Autor Tema: A5 1.9 dsg pustila zvuk kao da je prolupao motor  (Pročitano 520 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže GrujagruZapočeo temu

A5 1.9 dsg pustila zvuk kao da je prolupao motor
« poslato: 18. Jun, 2025. 09:06 »
Juče mi je prilikom paljenja octavia A5 1.9 dsg pustila zvuk kao da je prolupao motor ....posle nadjem na internetu da takav zvuk ispušta kad strada plivajući zamajac...taj zvuk se kasnije jako smanjio da se u kabini ne čuje ništa...sad je u varijanti čas ga ima čas ne i nemogu da lociram odakle dolazi...mislio sam da je remenica na radilici...nije...zvuk je metalni kao da udara šus pleh...prenosi se po celom motoru ali ga najmanje čujem na menjaju...više na dpf filteru....auta salta besprekorno do oko 20km predjenih...sad u startu se čuje kao da proslajfuje prilikom polaska ali samo sekundu i dalje sve normalno...da li je u pitanju plivajući ili možda menjač zbog ovog "šlajfovanja".preporuka koji plivajući da uzmem luk ili sax...drugo pitanje da li je pametno da stavim fiksni zamajac zbog automatskog menjača ili mora plivajući sobzirom da je motor 77kw.
Koliko sam video cena plivajući i fiksni je skoro ista i od kog modela da kupim fiksni ako moze.
Hvala svima
  • Vozi: Octavioa A5 1.9 dizel dsg

Na mreži wkobre

Odg: A5 1.9 dsg pustila zvuk kao da je prolupao motor
« Odgovor #1 poslato: 18. Jun, 2025. 09:47 »
Ako si utvrdio već da je plivajući, otiđi kod majstora da ti potvrdi. Bolje što pre da ne nastrada i DSG koji trpi te udare koje ne obavi plivajući. Ja ne bih stavljao fiksni, pogotovo što kažeš da je cena slična. Luk je nešto bolja opcija.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #2 poslato: 18. Jun, 2025. 10:32 »
Problem je što ni vrhunski majstor nije siguran da je plivajući a menjač ima ostecenja

Na mreži wkobre

« Odgovor #3 poslato: 18. Jun, 2025. 11:42 »
Problem je što ni vrhunski majstor nije siguran da je plivajući a menjač ima ostecenja

Iskreno, ako vrhunski majstor ne zna, teško ćeš preko foruma rešiti. A reče i da auto ima raznorazne probleme...nekada je mudrije otarasiti se istog nego beskrajno i nepovratno ulagati.

@Karlheinz molim te prebaci ovih par postova u novu temu, ili ih obriši ako ti je lakše. Hvala.

« Odgovor #4 poslato: 18. Jun, 2025. 12:46 »
Odmah bih se otarasiti da nema 106000km...kod mene od novog...prvi problemi posle toliko godina.
Nisam razumeo ovo za garažu...nov sam na forumu...izvinjavam se

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #5 poslato: 18. Jun, 2025. 12:53 »
Мало прочитај упутства за форум, и структуру форума кликом на "Форум".

"Гаража" подразумева тему коју свако од нас може отворити само за своје возило и у њој пише о дешавањима око тог конкретног возила, а у личном профилу се може поставити банер са линком до те теме, па кад неко гледа тебе као корисника онда кликом на тај банер иде на твоју "Гаражу".

Када кликнеш на Форум у менију и кренеш да листаш према доле видиш да на дну одељка за сваки модел има "Гаража". За свој модел одеш на то "Гаража" где ти се отварају теме односно Гараже за појединачна возила. Ту можеш отворити и за своје возило.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži wkobre

« Odgovor #6 poslato: 18. Jun, 2025. 20:06 »
Ne znam šta da kažem...ako je najgori scenario, da je DSG u problemu, plus plivajući, ne znam isplati li se popravka?
Ta kilometraža na auto star 15-20 godina govori da je vožen ~6000km godišnje, verovatno grad (najgora kombinacija za dizela sa DSG-om). Smatram da se ne isplati, pogotovo ne na duže staze voziti dizela na taj način. Iole moderniji (nešto mlađi auto od A5) benzinac je veoma ekonomičan, a pogotovo isplativ u smislu održavanja, pa i registracije.
Razumem emotivnu povezanost, ali treba staviti na papir i dobro razmisliti.
Ja bih zaobišao tog "vrhunskog majstora" i potražio savet na drugom mestu. Možda ga je njegova slatkorečivost i dovela u takvo stanje, jer na delu on problem ne ume ni da identifikuje.

« Odgovor #7 poslato: 19. Jun, 2025. 11:57 »
Naprotiv...auto nema 1000km u gradu sve otvoreno...
Pored zamajca crklo je kvačilo
Pisao sam negde...ostecenja je napravila loša masa tako da je punio 12.5v i akumulator nije imao udarnu snagu