Autor Tema: Elegance paket opreme?  (Pročitano 8990 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurg

Odg: Elegance paket opreme?
« Odgovor #15 poslato: 26. Jan, 2014. 13:56 »
Ja imam airbag off ....kod mene fabija ima ovo od opreme
El retrovizore
4x podizaci
Senzori nazad
Grijaci
Volan je drugaciji nego kod ostalih....takodje rucica mjenjaca
Euro kuka orginalna
Asr
Tempomat
Airbag mislim da je 4x

Послато са GT-N7100

Van mreže djordje48

« Odgovor #16 poslato: 26. Jan, 2014. 14:03 »
oprema se stalno menja. ja npr, stvarno nisam znao da je od pre nekoliko meseci ESP postao standrdna oprema u svakoj fabiji, cak i u onoj najjeftinijoj. zato svako ko kupuje novi auto treba detaljno da pogleda spisak dodatne opreme jer za 500-1000 eura moze drasticno da promeni izgled i funkciju svog auta.e, sad...posto to naseg coveka ponekad mrzi...onda kad kupi auto seti se da budzi nesto...i na kraju ispadne vise puta skluplje.. ::) 

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #17 poslato: 26. Jan, 2014. 15:08 »
oprema se stalno menja. ja npr, stvarno nisam znao da je od pre nekoliko meseci ESP postao standrdna oprema
da, Škoda je puštala neretko neke edicije (nekad samo za određena tržišta) koje su imale "nestandardnu" opremu u odnosu na fabrički "default".
ESP (kod Škode od pre oko 1,5god se zove ESC) je prema Zakonu EU obavezan za svaki novi auto koji je prodat na teritoriji EU posle 11/2011 god. Nije obavezan i za modele koji su već bili do tada u proizvodnji (npr. Roomster), ali samo do 2018.
« Poslednja izmena: 26. Jan, 2014. 15:15 pedja »
  • Vozi: Yeti

Van mreže hatuna1983Započeo temu

« Odgovor #18 poslato: 26. Jan, 2014. 15:55 »
OK dakle ima tu puno razlike, mada mi cudo da ovaj svabo nije doplatio za alarm a ubacio 8 zvucnika ili krom paket unutra ali eto desava se :).

Jos samo kad bi nesto vise o ovoj zujalici saznao, tj ako je crkla da li se moze mijenjati, zalemiti na instrument tablu ili mora zamjena instrument table. Moze se u BiH naci instrument tabla za oko 50 KM sto i nije preskupo, ali sad nju valja reprogramirati sa mojim podacima ili sta vec, volio bih to izbjeci. Inace nije mi toliko do zvucnih upozorenja, navikao sam  vec da pazim na svjetla i ostalo. Vise mi smeta sto na cujem zmigavce kad rade, desi se tako da promijenim traku a onda prodjem kroz raskrsnicu sa upaljenim zmigavcem, jer automat ne izbaci a ja drzim uglavnom jednu ruku gore na volanu pogotovo otkad sam ugradio naslonjac za ruku pa tako sam sebi prekrijem tablu i ne vidim da mi radi zmigavac. Ovako je samo pitanje kad ce se neko zabit u mene, jer svi mi cesto krenemo kroz raskrsnicu jer po zmigavcu zakljucimo da onaj drugi skrece...:S
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže hirurg

« Odgovor #19 poslato: 26. Jan, 2014. 20:29 »
Da kod mene ima I hrom...a 8 zvucnika nema gdje biti ugradjeno ako pricamo o mk1 karavan....a mala nikako...sat promjenis a BC bi trebao da cuva podatke u sebi....zujalica moze biti da je ugasena...druze nemoj napamet da radis stvari...spojis dijagnostiku I vidis. Zujalica nije mogla crci tek tako!!!

Послато са GT-N7100

« Odgovor #20 poslato: 26. Jan, 2014. 22:20 »
@hirurg negdje sam procitao da je potrebno prebaciti podatke sa BC kad se mijenja instrument tabla pa pretpostavljam da nije ni to besplatno. Sto se tice dijagnostike u pravu si ipak trebam prvo to uradit pa da vidim na cemu sam.
A za zvucnike ima mjesta drug. 4 basa(vozacka vrata i suvozacka dole, nazad u one panele iza glave sa obje strane) i 4 visokotonca u svakim vratima po jedan. Jesu oni piskavi ali ipak su zvucnici :) a i doprinose ugodjaju.

Van mreže vlada320

« Odgovor #21 poslato: 26. Jan, 2014. 22:50 »
I meni se dešava da zaboravim na migavac, jer je zvučni signal migavaca suviše tih, jedva se čuje.
Ali da se vratimo na prvobitnu temu. Kolega Hatuna1983 je spomenuo da je auto kupljen polovan na autoplacu, uvezen iz inostranstva. U tome je stvar, kada kupujete polovan auto, otvorite neki sajt za prodaju polovnih automobila na internetu, moj savet je da uopšte ne gledate šta je prodavac sve stavio u listu dodatne opreme, jer lupaju sve i svašta. Tako je u Srbiji, sigurno je i u BiH. Ako bi verovali oglasima, svaka druga Fabia (ili bilo koji drugi auto) ima ESP, ASR, alarm, multifunkcionalni volan, bočne Air-begove i vazdušne zavese, digitalnu klimu, elektro-podesiva sedišta, metalik belu i crvenu boju, čak i Webasto grejanje i još par neverovatnih stvari. Samo lično prekontrolisati pri kupovini šta sve auto ima od opreme, jer u većini slučajeva ni sam prodavac nema pojma.
Fabia Elegance karavan kupljena u Srbiji nema krovne šine (mada vidim da nemaju i one iz Slovenije) i ja ih po tome razlikujem od onih uvezenih iz EU.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #22 poslato: 26. Jan, 2014. 23:59 »
Ajde da probam i ja da nabrojim sta imam od opreme...1.4 16v, 2000g :

- alu felne
- svetla za maglu
- branici u boji vozila ahahahahhahaaa (to mi je omiljeno u oglasima)
- ESP (lampicu na tabli imam,a dugmence nemam nikakvo)
- manuelna klima
- hladjenje u pretincu (mini frizider)
- hromirane unutrasnje rucice vrata,rucica menjca i rucne kocnice
- volan podesiv po visini
- grejace prednjih sedista
- grejace retrovizora
- elektricne retrovizore
- simphony radio
- 8 zvucnika (2 u pr.vratima,2 u zadnjim,2 kod A stuba i 2 kod C stuba)
- fioka ispod suvozacevog sedista
- fiokica ispod radia umesto rupe
- centralna brava
- daljinsko zakljucavanje
- podizanje i spustanje prozora na kljuc
- 4 el. podizaca stakla
- air bag x2
- child lock
- putni racunar
- i na sve to imam i redak bez enterijer koji odlicno ide uz ovu jarko plavu boju  ;)

Ako mislite da je spisak opreme predugacak - spisak problema sa kolima mi je jos duzi  ;D ali to bi vec bio off.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #23 poslato: 27. Jan, 2014. 08:10 »
@Dutja Da li ti se volan podešava i po dubini?Verovatno imaš i hrom ručice za otvaranje vrata,indikatore zatvorenih/otvorenih vrata i ručicu menjača i manuelnu klimu.

2 Busy from Sony Miro

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #24 poslato: 27. Jan, 2014. 09:21 »
@Dutja Da li ti se volan podešava i po dubini?Verovatno imaš i hrom ručice za otvaranje vrata,indikatore zatvorenih/otvorenih vrata i ručicu menjača i manuelnu klimu.

2 Busy from Sony Miro
za volan po dubini mislim da nemam a ovo ostalo imam sve.

Послато са LT18i користећи Тапаток 2

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #25 poslato: 27. Jan, 2014. 10:10 »
Vidiš ja imam i po visini i po dubini,ali imam sam 2 podizača stakala,ma to je verovatno Elegance uopšten naziv,a puno varijanti ima...

Van mreže sale89

« Odgovor #26 poslato: 27. Jan, 2014. 11:29 »
Ja sam auto uvezao iz Italije sa Comfort opremom ,2001 godiste.Imam klimu i aluminijumske felne sto cini mi se nije islo kod nas za Comfort.Tu su jos i dva podizaca napred,volan po dubini-visini,sedista takodje,asr,hrom ričice na vratima,4 zvučnika ... :)

« Odgovor #27 poslato: 27. Jan, 2014. 11:52 »
Znaci da zakljucimo iz svega ovoga: nazivi paketa ne znace mnogo. Svaki od paketa je imao mogucnosti da se jos nesto ubaci, sam naziv je u stvari samo start od kojeg polazite a ako hocete jos nesto doplatite i to je to. Tako je nastalo bezbroj verzija sa ponekom razlikom u opremi. Jedino sto ne moze to su pojedini motori za pojedini paket opreme kao npr 1.2 HTP nema sa elegance paketom, ili 1.9 TDI sa sa classic i slicno. Generalno su najjaci motori isli u elegance verziju a najslabiji u classic ili cak onaj junior. Benzinci se malo sire rasprostiru pa ih ima i sam 74 kw u srednjim paketima opreme. Dakle najvise zavisi od toga ko je na paket opreme sta dodavao.

Ja sam mislio da bi Elegance trebao imati skoro sve, ali eto ima i tu puno razlika znaci.

Van mreže Turbo

« Odgovor #28 poslato: 27. Jan, 2014. 12:07 »
Baš kao što su rekao, nivoi opreme su samo polazna tačka. Posle ima tušta i tma da se doda na svaki od nivoa. Uz to, od tržišta do tržišta zavisi šta obuhvata pojedini paket, a razlikuje se i u vremenu šta koji paket obuhvata, u smislu da se može razlikovati Elegance sa početka, sredine i kraja proizvodnje. I da, paket opreme i motor nisu povezani. Možeš naručiti najslabiji motor sa svom opremom i najjači u klot varijanti. Samo što se to u praksi retko dešava.

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #29 poslato: 27. Jan, 2014. 14:11 »
Ocigledno je tako,par stvari jesu zajednicke a ostalo sigurno zavisi i od trzista i od godine

Послато са LT18i користећи Тапаток 2