Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Briga Održavanje Oprema
»
OBD zaštita
Dole
Autor
Tema: OBD zaštita (Pročitano 6522 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
zero cool
Style
Like ukupno: 0
L&K ugled:
3
OBD zaštita
«
poslato:
23. Jan, 2014. 15:07 »
Je li neko razmišljao o OBD zaštiti, koja košta 80-90€, plus neka mehanička zaštita?
Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap
krcaerdoglija
Laurin&Klement
Like ukupno: 7
L&K ugled:
54
ERDOGLIJA KINGDOM
Odg: OBD zaštita
«
Odgovor #1 poslato:
24. Jan, 2014. 00:29 »
jel moze neko da objasni shta je OBD zashtita??
Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000
zero cool
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #2 poslato:
24. Jan, 2014. 00:42 »
Postoji nekoliko načina:
- izmeštanje samog konektora na neko drugo mesto,
- zamena postojećeg konektora sa nekim netipičnim i
- zamena pinova na konektoru,
A najbolja varijanta je sve troje zajedno. Mora samo da se nađe dobar servis autoelektronike da to odradi, ne neki domaća radinost šrafciger tjuning varijanta.
Alpros_auto
Ambition
L&K ugled:
11
Vidimo se na novoj adresi!
«
Odgovor #3 poslato:
24. Jan, 2014. 15:21 »
Kao sto je rekao Zero, OBD zastita predstavlja izmestanje konektora kako bi se onemogucio pristup i eventualno hakovanje centrale.
Neba
Laurin&Klement
Like ukupno: 10
L&K ugled:
30
«
Odgovor #4 poslato:
24. Jan, 2014. 15:48 »
Da li Vi u Alprosu radite OBD zastitu ?
Vozi: Fabia 1.9 SDI
Alpros_auto
Ambition
L&K ugled:
11
Vidimo se na novoj adresi!
«
Odgovor #5 poslato:
24. Jan, 2014. 16:21 »
Ne, nažalost. Generalni uvoznik nije omogućio ugovor o ugradnji, a da pri tom vozilo i dalje ostane pod garancijom.
pedja1693
Style
Like ukupno: 4
L&K ugled:
12
«
Odgovor #6 poslato:
26. Jan, 2014. 20:23 »
To sto vozilo gubi garanciju,trebalo bi i ostalima da dovoljno govori o tome koliko je to pametno raditi.
zero cool
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #7 poslato:
27. Jan, 2014. 00:23 »
Nema to ama baš nikakve veze sa nekim rizikom po automobil, nego se to radi malo više iz praktičnih razloga. Recimo da doteraš takav auto na popravku, ostaviš ga i moraš svaki put ponaosob da kažeš majstoru gde ti se nalazi OBD, tj gde si ga izveo, i da mu daš adapter koji mora da se namontira na njegov OBD priključak kompjutera za dijagnostiku, uz njegov prisutan strah da će se nešto "sjebati" ako neko u servisu gde ti je to ugrađeno neko nije nešto dobro povezao..bla bla bla..mogu ovako do ujutru..
U principu, nema prepreka za tako nešto, u smislu nekog velikog problema koji može da nastane ako ti ugradiš OBD u svoj auto, osim što za ovlaščeni servis praviš dodatni posao kad ti servisiraju auto.
«
Poslednja izmena: 27. Jan, 2014. 00:35 zero cool
»
Turbo
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
16
«
Odgovor #8 poslato:
27. Jan, 2014. 00:27 »
Sjebu sami koješta po ovlašćenim servisima i bez takvih stvari, a to dodatno bi za njih bilo previše. Meni su menjač uspeli da pokvare skidajući anlaser, šta reći više. Autočačak je u pitanju. PJ Novi Beograd.
zero cool
Style
L&K ugled:
3
«
Odgovor #9 poslato:
27. Jan, 2014. 00:39 »
Suvišno je pominjati takve ispade koji su veoma česti, i to po ovlašćenim servisima. Kako god se ti žalio i kudio ih, ne postoji šansa da dokažeš njihovu krivicu. Pravi majstor (čitaj servis) nikad nije preterano skup.
Karlheinz
Administrator
Like ukupno: 282
L&K ugled:
103
«
Odgovor #10 poslato:
27. Jan, 2014. 01:37 »
Ako gledam iz ugla ovlašćenog servisa: da sam ja ovlašćeni servis i da mi dođe neko kome sam prodao NOV auto i kome treba da garantujem 2-3 godine za taj auto, i taj neko je uradio izmeštanje OBD konektora u bilo kom drugom servisu, (ili utvrdim da je bilo šta radio oko auta neko drugi sa kim nemam saradnju) - moja garancija ne važi više!
Opet, iz svog ličnog ugla: ako ja imam neki nov i (pre)skup auto, i ako procenim da je verovatnoća da mi ukradu auto veća od verovatnoće da će nešto bitno/skupo na autu da se pokvari u garantnom roku, izmestio bih sigurno radije OBD, iako znam da gubim garanciju. (naravno, samo ako utvrdim da ću izmeštanjem OBDa rizik od krađe gotovo eliminisati)
Vozi: Yeti
MAKS
Laurin&Klement
Like ukupno: 78
L&K ugled:
8
«
Odgovor #11 poslato:
27. Jan, 2014. 07:19 »
E ajde sad pope budi covek. Narano i crv sumlje kad se uvuce e tu je tek frka. Ja sam pre za dve yastite pa i trecu u vidu prekidaca. Bar dok traje garancija. Mislim na mehanicku zastitu , alaram i naravno taj prekidac. Sa druge strane doduse naznam ali predpostavljam da u ovoj nasoj zemlji se radi sve po nekoj semi tako da i onaj ko krade zna za jadac. I opet ono svakom po volji. I sve zavisi od servisa. Proguglajte npr na forum.cars.rs pa ce te videti sta ljudi pricaju o svemu tome.
Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE
pedja1693
Style
Like ukupno: 4
L&K ugled:
12
«
Odgovor #12 poslato:
27. Jan, 2014. 08:24 »
Ozbiljan problem za elektroniku i ozicenje u vozilu mogu napraviti te silne zastite. Jednostavno danas je svaki i nijedan auto interesantan za kradju.I nista ih nece u tome spreciti taj koji dodje do OBD-a razmontirace instrument tablu ako treba. A kad vam jednom bude desilo da vam silne zastite ili kojesta izvuku struju ili zakljucaju kljuceve,bice kuku lele.
Karlheinz
Administrator
Like ukupno: 282
L&K ugled:
103
«
Odgovor #13 poslato:
30. Jan, 2014. 00:02 »
Ovde vaš komentar o OBD, ostalo premešteno:
http://forum.skodaforum.rs/briga-odrzavanje-oprema/zeder-igla-alarm-ili-sta-diskusija/
Hvala.
Vozi: Yeti
Gore