Pozdrav kolege, da li neko ima ideju šta bi moglo biti u pitanju, jer sam trenutno van mogucnosti da poteram auto kod majstora.
Problem se dešava prvi put pre dva dana, čitav dan stajao na suncu na 40 stepeni, upalim auto krene nakon 30 sekundi leden vazduh iz klime, sve standardno, sedam u auto i krecem. Tu nastaje problem, čujem neki zvuk koji dopire sa desne strane, nisam mogao da ga lociram jer je kratko trajalo sve, zvuk najslicniji nekom huku-brujanju. Klima kreće slabije da izduvava vazduh, kako je bila na auto modu odvrnut ventilator na najjace zbog toplote, ja smanjim na pola, medjutim tu se duvanje skroz zaustavi. Ugasim upalim klimu, auto ugasim upalim, medjutim klima ne izduvava, a nema više ni onog zvuka.
Krenem i nakon 500-1000m klima krene najnormalnije da hladi.
Juče ponovo ista situacija, medjutim juče se i u toku vožnje čuo taj huk, ali se stabilizovalo i radila je normalno klima.
Auto nocas stajao u garaži i jutros sve normalno sa klimom, nikakvih problema.
Skidao sam sinoc filter kabine u garaži da vidim da li se vrti ventilator kabine kada je upaljena, normalno se vrti, ugasim klimu prestane da se vrti…
Ako neko ima ideju sta bi moglo biti, ili je imao sličnu situaciju, značila bi svaka pomoc šta mogu proveriti ili u kom smeru ići.