Po ovome na slici Vas DPF je za zamjenu. Ukupna kolicina pepela je na skoro 100%. Ili ciscenje...
Sto se tice DPF aditiva, na njemu pise u uputama na koliko se sipa, najcesce 2000 do 3000 km. Sipa se na skoro prazan tank, dakle na bengi prije nego krenete tankati tako da se dobro pomijesa sa gorivom. Za mjesanje sa drugim aditivom mislim da nije preporucljivo. Sipajte jedan, pa nakon dva rezervorara mozete drugi ako zelite.
Ali obzirom na zapusenost DPF-a, vama tu DPF aditiv nece nesto previse znaciti (iako slobodno ga sipajte kad ste kupili vec). On se koristi preventivno, tj, tko cesto radi gradske voznje taj aditiv bi trebao u teoriji pomoci tako sto malo snizi temperaturu izgaranja pa tako i automobil u gradskoj voznji moze kompletno izvrsiti regeneraciju.
Vama ovo gore na slici je otvorena voznja? Koji model skode imate? Pitam samo informativno, jer ja nema sanse da na mojoj skodi sa 40% zapusenosti izguram 300 km svoje voznje izmedju dvije regeneracije, osim ako je full otvorena cesta ili autocesta.