Pozdrav. Kupio sam novu Octaviu 1.5 TSI Dynamic sport paket septembra 2022. Za mene jako lep auto i dugo sam se razmisljao oko nekih solucija. Cekao 10 meseci na isporuku u ono vreme nedostatka delova, smsnjenja proizvodnje.
Na satu 18.000 km do sada.
Prosle zime sam prijavio na garanciju parking senzore. Kada je doslo hladnije vreme, prilikom paljenja automobila izbacuje gresku. Nakon restarta greska nestaje. Bio tri sedmice u Alprosu i nakon silnih prepiski, zamenili akumulator. Nakon toga je proslo i.hladnije vreme.
Ove godine opet ista stvar se desava, povremeno i to samo tokom hladnijih dana ili kada se auto duze ne vozi. Pri visim temoeraturama se to nikada nije desilo. Sumnjam u neki softverski problem koji ne mogu ili ne znaju da reše.
Da li neko ima slično iskustvo?
Drugi problem...magljenje farova sam prihvatio kao normalno, ali sada sam primetio kondenz i na zadnjem stop svetlu. Da li je to normalno? Posebna prica....u unutrasnjem delu zadnje svetlosne grupe, deo gde su rikverc svetla, sa obe strane unutra se nalazi skelet nekog pokojnog insekta. Nije šala... zar ta zadnja svetla nisu potpuno zapečaćena? Nesto je unutra uslo, komarci ili sl. Postavicu sliku ukoliko uspem. Inace, auto je neostecen i cuvan.
Imate li neko misljenje ili slicna iskustva?
Hvala