nikolica84 i 5 gostiju pregledaju ovu temu.
Ocigledno je da covek zeli vece felne i pita za savet i tudje iskustvo.A vi ga odvracate kao da veca felna nije fabricka dimenzija.Ono sto ide po fabrici:205/55 16225/45 17205/50 17225/40 18225/35 19Nisi naveo koji motor imas u autu.Sve ovo moze na tvoj auto, ali su odredjene dimenzije isle u paru sa odredjenim motorom iz, naravno, odredjenih razloga.I vrapci na grani znaju, sto manja felna, to visa guma, a time i veca udobnost.Do koje granice si spreman za kompromis udobnost / drzanje i izgled, tu ne moze niko da ti pomogne. To samo ti znas.Ako ti 16 previse ljulja, mozes i na 18. Ako nije strasno, idi na 17. Osrtices razliku svakako. Na 17 su gume nize za 1.1cm, na 18 za dodatnih 1.1cm. Nekom je na 19 taman, nekome na 17 lupa.Neko izbegava rupe, neko tera preko otvorenog sahta.Moraces biti i pazljiviji u voznji.Ukoliko imas neki od slabijih motora, licni savet bi bio da ne preterujes sa velicinom felne. Izgubices na ubrzanju, bice tromiji auto. Ne zbog same felne, vec vise zbog sirine gume.Reci cu ti da je kod mene visina gume na 18 felni izmedju tvoje 16 i 17, na zimskom setu.I skroz je ok. Da je letnja, auto bi bio dobra mera i za zustriju voznju. A za Oktaviju je visina gume vec na 17 felni niza za 0.4cm nego kod mene na 18.Na 19 letnjim je auto osetno tvrdji, kad naduvam na propisani pritisak skoro sve sare na puti mogu izbrojati. A tada je visina gume i dalje za 0.4cm visa nego kod tebe na 18.U prevodu, mislim da ti je 18 previse. Tj 225/40 18.Nadam se da sam pomogao i da nisam zbunio.