Zdravo,
Imam Fabiju 3 (2021. godište), 1.0 TSI, 95KS, DSG menjač sa 7 brzina.
Danas sam na magistrali primetio problem - vozim oko 70 km/h u 7. stepenu prenosa, hoću da preteknem kamion, zgazim gas do poda (bukvalno), auto prebaci u 4. stepen, počne da ubrzava negde do 90 km/h i tu prestane da ubrzava, a stepen prenosa takođe ne menja. Isto se dešava i pri većoj brzini - recimo, vozio sam 100 km/h u 7. stepenu, zgazio gas, on je vratio u 5. stepen, ubrzao negde do 120 i opet prestao da ubrzava, a menjač je takođe ostao u 5. stepenu.
Ako pritisnem gas nekih 80% (dakle, ne skroz do poda), ovaj problem se ne javlja, auto ubrzava i menja stepene prenosa normalno. Takođe, kad pritisnem gas skroz do kraja i ovaj problem se javi, ako malo popustim gas, menjač prebaci u naredni stepen i auto nastavi da ubrzava.
Što se ostalih problema tiče, u avgustu '23. i u julu '24. sam imao problem sa mikroprekidačem koji detektuje da je menjač u "P" položaju i to je oba puta sređivano u Alprosu. Od pre nekih mesec - dva mi se javlja greška "Start-stop system error", ali ne verujem da bilo šta od toga ima veze sa ovim problemom.
U svakom slučaju ću uskoro ponovo u servis, ali ako neko ovde ima ideju šta bi mogao da bude uzrok problema, bio bih zahvalan :-)