezano za kineske felne. Razlike u ceni izmedju replika i originalnih je vise nego duplo. Misljenja su sarena neki kazu kupi kineske neki kazu nevaljaju oucaju neki kazu samo original neki kazu nebacaj pare i tako meni u glavi dilema velika. Odlucio sam da cujem i vasa misljenja. Uoitanju je skoda suoerb karavan 2019 god imam 17 yice ocu za letnje kupiti 18 ili 19 coli
  • Vozi: Skoda Superb

Van mreže t.salai

Odg: Felne Kineske replike ili Original
« Odgovor #2 poslato: 27. Dec, 2024. 13:42 »
Nekad je bilo tako, bile su krte, nisu se dale variti i lako su se krivile. U zadnje vrijeme ni kinezi nisu sto su nekada bili. Osobno vozam replike Hartge felgi i nemam nikakav problem sa njima a da sam znao roknut u rupu sa niskoprofilnim gumama - jesam...ipak zivimo na Balkanu  bravo2
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #3 poslato: 27. Dec, 2024. 23:28 »
Uzeo sam ovaj set. Bile su na ovaj superb  limuzinu a sada idu na mog karavanceta

« Odgovor #4 poslato: 27. Dec, 2024. 23:46 »
Idu na karavance

Van mreže Fbia

« Odgovor #5 poslato: 29. Dec, 2024. 16:02 »
Bas lepa felna ali stvarno prevelika, lako ce stradati na rupama. Mozda si pazljiv vozac pa neka je sa srecom  bravo2. Kinesku bih uzeo ali u manjoj velicini da je guma zastiti...
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Van mreže observer

« Odgovor #6 poslato: 30. Dec, 2024. 11:35 »
Bogme, treba ozbiljna hrabrost za ovako nešto :D
A ja se sekiram kad sa čeličnom pređem preko šahta koji je 2cm unutra...  Psujem i **aram i narod i državu ;)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži wkobre

« Odgovor #7 poslato: 30. Dec, 2024. 12:26 »
Bio je test na SAT PLUS dal ove ili kraj prošle godine, gde su pokazali da kineske dosta lakše pucaju od originala. Koliko se sećam na presi su ih pritiskali i bacali teg sa određene visine. Koliko je to realno tako da se slomi u stvarnom životu....ne bih znao  wac1
Treba iskopati taj test, imaju sigurno epizodu na YouTube kanalu, pošto je meni to sve kroz maglu.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže fobia24

« Odgovor #8 poslato: 30. Dec, 2024. 14:37 »
I sva kineska kola u Rusiji koja cine veliku vecinu voznog parka novih automobila korodiraju vec posle pola godine na svim spojevima. To je i ocekivano jer njihovi proizvodi su daleko jeftiniji u izradi, a marza im je takodje visestruko veca od nemackih brendova. Po plehu su ispod japanaca koji su najlosiji bili u tom smislu korozije. Kada budu kineski brendovi po kvalitetu isti kao na ono sto smo navikli, nece se ni po cenama znacajno razlikovati jer su navikli na vise marze.

Van mreže Fbia

« Odgovor #9 poslato: 30. Dec, 2024. 16:36 »
Uglavnom se slazem sa svim iznad. Ipak, Kina je to, mnogo velika zemlja, spektar mogucnosti i proizvoda, menja se ogromnim intezitetom. Ono sto je bilo pre 10 godina ne mora da vazi danas. Dakle sve zavisi od uvoznika, sta ce nama da poturi. Sto se velicine felni tice, pogledajte sta je BMW stavljao do pre par godina u osnovnoj ponudi. 16 i 17" je islo i na velikm ozbiljnim modelima. Sve posle toga je moda... Ali zaista nista ne moze bolje da ukrasi auto od lepe velike felne mada bez velikog realnog znacaja. Pa nek svako izabere...
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Na mreži sebekkg

« Odgovor #10 poslato: 31. Dec, 2024. 11:42 »
Šta da se kaže za mercedesove felne koje, iako original, pucaju vrlo lako. Kina može da napravi dobre felne samo to mora da se plati. Treba da se ugradi uvoznik, a ko bi dao za kineske 19ice npr 1000e. Bile bi to dobre felne. Zato ako se gleda kvalitet za većinu auta(a za vag naročito), bolje je uzeti polovnu originalnu nego neproverenu kinesku/tursku osim ako imaš proveren izvor pa znaš da su zazoei dobri, da je falc srca dobar onda je i kineska ok.