Autor Tema: Kupovina Škode Fabia MK1 1.4 MPI  (Pročitano 259 puta)

Ljuba, darkman, Gogi69, maradona, aleksaj.ing, Mihailo, smederevac i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži ugljesa50Započeo temu

Kupovina Škode Fabia MK1 1.4 MPI
« poslato: 13. Jun, 2025. 13:56 »
Vozio sam Favorit 12 godina. Bilo je vreme za novu Škodu. Uslovi su bili da ima motor 1.4 MPI sa 8 ventila i klimu. Našao sam takvu sa 200 000 predjenih kilometara. Klima hladi ali ne u fulu, yadnji branik udaren i varen. Nije strašno. Ima ABS i dobio sam i alu felne pride. Motor radi odlično. Vozačeva brava na vratima ne može se otključati manualno. Prskalica na zadnjim vratima ne radi. Pisaću o rešavanju mana u narednim danima.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Odg: Kupovina Škode Fabia MK1 1.4 MPI
« Odgovor #1 poslato: 17. Jun, 2025. 17:54 »
Diskovi su debljine 16mm a trebalo bi da budu minimum 19. Staviće se novi. Doboše nosim na obradu. Komplet koćnice će se ribildovati. Treba pogledati kakvi su lageri na alternatoru, alnaseru i vodenoj pumpi. Izgleda mi kao da je vodena pumpa menjana. Dve plastike na ventilaciji u kabini polomljene kao i delovi na unutrašnjim delovima vrata. Plin radi dobro, atestiran je do 2008. Dve alu felne su malo krive po obodu 5 do 6 mm. To treba ispraviti. Ima puno posla. Pisaću o svemu.

Van mreže t.salai

« Odgovor #2 poslato: 01. Jul, 2025. 10:53 »
Prvo dobro pretresi ti taj MPI motor jer su inače smeće, dihtung glave, porozna glava, termostat, distanca na drugom lezaju radilice, zaglavi leptir usisa...

Moze li se znati sto je tocno razlog zasto bas MPI ? Zasto ne SDI, TDI ?
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Na mreži vlado985

« Odgovor #3 poslato: 01. Jul, 2025. 11:01 »
Potpisujem sve sto Tibor kaze za ovaj mpi, al to su sve relativno mali troskovi, i jednostavno taj ohv favoritov motor odbija da umre  =)) kod nas je ta fabija bila 16 godina, sve su ti problemcici bili, dihtung, termostat itd..al to je tenk od auta, moze i sa iskrivljenom glavom da ide neko vrijeme i pregrijan.. :))
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4mpi 50kw AME

« Odgovor #4 poslato: 02. Jul, 2025. 10:18 »
O 1.4 MPI ima različitih mišljenja. Neki govore da je to najpouzdanijui motor u Fabiji 1 do onih poput vas koji tvrdite da je smeće. Videćemo.

Na mreži BALKANIJA

« Odgovor #5 poslato: juče u 17:19 »
odican  skodin motor, nebi ga VW  pustio u feliciju da nije dobar !

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #6 poslato: juče u 20:50 »
za taj motor samo treba majstor koji ga dobro poznaje! bolji nego bilo koje vw djubre iz tog perioda
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X