Autor Tema: Problem sa Adaptive Lighting/trzanje auta  (Pročitano 314 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BojdziloZapočeo temu

Problem sa Adaptive Lighting/trzanje auta
« poslato: 09. Jun, 2025. 13:27 »
Pozdrav,

Pišem jer kuburim sa majstorima koji ne mogu da uđu u trag problemu. Lampica za adaptive ligthing mi blinka na naravnine čini se i to je izluđujuće. Promijenjene su žive na oba fara jer se sumnjalo da se dodiruju i da je to zbog toga. Nakon toga je nastavilo.
Ozbiljniji problem je da mi se pali dugi zvuk od tri puta i da auto trzne u vžnji, kao da izgubi gas. Jednom sam ga tako jedva dovezao do majstora jer je bilo konsatno. Rekli su da su ugasli MAP senzore, ponovilo se samo ređe, onda su začepili EGR ventil i ugasili softer, sad se dešava, isto ređe ali nije riješen problem. Čitavo vrijeme se dešava ovo i sa adaptive lighting blinkanje. Majstor koji je sredio žice na farove kaže da može biti da je sve to dio istog problema. Na dijagnostici ništa ne pokazuje. Ludnica.

Hvala unaprijed.
  • Vozi: Skoda Fabia

Na mreži AcoSk

Odg: Problem sa Adaptive Lighting/trzanje auta
« Odgovor #1 poslato: 09. Jun, 2025. 13:46 »
Nisi napisao koji je auto, ali to za adaptivna svetla zna da prijavljuje gresku i kada je neispravna neka od corner light sijalica (ili su u faru ili maglenke, ne znam koji je auto).
Ja bi ih zamenio svakako, mozda one gube kontakt ili su pri kraju pa zezaju.

To za trzanje moze biti svasta.

p.s. Predstavi se u delu foruma namenjenom za to da ti ne bi zakljucali temu.

Van mreže BojdziloZapočeo temu

Odg: Problem sa Adaptive Lighting/trzanje auta
« Odgovor #2 poslato: 09. Jun, 2025. 14:07 »
Jao, ladno nisam rekao koje auto. Skoda Fabia karavan, 2008 godište. 1.9 TDI, 77kw.
Hvala na odgovoru i na info da se predstavim.

Jedan od majstora mi je rekao da su to problemi koji se jave, jednom u 10 godina i na neka auta, i da je to baš rupa bez dna kad dijagnostika ništa ne pokazuje, i kao bolje da se tarasim auta. Ali ne mogu ni da ga prodam nekom takvog.

Hvala!
  • Vozi: Skoda Fabia