Autor Tema: Savet za kupovinu Oktavije  (Pročitano 770 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Filip BG

Odg: Savet za kupovinu Oktavije
« Odgovor #1 poslato: 16. Jun, 2025. 09:27 »
Poštovani,
Razmislite o doplati za WD2 Design Selection LODGE od 213e. Loft enterijer je nekako „običan“, a Lodge priliči Oktaviji, tj. podseća na bivši paket Style, dok Loft podseća na bivši Ambition.
U porodici imamo službenu O4 Selection sa Loft enterijerom. Mislim da sve što sadrži Lodge paket vredi tih 213e:
Interior ambient lighting and surround lighting
Padded dashboard
Seat trim covers in fabric/leatherette LODGE
Mechanical rear seat release
Additional retro-reflectors (door area)
Standard vent
Sun visors with illuminated vanity mirror on driver and front passenger side
Interior light in footwell in front and rear
Decorative inserts

Izbor felni i boje je subjektivna stvar. Savetujem da pogledate uživo tamno sivi auto sa crnim felnama. Deluju manje nego što zapravo jesu.
Umesto crnih felni SLAGARD AERO 17“ od 608e možete staviti takođe 17“ svetlo sive MENSA AERO od 390e i dobili ste Lodge paket bez povećanja ukupne cene.
Nekima se ne dopada dvokraki volan. Doplata za trokraki je 133e: PLE 3-kraki sport multifunkcionalni kožni volan za radio, telefon i DSG.
Ako Vam modovi vožnje nešto znače, ni to nije skupa doplata – 119e: PFC "DRIVING MODE SELECTION", a ako hoćete da učinite auto više „vozačkim“ kada ste sami u kolima, to u Srbiji nažalost košta više nego u svim ostalim zemljama.
Samo kod nas se ne može naručiti posebno Performance paket već je on vezan za Winter premium paket.
Performance paket sadrži varijabilnu letvu volana (kakvu ima Oktavija RS), sportsko vešanje i u ostalim zemljama alu papučice gasa i kočnice (Vi nemate kvačilo, jer nemate manjač). Kod nas je to paket PPD Performance paket + Winter paket Premium. Vi ste već uključili 3-zonsku klimu pa je doplata manje od cene celog ovog paketa. Tu je višak grejanje sedišta i volana, a dobitak grejana šoferšajbna koje leti daje toplotnu zaštitu od sunca.
Ako se izbaci PYE Comfort paket Plus (ostaje manuelni child lock, a gubi se alarm, keyless advanced i virtuelna pedala – ostalo je sadržano u drugim izabranim paketima),
dođe se do ukupno 500e manje:

https://cc.skoda-auto.com/srb/sr-Latn-CS/summary-scenic?activePage=summary&color=5X5X&configurationId=CJLB5WV9&extraEquipments=MASGEA9%7CMSAB6C4%7CMESI7W7%7CGPYEPYE%7CMSSHVW5%7CGPHBPHB%7CGPJCPJC%7CGPJ3PJ3%7CMGRA8T3%7CGWLMWLM%7CGYOKYOK&id=SRB%3Bskoda%3B2025%3BPV3DCD%3B1%3B%3Bmda20250507093601%3Bsr-Latn-CS%3B%3B63009%3B63009&interior=GM&modifiedPages=colors%7Cwheels%7Cinteriors%7Cengines%7Cextraequipments&snapshotVersion=6481f7c5-7f7b-4519-9506-0046e0c309c3&trimline=PVD%7CSelection6300963009&visitedPages=trimlines%7Ccolors%7Cwheels%7Cinteriors%7Cengines%7Cextraequipments%7Cservices%7Csummary
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Na mreži maradona

« Odgovor #2 poslato: 22. Sep, 2025. 16:38 »
Da li neko zna u cemu je fora sa Oktavijom limuzinom 1.5TSI pre FL? Uzeo sam i nju u obzir kao sledeci auto, ali cene su nerealne. Tipa 1.5TSI 2021. nema preko ispod 18k sto je realno previse s obzirom da je nova 22-3k kako gde.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže fobia24

« Odgovor #3 poslato: 22. Sep, 2025. 19:46 »
Ja kad sam pogledao cene polovnih par godina starih cena oktavija u Sloveniji, dosao sam do zakljucka da se polovno ne isplati kupiti vec novo za malo vece pare.

Na mreži maradona

« Odgovor #4 poslato: 22. Sep, 2025. 20:05 »
Razmisljam i o kupovini novog auta, ne znam samo kad je najbolje kupiti, dobro bi dosao svaki savet. Koliko se moze ustedeti recimo na sajamskoj akciji itd? Uzeo sam u obzir i Toyotu Corollu, ali nekako mi to ide vise uz starijeg gospodina :D

Na mreži aldabic

« Odgovor #5 poslato: 22. Sep, 2025. 20:07 »
Cene polovnih na oglasima su nafrizirane. Slabo se prodaje, a ljudi stavljaju cenu iz proseka. Ko hoce da proda, on spusti cenu.
  • Vozi: Skoda Superb

Van mreže fobia24

« Odgovor #6 poslato: 22. Sep, 2025. 20:08 »
Mislim da kod dobrog trgovca mozes dobiti i sada sajamski popust jer kod skode se uvek da malo cena korigovati do nekih 6-7%. Nije kao kod konkurencije gde je cena iz cenovnika zacementirana.

Na mreži maradona

« Odgovor #7 poslato: 22. Sep, 2025. 20:13 »
Nisam znao za taj podatak. Uzeo sam sve u obzir, pratim polako, pa se nadam da cu resiti do proleca. Hvala :)