Autor Tema: Kako ustanoviti koja je oprema prisutna u autu  (Pročitano 204 puta)

oswajac i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Kako ustanoviti koja je oprema prisutna u autu
« poslato: 12. Jul, 2025. 11:37 »
Pozdrav svima,

Juce sam kupila Skodu Karoq 2019. 1.6 diesel 116ks. Tek u povratku kuci sma ustanovila da nema neke funkcije za koje je pisalo u oglasu da ima.
Zanima me da li je ikako moguce ustanoviti sta taj auto zaista ima od opreme?

Hvala vam unapred na odgovoru
  • Vozi: Skoda Karoq 1.6 dsg 116ks

Na mreži aldabic

Odg: Kako ustanoviti koja je oprema prisutna u autu
« Odgovor #1 poslato: 12. Jul, 2025. 13:27 »
Znace u ovlascenom servisu, vlasnik moze otici tamo i dobiti odstampano
  • Vozi: Skoda Superb

Van mreže fobia24

« Odgovor #2 poslato: 12. Jul, 2025. 14:17 »
U ovlascenom mogu dati ceo spisak, ali ja sam to dobio kad sam preuzimao nov auto. Ako ne, u pretrazivacu kucaj VIN decoder program i mozes probati na nekoliko free sajtova. Daju od opreme dosta toga.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #3 poslato: 12. Jul, 2025. 14:25 »
Можда може и овде да се провери:

https://igorweb.org/equidec.aspx

Уносе се трокарактерни кодови који се налазе на налепници, мислим да се сада налази негде под предњом хаубом, око браве хаубе.
Кодови се одвајају зарезом или тачка-зарезом.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #4 poslato: 12. Jul, 2025. 15:16 »
Грешка!  :(
Био сам убеђен да ми је на Ф та налепница са кодовима опреме тамо где сам писао, међутим, сад сам детаљно прегледао Ф и нема такве налепнице. Има пар налепница са типом уља, гасом који је у клими, притисак у гумама, са ВИНом возила и тежином, али ову са кодовима нисам видео. Значи, или то Шкода више не лепи или је на неком скровитом месту.
Линк са декодирањем мислим да ради јер видим да је ажуриран 2024е.

Van mreže fobia24

« Odgovor #5 poslato: 13. Jul, 2025. 11:25 »
Ta nalepnica sa kodovima se sada nalazi u servisnoj knjizici ili dokumentaciji koja se dobije uz auto. Sad kad neko kupi polovan auto, pitanje je da li je dobio to od prvog vlasnika.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #6 poslato: 13. Jul, 2025. 15:02 »
Сервисна књижица се више не добија, бар је ми 2023е нисмо добили, остаје једино нека спецификација која се добија при понуди пред куповину.

Van mreže fobia24

« Odgovor #7 poslato: 13. Jul, 2025. 16:12 »
U pravu si, moja greska. Ja sam za crvenu dobio krajem 2021, ali za ovu drugu 2024 nisam. Sada je elektronska servisna sto je teska budalastina jer sistem cesto ne registruje servis po par nedelja, a uvek postoji bojazan da neko hakuje bazu i da se srusi ceo sistem. Bolje je imati klasicnu knjizicu.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #8 poslato: 13. Jul, 2025. 16:17 »
Мени зет направио сервисну у папиру, мислим да је основ био некадашња Шкодина, ал ме блам да им на сервису тражим да уписију и у њу...  :-X

А ово са хаковањем је нажалост реална опција, имам негативно искуство са Опелом, јер сам мислио да сам изгубио традиционалну папирну сервисну, и када сам хтео да ми у овлашћеном Опеловом одштампају сервисну историју само су рекли да су хаковани и да су им остали само подаци о последњем сервису, који је био седми у историји возила. Сва срећа сам после нашао папирну сервисну књижицу.  :B=)
« Poslednja izmena: 13. Jul, 2025. 16:22 zzeelljjkkoo »

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #9 poslato: 13. Jul, 2025. 18:00 »
Tek u povratku kuci sma ustanovila da nema neke funkcije za koje je pisalo u oglasu da ima.
Koje funkcije?
  • Vozi: Yeti