Autor Tema: Skoda Superb II 2012 curi antifriz na račvama koje ulaze u kabinu  (Pročitano 1195 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Shkodilak87Započeo temu

Poštovanje .
Imao sam već temu radi ovog problema , i ne vredi moram sam probati a ne znam
Zaro mi treba vasa pomoć
Treba da identifikujem deo, tj Račve , 2 creva koja ulaze iz motornog dela u kabinu
na motoru CCZA  što je E888 Druga generacija TSI WV Trubo benzin motora .
Našao sam specifikacije motora i delova , ali nema kabine , nikakvih vodova .
Dakle samo agregat .
A kod majstora sam veideo da postoje opširniji modeli sa svim delovima.

U suštini hoću da naručim račve sam , odem kod majstora i kažem zameni ovo .
Jer već godinu dana se razvlačimo , danas sam opet bio kod majstora , dođi u 12 , ja dođem opet on otišao kući.
To je drugi majstor , ne moj glavni koji ne da mi nije popravio račve iako je majstor koji tamo radi rekao raćve su ,
al sve su razvalili samo raćve nisu dirali i napravili na gore .
da bih onda ovom drugom majstoru platio da vrati stanje na kako treba opet bez menjanja račvi jer ih nema .

I sad taj isti majstor ,  ostavio sam mu auto 15 dana nije rešio ,pa mi je rakao moram opet ostaviti jer ne zna koje su račve , ima kaže više različitih
to ne verujem . Motor jeste da ima više varijanti , al varijanta se zna , a WV i audi nemaju računa da prave različite račve , za isti model motora .
Tak oda smatram da je to čisto neznanje tehničara koji naručuje delove .

Jednom sam i primetio kad mi je rečeno a nema taj deo , neki drugi ne račve , a ima to je isto kao 1.8 TSI , da 1.8 i 2.0 TSI benzinci imaju iste delove , jedino im je zapremina drugačija .
Al to su delovi koji se ne diraju , klipovi i to , ECU i slično , a račve i ostalo je isto .

Molim ako neko zna za neki sajt , softver , koji će mi omogućiti da pratim kuda idu delovi , te da ih identifikujem , i naručim pa makar naručio 3 različita para račvi , opet mi je bolje .

Vidim cena im je oko 2000din ako sam gledao gde treba  , ja sam na ovo već dao 30 000din , i nigde nisam stigao , i dalje sam tamo gde sam.

Ovako izgleda , i verujem da mi treba deo 64 ozbačen na slici https://www.aliexpress.com/item/1005004716020188.html . To bi trebale biti cevi koje idu u unutrašnji  grejač valjda , to se koristi za grejanje , nisam baš siguran za šta je , valjda je za grejanje , može i pojašnjenje za šta služi ta voda što ulazi u kabinu tj u kontrolnu tablu . Kako se već zove . Za klimu treba kompresor i gas , tako da znam da za to nije , al grejanje moguće da je . Objasnite ako znate .
Podaci o vozilu
Superb Elegance Bussiness 2.0T
TMBAH63TXD9052095
P1 1984
P2 147 Benzin

Ako može pomoć. Zahvaljujem unapred .
Pavle
« Poslednja izmena: 02. Jun, 2025. 13:46 Shkodilak87 »
  • Vozi: Superb 2/ 2013 Elegance 2.0 TSI

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?