Autor Tema: Azuriranje sistema u Skoda Octavia 2021  (Pročitano 1085 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže SanadyZapočeo temu

Azuriranje sistema u Skoda Octavia 2021
« poslato: 02. Maj, 2025. 19:21 »
Pozdrav,

Kada sam kupio svoju Octaviu prosle godine, kola u sebi poseduju sistem star od godine proizvodnje, dakle sistem nije bio updatovan, medjutim, pre nekoliko dana pocelo da mi se desava da infotajinment krece da se restartuje zajedno sa nekim senzorima, ili isti taj infotajnment krece da luduje (stisava radio, mutira radio, pojaca radio).

Da li neko od vas je imao ovakav problem?

Takodje sam citao da navodno to je softverska greska i da je pozeljno da se azurira sistem u kolim, ovim putem bih takodje hteo da pitam da li je to neko radio u ovlascenom i koliko otprilike kosta? Ako nije u pitanju ovlasceni servis da li postoji neka kvalitetna preporuka za nekog na podrucju Beograda ili Novog Sada?

Video: https://files.fm/u/v29m2ett6c

Hvala u napred.

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Azuriranje sistema u Skoda Octavia 2021
« Odgovor #1 poslato: 02. Maj, 2025. 20:01 »
Ако је О купљена у Србији можда је још у гаранцији, па би то требао да реши овлашћени.

Ако није, прочачкај по форуму како се скида апдејт, а на Интернету имаш милион примера како се то ради.

Ако ти ништа од тога не пије воду, имаш колегу са форума у CodeGoat.rs
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži wkobre

« Odgovor #2 poslato: 02. Maj, 2025. 20:23 »
MIB3 ima OTA update. Dovoljno je da se nakači na kućni WiFi ili internet preko telefona (upozorenje: može skinuti i preko giga podataka), i u opcijama infotainmenta se selekcije update. Ukoliko nisi vešt sa tim stvarima, otiđi u ovlašćeni, trebalo bi to besplatno da odrade..
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #3 poslato: 02. Maj, 2025. 21:03 »
Hvala na odgovorima.

Auto je kupljen kao polovan u Slovackoj... Prvi put sam predocio probleme sa infotajnmentom i sistemom kada sam pokusao da se prijavim kao novi vlasnik vozila u sistemu. Medjutim vec prilikom pravljenja profila i prijavljivanja u sistem, softver je poceo da prijavljuje probleme, da nije bilo moguce da se prijavim kao novi vlasnik vozila.

Iskreno pokusavao sam da aktiviram Skoda Connect da preko mobilnog interneta skinem update ali pre toga je bilo potrebno da se prijavim u vozilo kao vlasnik, medjutim to nije bilo moguce kao sto sam naveo gore u odgovoru.

Izgleda mi negine da posetim ovlasceni...  :))

Na mreži Ljahze

« Odgovor #4 poslato: 02. Maj, 2025. 21:16 »
Moj ti je savjet da odeš do ovlaštenog servisa,jer oni za različite probleme sa MIB3 imaju različite"updejte i zakrpe".
Imao sam iste probleme,ali se kod mene još infotejment sam palio i gasio i ako su kola ugašena i zaključana.
U dva različita ovlaštena servisa su mi tražili da tačno opišem problem sa multimedijom kako bi instalirali određenu verziju softvera za rješavanje tog problema.Ni u servisu u Srb niti ovde u De nisu mi taj update naplaćivali,ali nažalost to ništa nije pomoglo pa sam morao mijenjati čitav uređaj tj.kontrolnu jedinicu.
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

Na mreži wkobre

« Odgovor #5 poslato: 02. Maj, 2025. 21:41 »
Da bi napravio profil, najjednostavnije je da u sistemskim podešavanjima izabereš opciju fabričkog podešavanja/reseta, pa lepo podesiš iznova kao da je auto tek kupljen  :)
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #6 poslato: 02. Maj, 2025. 21:47 »
Moj ti je savjet da odeš do ovlaštenog servisa,jer oni za različite probleme sa MIB3 imaju različite"updejte i zakrpe".
Imao sam iste probleme,ali se kod mene još infotejment sam palio i gasio i ako su kola ugašena i zaključana.
U dva različita ovlaštena servisa su mi tražili da tačno opišem problem sa multimedijom kako bi instalirali određenu verziju softvera za rješavanje tog problema.Ni u servisu u Srb niti ovde u De nisu mi taj update naplaćivali,ali nažalost to ništa nije pomoglo pa sam morao mijenjati čitav uređaj tj.kontrolnu jedinicu.

Razumem, samo jos jedno pitanje posto spominjes da si morao da menjas celu jedinicu, jel su ti to naplatili ako mogu da pitam?

Da bi napravio profil, najjednostavnije je da u sistemskim podešavanjima izabereš opciju fabričkog podešavanja/reseta, pa lepo podesiš iznova kao da je auto tek kupljen  :)

O tome nisam razmisljao, ako update u ovlascenom ne pomogne, onda cu i to pokusati, hvala na savetu  :)

Na mreži Ljahze

« Odgovor #7 poslato: 02. Maj, 2025. 22:28 »
Razumem, samo jos jedno pitanje posto spominjes da si morao da menjas celu jedinicu, jel su ti to naplatili ako mogu da pitam?

O tome nisam razmisljao, ako update u ovlascenom ne pomogne, onda cu i to pokusati, hvala na savetu  :)

Nakon što mi u servisu nisu uspjeli sa tri različite verzije softvera riješiti taj problem,kvar su proglasili fabričkom greškom i poslali zahtjev Škodi da se kontrolna jedinica zamjeni o trošku proizvođača.Uslov je bio da je automobil održavan u ovlaštenom servisu po planu kako je propisao proizvođač što se tiče malog servisa i inspekcije vozila.
Da ne objašnjavam gdje,kako i šta,komplikovano je,Škoda je odbila da uvaži reklamaciju pa sam na kraju morao promjeniti uređaj o svom trošku.
Ne znam koliko košta u Srb,ali ovde u De zamjenu kontrolne jedinice u ovlaštenom servisu platio sam 1415€.Sam uređaj je koštao 1180€,ostalo su troškovi poput radnih sati,nekakav materijal i kodiranje.
Vjerujem da ti nemaš taj problem,jer ti se infotejment ne pali i ne gasi sam od sebe dok su kola ugašena i zaključana i da ćeš ažuriranjem određene verzije softvera riješiti taj problem.
Sve u svemu,MIB3 je jedno veliko sranje i od kako sam ugradio novi uređaj ništa na njemu više ne čačkam.Niti pravim profil,niti instaliram škodine aplikacije,ništa osim osnovnih podešavanja koja su mi neophodna za svakodnevnu vožnju.U strahu da opet nešto ne
crkne :) .
Ne bi žalio dati tolike pare za mehanički kvar,dešava se,ali za infotejment ni nakon 6 mjeseci nisam prežalio tu sumu novca.
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG