Autor Tema: Fabia3 klima hladi i kad nije ukljucena  (Pročitano 244 puta)

vaca87, bigor, Nikolagavijal, darkman i 14 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži vaca87Započeo temu

Fabia3 klima hladi i kad nije ukljucena
« poslato: 17. Apr, 2025. 12:53 »
Pozdrav drugari. Od skoro imam Fabiju 2017 1.0MPI
Primetio sam da joj se ukljucuje manuelna klima da hladi iako nije ukljucen AC taster,a podesen je smer duvanja u soferku. Provereno manometrima kompresor u tom trenutku sabija freon i ventilator "hladnjaka klime" radi.
Ja sam frigotehnicar. Bavim se rashladnim uredjajima i imam svoju klima stanicu. Kako da iskljucim ovaj rezim, hocu da imam kontrolu nad klimom? Preko VCDS ili drugacije?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.0 MPI 2017.

Van mreže observer

Odg: Fabia3 klima hladi i kad nije ukljucena
« Odgovor #1 poslato: 17. Apr, 2025. 13:33 »
To je namerno tako napravljeno jer fabrika podrazumeva da, ako si usmerio vazduh ka vetrobranskom staklu, želiš da ga odmagliš a  klima, pored hlađenja, isušuje vazduh pa je sve to tako skockano. Ako je klima manuelna, malo pomeri točkić levo ili desno (ne mora sasvim na sledeći položaj) i AC će se ugasiti. Ako je digitalna, uključi dodatno (osim ka vetrobranu) i duvanje na noge (ili ka kabini) i takođe će se AC ugasiti.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

« Odgovor #2 poslato: 17. Apr, 2025. 13:47 »
Hladi i kada AC ne svetli.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #3 poslato: 17. Apr, 2025. 13:51 »
Да, хлади и без светлосне индикације.
Најједноставније решење је како је колега @observer саветовао, помериш регулатор смера дувања за неких 5-6 мм од средине смера на шоферку.

П.С.
И мене живо занима да то кодирањем "раскачим" али нисам успео до сада да нађем решење, а @dixon неће да се јави.
 ;)
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #4 poslato: juče u 10:33 »
Hvala na savetu. Juce testirah rezime rada. Kada je u smeru šoferke prekidac,kompresor klime radi bilo da podesim hladjenje ili grejanje.Suludo... A kada pomerim usmeravanje malo levo ugasi se kompresor kao sto ste rekli 😀. Nije ni cudo sto mi auto trosi 8.5l goriva po gradu.