Autor Tema: Sklapanje retrovizora na Octavia IV 2020-  (Pročitano 128 puta)

0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nikolavaZapočeo temu

Sklapanje retrovizora na Octavia IV 2020-
« poslato: 11. Apr, 2025. 19:16 »
Zdravo! Postao sam i ja ponosan vlasnik Škode Octavia 2.0TDI 150ks 2020. godište. Prvi utisci su odlični, ali imam već nakon par dana prvi problem, konkretno za sklapanjem desnog retrovizora.
Radili su normalno i nije bilo nikakve intervencije ili oštećenja. Odjednom, kada zaključam auto zaklapa se samo vozačev retrovizor, dok desni ostaje otvoren. Motor na njemu se ne čuje da vrti, a pomeranje stakla, žmigavac i led svetlo funkcioniše.
Tako otvorenog ga drži zglob, lepo stoji i mogu ručno da ga zatvorim nakon što preskoči zglob.
Probao sam da palim i gasim automatsko otvaranje i zatvaranje, da ga na neki način resetujem, ali nisam našao nikakvu posebnu foru za to.
Ali pazite sada ovo: jutros odem na posao, zaključam auto i zaklope se OBA retrovizora. Rekoh ma nemoguće, proradio je.
Krenem sa posla, otključam auto - otvori se samo levi, desni ostane zaklopljen i zglob ga drži da se ne otvori. Ručno ga otvorim i sada kontra situacija, otvoren ima lufta tj ne hvata zglob, a kada ga zaklopim drži ga.
Poludeo sam ne bih li ga na neki način resetovao i sinhronizovao oba.
Ako ima neka dobra duša koja je imala ovakav problem ili ima ideju šta da uradim - rado ću saslušati :)
Hvala!

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Sklapanje retrovizora na Octavia IV 2020-
« Odgovor #1 poslato: 11. Apr, 2025. 21:37 »
Није баш иста ситуација, али можда помогне:

https://www.youtube.com/watch?v=2A4RneTeJgY
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže nikolavaZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 11. Apr, 2025. 22:10 »
Није баш иста ситуација, али можда помогне:

https://www.youtube.com/watch?v=2A4RneTeJgY

Hvala Željko, ali to sam prvo pokušao. Izgleda je stvar kompleksnija pošto ima i sedišta sa memorijom, pa pročitah na nekoliko mesta da i to ume da zabuni. Moraće na dijagnostiku  :)

Na mreži wkobre

« Odgovor #3 poslato: juče u 09:28 »
Koliko ja znam, ni jedan auto koji ima električno preklapanje retrovizora ne bi trebalo/smelo da se otvara i zatvara ručno, zbog tog motora da se ne bi pokvario.
Eventualno bih pokušao da raskačim akumulator na pola sata (sa uključenim potrošačima), pa se možda sam dozove.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K