Imam nameru da kupim Superb najviše iz razloga što je komad veći auto od nove OCTAVIE 4 , a cena je tu pa skoro ista ili čak u karavan verziji i nešto sitno povoljnija , sad povodom te kupovine svestan sam da taj motor za tu šasiju i nije neko vau rešenje po pitanju ubrzanja , preticanja i toga da nije na nivou 2.0 motora sa 110KW , ali evo ko može iz iskustva da kaže može li to ipak da se nosi na vožnji magistralom i autoputem a de se ne očekuju neke performanse radi se o agregatu 1.6 TDI od 88KW i sa takozvanim "suvim" DSG menjačem sa oznakom DQ200 , znam da se spominjalo i pisalo o tome kao nepouzdnom menjaču ali pitanje je da li su posle FL 2019god i te mane otklonjene i jeli to sigurna kupovina ponajpre po pitanju menjača DQ200 , znam da servisi kažu da se to ne servisira odnosno ne menja ulje i da ga vode kao "for life" da li neko zna jeli išta poboljšano ili porađeno na tom menjaču posle FL.
Da li je za preporuku uz održavanje sa zamenom obadva ulja ili da se manem i idem na manuelac
Gledao sam i modele OCTAVIE sa 288EVO agregatom od 85KW ali i tu me čeka isti menjač kao i na SUPERB 2.0 TDI od 90KW i tu je opet isti taj DQ200 , znači samo na 2.0 TDI od 110KW ostaje DQ381 a za koji mi treba mnogo više para jer taj motor 110KW i DSG znatno podiže cenu, svi ste dobro došli sa savetima i iskustvom
da napomenem ciljam taj auto 2020 do 2022 god isključivo sa malim kilometrima do max 150 hiljada km , uvoz Francuski ili Češki Arval aukcija