Autor Tema: Rentakar  (Pročitano 2868 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži LjubaZapočeo temu

Rentakar
« poslato: 25. Maj, 2025. 09:53 »
Pozdrav drugari, mala pomoc, ako moze. Nemam nikakvo iskustvo sa rentakar agencijama pa mi je potreban savet oko izbora iste i realnih troskova oko iznajmljivanja auta. Znaci nista veliko, fensi, samo za potrebe mobilnosti 5 osoba (od kojih su 3 deteta). Cenim da bi Fabija i slicni u klasi sasvim zadovoljila potrebe. Eto, ako imate volje, napisite koju rec na ovu temu. Zahvalan..  :)
  • Vozi: Fabia 2

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Rentakar
« Odgovor #1 poslato: 25. Maj, 2025. 10:37 »
Ако се ништа није променило уназад пар година, прича је врло једноставна, уколико узимаш на пар дана.
Трошак је цена по дану за возило и узимаш га са пуним резервоаром и враћаш са пуним резервоаром. Што ће рећи да је укупан трошак = цена по дану + трошак потрошеног горива.
Тако да изабери класу возила-возило и обрати се др Гуглу да видиш шта је најповољније по дану. Могући су и неки попусти од количине дана употребе.

Ако узимаш на неки дужи период вероватно се прича мало мења, али претпостављам да опет остаје нека цена по дану/месецу + трошак горива.

Укратко, др Гугл.

Или можда чак и ChatGPT, уз прецизно постављене критеријуме.

П.С.
Код неких има и депозит.
« Poslednja izmena: 25. Maj, 2025. 10:43 zzeelljjkkoo »
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #2 poslato: 25. Maj, 2025. 10:46 »
Ево једног примера:

Дај ми најповољнију опцију цене изнајмљивања рентакар возила класе Шкода Фабиа у Републици Србији.

ChatGPT said:
Најповољније опције за изнајмљивање возила класе Шкода Фабиа у Србији варирају у зависности од трајања најма и услова агенције. Ево прегледа неких од најбољих понуда:

✅ Top Auto Rent a Car (Београд)
Цена: од 25 € дневно за најам дужи од 30 дана

Услови: без депозита, неограничена километража (за најам дужи од 2 дана), укључено осигурање и 24h помоћ на путу

Додатно: могућност преузимања/враћања возила на територији Београда и аеродрому Никола Тесла

Контакт: 066/9766-037, Viber, WhatsApp

✅ Rent a Car RIM (Србија)
Цена: од 20 € дневно за најам дужи од 20 дана

Услови: цене важе за територију Србије; за путовања ван земље потребно је договорити специфичне цене

✅ Infinity Rent a Car (Београд)
Цена: од 19 € дневно за најам дужи од 15 дана

Услови: цене се односе на возила из економичне класе; потребно је контактирати агенцију за тачне услове

Контакт: 062 788 899

✅ ZIM Rent a Car (Београд)
Цена: од 25 € дневно за најам дужи од 30 дана

Услови: неограничена километража само за територију Србије; минимални депозит од 300 €

✅ Rent a Car Beograd
Цена: од 2.933 RSD (~25 €) дневно за најам дужи од 30 дана

Услови: неограничена километража у Србији; депозит од 48.000 RSD

Препорука: Ако планирате дужи најам (преко 20 дана), Rent a Car RIM и Infinity Rent a Car нуде најповољније цене. За краће периоде, Top Auto Rent a Car је атрактиван због услова без депозита и укључене неограничене километраже.

Да ли желите да вам помогнем у резервацији или да пронађем понуде за одређени град или датум?

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #3 poslato: 25. Maj, 2025. 10:48 »
Ево одговора за краћи период:

Ако планирате да изнајмите возило Škoda Fabia у Србији на период краћи од 15 дана, ево прегледа најповољнијих понуда од различитих рентакар агенција:

🚗 Infinity Rent a Car (Београд)
1 дан: 35 €
2–3 дана: 25 €
4–6 дана: 22 €
7–14 дана: 21 €

Контакт: 062 788 899

🚗 Rent a Car RIM (Србија)
2–5 дана: 30 €
6–10 дана: 25 €
11–20 дана: 22 €

🚗 Big Tours (Београд)
1 дан: 45 €
2–3 дана: 35 €
4–6 дана: 30 €
7–10 дана: 25 €
11–15 дана: 23 €

Напомена: Цене су без ПДВ-а (20%)

🚗 ZIM Rent a Car (Београд)
1 дан: 45 €
2–3 дана: 42 €
4–6 дана: 37 €
7–15 дана: 34 €

Напомена: Депозит од 300 €; ограничење километраже 250–300 км дневно

🚗 Alpros Rent (Београд)
1–3 дана: 42,12 €
4–7 дана: 38,04 €
8–14 дана: 32,60 €

🚗 Europcar Србија
Цена: од 22,52 € дневно

Услови: Неограничена километража, основно осигурање; депозит од 540 €

🚗 Royal Rent a Car (Нови Сад)
2–3 дана: 45 €
4–5 дана: 40 €
6–7 дана: 35 €
8–15 дана: 30 €

✅ Препорука:
За најповољније цене при најму краћем од 15 дана, Infinity Rent a Car и Rent a Car RIM нуде конкурентне цене од 21–30 € дневно. Ако вам је потребна већа флексибилност или додатне услуге, размотрите понуде Big Tours и ZIM Rent a Car, имајући у виду додатне трошкове као што су ПДВ или депозит.
Alpros rent

Ако имате специфичне датуме или локације у виду, слободно ми реците како бих вам могао помоћи у проналажењу најбоље опције.

« Odgovor #4 poslato: 25. Maj, 2025. 11:11 »
Hahah, Zeljko, primecujem da se u zadnje vreme mnogo oslanjas na VI 😄
Na prvi (sponzorisani) rezultat Gugl pretrage, nasao sam ponudu za Fabiju 2, min 3 dana najma, 15€ bez depozita. Sto je, poredeci cene koje je "iskopao" Džipiti, skoro pa u pola..
A neka novija, u toj klasi, nude po 17-20€.
Pozvacu pa ispitati situaciju..
Slusao sam par prica oko sibicarskih fora tih agencija da prilikom povrata automobila izmisljaju ostecenja i sl. kako bi napabircili jos koji evric pa me interesovala i ta strana price..

Na mreži maradona

« Odgovor #5 poslato: 25. Maj, 2025. 12:27 »
Nadam se da će neko od kolega moći da ti preporuči iz prve ruke, to je najbolja varijanta. I da, postoji limit kilometara kad rentaš.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #6 poslato: 25. Maj, 2025. 12:41 »
Na prvi (sponzorisani) rezultat Gugl pretrage, nasao sam ponudu za Fabiju 2, min 3 dana najma, 15€ bez depozita. Sto je, poredeci cene koje je "iskopao" Džipiti, skoro pa u pola..

Ок, али нема баш логике да Ф2 буде у понуди, можда евентуално Ф3, јер рентакар мења возила врло често, и углавном су врло млада, или је то нека "српска" фора са неком агенцијом која глуми рентакар са било којим возилима.
Али шта те брига, ако нађеш што јефтиније, али да ипак не буде неки крш јер планираш децу да возиш.

Slusao sam par prica oko sibicarskih fora tih agencija da prilikom povrata automobila izmisljaju ostecenja i sl. kako bi napabircili jos koji evric pa me interesovala i ta strana price..

Рентакар возила би требала да буду под каском, каква наплата и доплата за оштећења?!  >:(

Мислим да колега @Aleksandar72 ради у некој рентакар агенцији. Можда да му пошаљеш ПП па да видиш, а можда буде и неки форумашки попуст.  ;)

Na mreži wkobre

« Odgovor #7 poslato: 25. Maj, 2025. 13:21 »

Moj savet je prilikom uzimanja auta, da upališ kameru i obiđeš auto, te na glas i prstom ukažeš na sva oštećenja koja auto ima. Na kraju videa uperiš kameru u osobu koja ti daje ključ i pitaš: da li se slažete sa svim problemima na koje sam ukazao? Nakon toga mogu da šibicare šta hoće, ti si sebe obezbedio dokazima.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže munja23

« Odgovor #8 poslato: 25. Maj, 2025. 13:55 »
Obzirom da je u pitanju najam vozila za 2 odrasle osobe i troje dece, te verujem da je i bezbednost prioritet, ja bih ipak birao neke renomiranije rent a car kuće.
Ovo što se navodi F2 i F3, vrlo verovatno da je moguće. Lokalne, privatne RAC agencije uglavnom i ne kupuju nova kola, već polovna i pitanje kako ih održavaju.

Ako hoćeš bezbedno i kvalitetno da se voziš, moja preporuka bi bila Europcar ili Carwizz.  Traže depozit i uglavnom kreditnim karticama, ali svake godine zanavljaju flotu. Europcar čak nekad ima vozila stara i do par meseci. Bitno je koji tip osigiranja biraš što dodatno može da poveća cenu. Njihova sva vozila su po automatizmu kasko osigurana, ali oni ti daju pakete sa delimicnom ili nultom stopom učešća u šteti.
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

« Odgovor #9 poslato: 25. Maj, 2025. 14:25 »
Da bacim jos malo svetla na temu. Ne bih rentao za sebe, stvar je sto su se godisnji dolasci inostrane rodbine ucestili, kombinujemo se s mojim autom ali mi to vec pravi problem jer mi auto treba pa onda jurcanja da se stigne itd. da ne davim.
U stvari, dvoumim se i nosim mislju između rentiranja i kupovine polovnjaka u solidnom stanju koji bi sluzio u te svrhe. Zato moram da stavim sve na papir da vidim sta je isplativije. Iskreno, ne drnda mi se sa drugim autom koji necu ja koristiti, zato bih voleo naci rent za 15€  ;)

Van mreže Aleksandar72

« Odgovor #10 poslato: 25. Maj, 2025. 15:05 »
Ljubo.

Za 15 eur ces tesko naci ,pogotovo da bude dobar i ispravan ima sigurno nekih sto bi ja rekao sugimugi RACva ali ovi krsteni tesko da ce dati nesto za 15 eura osim ako nije neka promocija ali..

Ko sto rekoh i da nadjes kod krstenih kuca za 15 eura dodaj na to depozit =obavezna kreditna kartica,pa osiguranje koje ti nude tipa soferka i gume,ako to odbijes OK, nije frka ali u slucaju loma soferke ili cepanja gume ode deposit isto vazi i za neko ostecenje na autu.

Pri otvaranju ugovora imas opciju koja se dodatno naplacuje za dodatnog vozaca..eto dodatnog troska,isto imas i doplatu za mladog vozaca mislim da je do 21 godine nisam siguran.

U slucaju da prelazite granicu placa se taksa za prelazak granice, to ti je u slucaju problema asistencija da bi dobio drugi auto

U sluaju nezgode obavezno policija i napravi par fotki sa lica mesta.
Kilometraze su neogranicene, ako treba jos neki info tu sam  ;)
  • Vozi: Octavia 2.0 TDI

« Odgovor #11 poslato: 25. Maj, 2025. 15:42 »
Super, hvala svima na odgovorima. Sad je jasnija slika. Naravno da ne bih srljali, ni ja ni moji, da se rentira, posto po to, auto za 15€. To je bukvalno prvi sajt koji sam otvorio i na kom sam nasao tu cenu. Za koju nedelju pocinje sezona ferija, feragosta, arlauba, holideja pa cemo vec smisliti nesto pametno..

« Odgovor #12 poslato: 25. Maj, 2025. 15:48 »
Sve vise mi mirise na Korolu  =))

Van mreže Aleksandar72

« Odgovor #13 poslato: 25. Maj, 2025. 15:59 »
Drago mi je da smo pomogli bravo2
  • Vozi: Octavia 2.0 TDI