Autor Tema: Zatamnjivanje stakala  (Pročitano 242 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SpaletiZapočeo temu

Zatamnjivanje stakala
« poslato: 20. Mar, 2025. 11:35 »
Zdravo drugari, interesuje me da li neko ima iskustva sa folijama za zatamnjivanje stakala?
I kolika je razlika izmedju stakala sa standarnom folijom i nanokeramičkom folijom? Imam u planu zatmanjivanje stakala i naravno da ima nekog efekta što se tiče toplotne zaštite, ne bih to radio samo zbog estetike.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.4 Ambition

Van mreže nikola92

Odg: Zatamnjivanje stakala
« Odgovor #1 poslato: 21. Mar, 2025. 12:43 »
Ćao, ja sam prosle godine posle kupovine Octavie u black glassu uradio nanoceramic lux 7 i prezadovoljan sam, odmah sam kod njih zavrsio u atest tako da je sve bilo gotovo za oko 2 sata
U odnosu na period bez folija moram da kazem da je razlika velika, imao sam put iz beograda do soluna i prokuvao sam, posle postavljanja isao sam za kotor pa preko mostara nazad po nenormalnim vrucinama klima je radila na 1 podeoku, dok pre nisam mogao da spustim ispod 3 i to posle bas dugog hladjenja na 6ici  :)
Sto se zatamnjenosti tice ona ne utice na toplotu samo na izgled, ja sam napred prema zakonu odradio, nazad je zatamnjeno na 80%, auto izgleda vrhunski a koriscenje klime je drasticno smanjeno
Na zadnjim sedistima je primetno prijatnije posle dugog stajanja, nekada nije moglo da se sedne iz prve..
Napred soferka nema foliju pa se volan greje isto ali na sedistima je veoma prijatno i iskreno zadovoljan sam izborom, tako da sto se mene tice apsolutna preporuka  bravo2
  • Vozi: Octavia A7