Autor Tema: Temperatura motora greška ili znak  (Pročitano 88 puta)

maradona, Elmedin00, observer, MAKS i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Elmedin00Započeo temu

Temperatura motora greška ili znak
« poslato: danas u 08:05 »
Pozdrav svima,
već dugi niz godina vozim Škodu Octaviu 2013 2.0 TDI 110kw , i prije par dana kada sam krenuo nakon posla na autoputu (Nakon 15 min vožnje) upali mi se greška da je došlo do pregrijavanja motora (120 - 130) u crvenom,  i ja usporim i da dođem do prvog stajališta vidim kako se naglo spušta temperatura. U roku od pola minute kako sam smanjio brzinu ona sa 130 spusti na 90 i ja nastavim voziti i pokušam ubrzati i obrtaje povećati ona stoji na 90 i nije se mijenjala. I bez problema dođem kući , vozio par dana bez problema.
Jutros rano krećem na put , i opet nakon što sam upalio vozilo nakon 15 minuta primjetim kazaljka temperature motora prelazi 90 i ide na 100 ja malo usporim , ona se bori nekako, prebacim u 5 da malo spustim obrtaje ona se vrati na 90 i čitav put se nije pomjerila (neovisno o brzini , obrtajima i bilo čemu).

Može li neko dati savjet ili pretpostaviti o čemi je riječ.
Hvala puno

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Temperatura motora greška ili znak
« Odgovor #1 poslato: danas u 10:35 »
Мало процуњај по форуму, било је другара са сличним проблемима.
Најлогичније је проверити стање термостата и сензора-показивача у вези са њима, као и саме контакте на кабловима ка њима. За почетак.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži wkobre

« Odgovor #2 poslato: danas u 12:08 »
Мало процуњај по форуму, било је другара са сличним проблемима.

Nije od prošlog utorka niko otvorio ovakvu temu. Sada smo u deficitu sa "iskustva sa novim 1.6 TDI", pa ako mogu 2-3 po hitnom postupku  =))
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Peja

« Odgovor #3 poslato: danas u 12:18 »
Pumpa za rashladnu tecnost ne otvara krug ka hladnjaku. Dobro poznata falinka na 2.0 tdi.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži Zdushan

« Odgovor #4 poslato: danas u 14:05 »
Menjaj pumpu

Na mreži Elmedin00Započeo temu

« Odgovor #5 poslato: danas u 16:48 »
Menjaj pumpu

Znaci gdje je tu je da crkne? Znaci nije bezazleno... Mislio sam da je neka glupost jer je cudno sto se jako brzo vrati, ali ipak na registraciju moze i veliki servis sve ujedno  :)) :))