Ja na manji auto godinama kupujem Nexen Nblue HD+. Meni su ubedljivo najbolje i najudobnije, pošto volim mekše gume. Već 10ak godina. Tako kompenzujem to što je Ibiza po našim putevima trvda kao beton. Godinama Grčka, u 2023.vožnja kroz Makedoniju u julu na +43 C.
Trebala mi je pre dve godina zamena samo 2 gume, na lageru gde kupujem nije bilo-ali sam prijatno iznenađen sa Laufenn S Fit EQ+ (za nijansu tvrđa guma). One su budžet rođakinje od Hankook, isto su Made in Hungary. Ibiza ima onu nižu dimenziju, 195-55-15 i nije bilo uvek lako naći baš to što mi odgovara. Sa Nexen ću nastaviti i kasnije sa Scalom, na novoj su mi stigle letnje Goodyear Eff.Grip, mogao sam da biram u odnosu na Kumho (namerrno sam uzeo sa 205-55-16). Ali definitvno, za manje automobile i do oko 15k km na godišnjem nivou (od toga leti po 10ak hiljada npr) nema potrebe za plaćanjem neke besnije marke, pošto mi to ovde ne izvezemo. Zimske samo Viking, Matador, za ostalo isto meni nije vredno, u 5-oj god gume su ionako stare, bez obzira na dubinu šare i to se menja.
P.S.Laufenn imaju i ondu dodatnu zaštitu za alu felnu, onaj obruč, to je dodatni +.