Autor Tema: Elegance paket opreme?  (Pročitano 9613 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže hatuna1983Započeo temu

Elegance paket opreme?
« poslato: 26. Jan, 2014. 10:04 »
Pozdrav svima, novi sam clan ovdje, iako sam bio neko vrijeme clan na starom forumu. Ukratko iz Bosne sam i vozim vec vise godina razna Skoda vozila, a i ubuduce cu vjerovatno :).

Nije mi jasno nesto oko elegance paketa opreme. Naime, imam Fabiu 1.9 TDI 2004 Elegance. Kupio sam je polovnu prije neku godinu dana iz uvoza.
E sad onaj nejasni dio: nemam alarm iako sam na vise mjesta procitao da je to dio elegance paketa. Prije sam imao classic pa sam ja naknadno ugradjivao alarm, ali sad bi kao trebalo da bude. Probao sam sve nacine testiranja, alarma nema. U kutiji sa osiguracima se ne moze ustekati osigurac na mjesto alarma jer dakle nema instalacije. Je li to neko cupao iz auta ili neki iz elegance nemaju alarm?

Jos jedno pitanje imam u vez sa ESP. Da je vozilo sa ESP mora imati onu tipku za iskljucivanje umjesto ASR i ako je nema tj ako je tu samo tipka ASR onda znaci da ESP ni nema?

Trece pitanje se odnosi na zujalicu zvucnih upozorenja. Ovo i nema veze sa elegance paketom ali da ne otvaram novu temu. Moja ne radi a mikroprekidac je OK dakle svjetla unutra se pale kad se otvore vrata itd.
Moze li biti dijagnosticka greska, meni je ovakva dosla? Moram li ako je crkla mijenjati instrument tablu ili se moze zalemiti nova na plocu i jel mora biti sa identicne table?     

Izvinite na puno pitanja, ali eto da ne otvaram nekoliko tema istovremeno. Pozz svima!
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže DUTJA ZP

Odg: Elegance paket opreme?
« Odgovor #1 poslato: 26. Jan, 2014. 10:20 »
Evo ti od mene odgovor na prvo pitanje - moja fabija ima elegance opremu i nema alarm niti ga je ikad imala  :'(

Van mreže hirurg

« Odgovor #2 poslato: 26. Jan, 2014. 10:22 »
Ja imam fabiu elegance I nemam alarm. Fabia mk1 nijedna nema esp vec asr. Sto se tice zujalice spoji na dijagnostiku pa provjeri morala bi da radi za sve. Na dijagnostici spoji autoscan pa vidi sta sve izbacuje od gresaka. Kod mene elegance nije dobila ni maglenke. Dobila je senzore zadnje. Grijace sjedala...

Послато са GT-N7100

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #3 poslato: 26. Jan, 2014. 10:26 »
Ja imam fabiu elegance I nemam alarm. Fabia mk1 nijedna nema esp vec asr. Sto se tice zujalice spoji na dijagnostiku pa provjeri morala bi da radi za sve. Na dijagnostici spoji autoscan pa vidi sta sve izbacuje od gresaka. Kod mene elegance nije dobila ni maglenke. Dobila je senzore zadnje. Grijace sjedala...

Послато са GT-N7100

Nemas maglenke?? Ja imam al nemam senzor pozadi,da ti nije slucajno naknadno ugradjen? Mozda se detlji elegance opreme razlikuju od godine kada je kupljena ili za podrucje koje je radjena?moja je kupljena u Srbiji 2001g kod Koleta...

Na mreži djordjebg

« Odgovor #4 poslato: 26. Jan, 2014. 10:30 »
Fabia Edition 100, posto nije postajala Laurin& Klement Fabia, ovo je bilo najpribliznije

Ovo su najjace Fabije ikada pravljene, sto se opreme tice. Fabia Edition 100, jedina je imala ESP.
Sve ostale Fabije ako su uopste imale to je ASR sistem.

Fabricki alarm sigurno nije deo bilo kog paketa.

Mnogo zavisi oprema od trazista to trzista, kod nas su malgenke bile standard u Elegance paket, ali o parking senzorima, grejacima sedista, koznoj unutrasnjosti se moglo samo sanjati.
Ne postoji standard kada su te opreme u pitanju, to je zakljucak.

http://www.youtube.com/watch?v=fraAGJAUg0k
« Poslednja izmena: 26. Jan, 2014. 10:37 djordjebg »

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #5 poslato: 26. Jan, 2014. 10:37 »
Mnogo zavisi oprema od trazista to trzista, kod nas su malgenke bile standard u Elegance paket, ali o parking senzorima, grejacima sedista, koznoj unutrasnjosti se moglo samo sanjati.
Slazem se sa tobom osim za grejace sedista, jer ih ja imam...
A sto se tice koze,to mislim da ne postoji u fabiji mk1 ni za jedno trziste,pogotovo ne u elegance opremi,to je moje misljenje,a mozda i gresim.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #6 poslato: 26. Jan, 2014. 10:39 »
Moguce Duco, govorim o standardnim paketima. NAjveci broj ljudi i poruci takva kola, sa onim paketima koje uvoznik odredi. Ljudi jedva skupe pare i za to, te bas i ne razmisljaju o opcijama.

Uostalom meni je u porodici Comfort Fabia sa fabrickom klimom, retko ali tako je.

Kozna unutrasnjost se moze sresti na nekim trzistima kod VRS Fabije, npr. u Britaniji ih je bilo.

Inace, neverovatan detalj, pogledaj kako izgledaju na ovoj Fabiji iz edicije 100 na klipu koji sam postavio. Kao drugi auto.

« Poslednja izmena: 26. Jan, 2014. 10:44 djordjebg »

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #7 poslato: 26. Jan, 2014. 11:01 »
E sad onaj nejasni dio: nemam alarm iako sam na vise mjesta procitao da je to dio elegance paketa. Prije sam imao classic pa sam ja naknadno ugradjivao alarm, ali sad bi kao trebalo da bude. Probao sam sve nacine testiranja, alarma nema. U kutiji sa osiguracima se ne moze ustekati osigurac na mjesto alarma jer dakle nema instalacije. Je li to neko cupao iz auta ili neki iz elegance nemaju alarm?
Имали смо Фабију 2003. годиште, Elegance пакет опреме, купљена нова у БиХ. Аларм нигдје није постојао декларативно - ни на сајту, ни у каталогу и цјеновнику који смо гледали, ни у фактури коју смо добили, али оно што сам открио је следеће: када се закључан аутомобил откључа кључем, не даљинским, а потом отворе задња врата, почињала је изузетно јако да пишти и истовремено су радила сва 4 жмигавца (ако то није нека врста аларма не знам шта је) :)
Сасвим случајно сам открио ово, кључ сам хтио да пробам а отворио сам задња врата јер ми је због нечега у том тренутку било згодније... И да, на предњим вратима код возача (за сувозачка се не сјећам) је постојала она мала црвена лампица која је трептала с времена на вријеме. Пробај па јави, можда имаш и ти :)

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #8 poslato: 26. Jan, 2014. 11:27 »
Imam alarm,blokadu motora,nemam ASR dugme.Varijante Elegance opreme su,naravno,bile uskraćivane na istočnim tržištima čiji smo mi deo.
Fabia Elegance za Švajcarsko tržište je imala najjači paket opreme.Bila je jedna skoro u oglasima i čovek je slikao unutra,imala je duplo više dugmića,spisak opreme je bio duplo veći  O0 .Npr. sva 4 podizača stakala,fabrički radio koji je išao u Oktavije,kod njih je išao još 2001. godine i još puno toga.

Na mreži hakkler

« Odgovor #9 poslato: 26. Jan, 2014. 11:33 »
@hatuna
ko zna jel elegance.
btw svaka elegance je imala 4x podizači..maglenke i grijanje p. sjedala.
ako je uvoz..ko zna jel iz jednog dijela.
i ono na zadnjoj slici nije oem radio dx

sent from my GT-D  

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #10 poslato: 26. Jan, 2014. 11:34 »
@hakkler  Nije tačno da je svaka imala 4 podizača.Evo moj ima 2 a Elegance je oprema.

Na mreži djordjebg

« Odgovor #11 poslato: 26. Jan, 2014. 12:24 »
To je neki Kenwood DVD, ali nije poenta oko njega vec oko malog prekidaca iznad na kojem pise ESP.

Van mreže t.salai

« Odgovor #12 poslato: 26. Jan, 2014. 12:43 »

A sto se tice koze,to mislim da ne postoji u fabiji mk1 ni za jedno trziste,pogotovo ne u elegance opremi,to je moje misljenje,a mozda i gresim.

Grijesis drug, Elegance paketi opreme sa doplatom imali su kozu za Grcko trziste kao i ceste doplate za 2.0 8v motore. Ima na PIK-u crna karavanka sa originalnom crnom kozom. Takodjer i za UK trziste postoje vRS LE sa crnom kozom na Recaro sicevima i savovima u boji auta u kojoj si narucio svoju Svabiju.

Na PIK-u sam isto tako vidio 2-3 iz uvoza Fabije sa ESP dugmicem, ali dosad nijednu nisam vidio sa Airbag Off dugmicem :/
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Na mreži BALKANIJA

« Odgovor #13 poslato: 26. Jan, 2014. 13:27 »
Grijesis drug, Elegance paketi opreme sa doplatom imali su kozu za Grcko trziste kao i ceste doplate za 2.0 8v motore. Ima na PIK-u crna karavanka sa originalnom crnom kozom. Takodjer i za UK trziste postoje vRS LE sa crnom kozom na Recaro sicevima i savovima u boji auta u kojoj si narucio svoju Svabiju.

Na PIK-u sam isto tako vidio 2-3 iz uvoza Fabije sa ESP dugmicem, ali dosad nijednu nisam vidio sa Airbag Off dugmicem :/

Tacno tako.Bila je jedna na starom forumu karavan kozna setdista. Uvoz iz Svajcarske.
« Poslednja izmena: 26. Jan, 2014. 13:34 BALKANIJA »

Van mreže hatuna1983Započeo temu

« Odgovor #14 poslato: 26. Jan, 2014. 13:36 »
Ja sam mislio da je Elegance paket bar priblizno isti kod svih ali eto izgleda da ima i puno ''podpaketa'' :)
Probacu bas danas to za alarm sa zadnjim vratima i otvaranjem kljucem, ima i kod mene ona lampica na vozackim vratima.

Sto se tice moje opreme, evo da pokusam sve bitno obuhvatiti:
Naravno klima i abs, asr, el. retrovizori sa grijacima, prednja el. stakla, kozni volan, kozna rucica mjenjaca i rucne kocnice, tapaciri vrata su kvalitetniji nego sam imao na classic tj onaj dio uz prozor je neka vrsta plastike kao u oktaviji tako da se na masti od naslanjanja ruku, dalje imam zadnje parking senzore, lampica silu jednu koje na classic nisam imao tipa senzore za izgorene sijalice, simphony cd player sa 8 zvucnika, 4 zracna jastuka (ima i airbag off), alu felge, skakavac kljuc, daljinsko otkljucavanje gepeka i ne znam sad mozda jos neke sice... Inace je combi kod mene.

@hakkler znam da je elegance 100% po servisnoj knjizi i po broju sasije.

Uglavnom to je izgleda sve razlicito od vozila do vozila. Jedino da te zvucne signale popravim, probacu prvo na dijagnostiku dosad mi se nesto nije dalo ici. Mozda i VAG com kupim, ionako sm htjeo nekad daljinsko otvaranje prozora namjestit.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance