Autor Tema: DSG vs. eCVT?  (Pročitano 754 puta)

soha93 i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BucaZapočeo temu

DSG vs. eCVT?
« poslato: 31. Mar, 2025. 20:48 »
Planiram kupovinu karoka 1.5 mHev tsi ali sada citam da isti poseduje ozloglaseni dq200 dsg menjac, da li neko ima iskustva mozda ilj zna da li je pametmije da se presaltam na drugi brend?
  • Vozi: A7 octavia

Van mreže Koja2422

Odg: DSG vs. eCVT?
« Odgovor #1 poslato: 01. Apr, 2025. 07:52 »
Kupio sam karoq 2021 sa tim menjacem. Mogu ti reci da auto lepo ide da menjac super radi, e sad moj je presao 32 hiljade pa ima i do kilometraze. Jedina zamerka kod tog menjaca sa suvim kvacilom sto sam ja primetio je da se cuje kad on menja nize brzine. Da kao neki metal lupka cuk cuk kad prebacuje iz prve u drugu i u trecu. Prvo mi je bilo sumnjivo vodio u ovlasceni rekli sve je uredu to je sve normlano menjac radi perfektno. Tako da neke vece zamereke nisam primetio. Za servis mi i dalje nije jasno, neki kazu da servisiraju neki ne, tako da cekam do jedno 60 000 pa da vidim da bar ulje zamenim u menjacu a mehatroniku da ne diram i ne otvaram za sada ...

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #2 poslato: 01. Apr, 2025. 10:00 »
Ево мало информација које вам можда нешто кажу, а можда вам направе још већи збун:

https://www.briskoda.net/forums/topic/528688-dsg-gearbox-service-this-may-have-been-covered-before-if-so-my-apologies-but-i-notice-the-dsg-box-does-not-feature-in-the-skoda-service-schedules-at-the-main-dealers-a-service-is-surely-necessary-so-what-is-the-cost-if-carried-out-at-the-time-of-a-min/#comment-5904223

https://www.briskoda.net/forums/topic/503433-dsg-service-confusion/#findComment-5653200

Али ипак мислим да је најбоље отићи у неки овлашћени где ће те на основу ВИНа, годишта и километраже добити неку валидну информацију, надам се.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #3 poslato: 01. Apr, 2025. 12:44 »
Ево мало информација које вам можда нешто кажу, а можда вам направе још већи збун:

https://www.briskoda.net/forums/topic/528688-dsg-gearbox-service-this-may-have-been-covered-before-if-so-my-apologies-but-i-notice-the-dsg-box-does-not-feature-in-the-skoda-service-schedules-at-the-main-dealers-a-service-is-surely-necessary-so-what-is-the-cost-if-carried-out-at-the-time-of-a-min/#comment-5904223

https://www.briskoda.net/forums/topic/503433-dsg-service-confusion/#findComment-5653200

Али ипак мислим да је најбоље отићи у неки овлашћени где ће те на основу ВИНа, годишта и километраже добити неку валидну информацију, надам се.
Znam da nema servisiranja. Hvala.

« Odgovor #4 poslato: 01. Apr, 2025. 12:46 »
Kupio sam karoq 2021 sa tim menjacem. Mogu ti reci da auto lepo ide da menjac super radi, e sad moj je presao 32 hiljade pa ima i do kilometraze. Jedina zamerka kod tog menjaca sa suvim kvacilom sto sam ja primetio je da se cuje kad on menja nize brzine. Da kao neki metal lupka cuk cuk kad prebacuje iz prve u drugu i u trecu. Prvo mi je bilo sumnjivo vodio u ovlasceni rekli sve je uredu to je sve normlano menjac radi perfektno. Tako da neke vece zamereke nisam primetio. Za servis mi i dalje nije jasno, neki kazu da servisiraju neki ne, tako da cekam do jedno 60 000 pa da vidim da bar ulje zamenim u menjacu a mehatroniku da ne diram i ne otvaram za sada ...
Da da na taj zvuk su se o drugi zalili, najvise iz prve u drugu brzinu, kazu da se to saltanje na magistrali ne oseca i tamo je sve super glatko a objasnjenje je bas to sto kvacilo ne pliva u ulju pa se oseca metal na metal.
32000 je bas tanko mada ljudi govore da vec od 50 krece rizik... MADA... Postoji i solidan ljudi koji kazu da su ga vozili pravilno i koji i sa 150 i vise hiljada nisu imali nikakav problem.

« Odgovor #5 poslato: 09. Apr, 2025. 18:21 »
Sacekacu jos neki dan... Danas me kolega ubeđuje da idem na Tucsona, on prezadovoljan kaze da nije kodi ali jaci od karoka

Na mreži Nate

« Odgovor #6 poslato: 10. Apr, 2025. 01:11 »
Nisam fan novog tucsona. Stari mi je bio lepsi, ali ako bih poredii onda kodoaq>>tucson>karoq. Mada znam vise ljudi koji su imali problema sa novim tucsonom. Moj brat je vratio jednog sa 18k km
  • Vozi: Skoda oktavia 2.0 dsg150ks

« Odgovor #7 poslato: 10. Apr, 2025. 10:49 »
Nisam fan novog tucsona. Stari mi je bio lepsi, ali ako bih poredii onda kodoaq>>tucson>karoq. Mada znam vise ljudi koji su imali problema sa novim tucsonom. Moj brat je vratio jednog sa 18k km
Na sta se problem odnosi? I ja nadjoh na jedan problematican vec od druge godine nekakva krckanja u kabini koja ne mogu da se otklone i slicno...

Van mreže fobia24

« Odgovor #8 poslato: juče u 11:01 »
To krckanje i nije problem vec nesto uobicajeno ne samo kod korejanaca, vec i japanaca. Vozim povremeno za duza putovanja leksus 2021 godiste koji nije moj, ali skripuce i krcka bas dosta u odnosu na svakog nemca. To su te finese koje ako ti smetanu bolje je zaobici kosooke. Meni te stvari jako smetaju. Plus sto matrix farovi na leksusu rade daleko gluplje i nesavrsenije od oktavije istog godista. Ne uoci sva vozila i kasni sa reakcijama. Takodje, adaptivni tempomat naglo zakoci cesto kada je leva traka u kojoj je auto prazna, ali se priblizava kamionu koji je u desnoj. Pri tom kamion vozi normalno sredinom trake. Svi ti smart sistemi su u vagen grupi daleko bolji.