Ne znam da li cu ti biti od pomoci ali evo moje situacije. Imam skodu superb-a sa Columbusom I naravno BT, MF volan, imam podrsku na samom Columbusu ali I na maxi dotu.
Elem posto nisam ljubitelj touchscreen telefona nosio sam staru nokiju e-52, uredjaj se uparivao bez problema, iscitavao je imenik sve je radilo besprekorno. Predjem na Samsung Ace, da se naviknem na
touchscreen, Android 2.2, sve sljaka jos bolje nego na Nokiji. Predjem na Samsung Galaxy S3, android 4.3
I gle cuda, telefon ne vidi auto, auto ne vidi telefon. Auto 2012 godiste, telefon 2013. Doslo mi je da olupam telefon o sve auto. Elem posto sam informaticar nisam mogao da ne nadjem resenje odmah I sad.
Taj galaxy s4 sto imas sto posto ima android 4.2 ili vec 4.3. Od 4.2 na ovamo neki od telefona ne podrzavaju protokole koje koriste autmobili za iscitavanje imenika. Imas na google play-u da skines android aplikaciju rSAP koja ti omogucava da povlacis imenik sa telefona na displej od auta I pozivanje. Mali problem je sto telefon moras verovatno da root-ujes da bi ovo postigao. Ja sam potrosio 3-4 sata ali mi sada sve funkcionise besprekorno.
Nadam se da sam ti pomogao. Detalje o ovim problemima imas na sajtu proizvodjaca softvera:
www.android-rsap.comJa sam imao par nedoumica oko instalacije ali je admin foruma I creator aplikacije brzo odgovarao tako da je podrska ok. Napominjem da ne moras nista da placas, da sa trial aplikacijom mozes da isprobas da li ti radi posao ili ne, ako ne radi samo obrises aplikaciju I to je to.