Kočnice su veoma bitan deo auta, jedan od najbitnijih. Merenjem je utvrdjeno da su diskovi 16mm a najmanja dozvoljena debljina je 19mm. Skinuo sam kočiona klješta i klipove isterao pritiskom na pedalu kočnice. očistio sam kljesta, promenio gumice i vratio stare klipove jer su bili dobri.
Namestio sam nove TRV diskove TVR pločice i nova creva. Na moje iznenađenje doboši su bili dobri kao i paknovi, zato tu ništa nisam menjao. Kočiono ulje je bilo braon boje. Dugo sam se dvoumio i najzad kupio uređaj za ozračivanje i zamenu ulja. Platio sam ga 5500 din i nisam se pokajao. U uređaj se sipa ulje dot4 oko 1 litar priključi na posudu rezervoar za kočiono ulje, onda se napumpa pritisak na oko 1.5 bara. Na lulu za ispuštanje vazduha se stavi crevo koje je u plastičnoj boci. Otvori se ulje izlazi prilično brzo. Kada krene žuto ulje. lula se steže i prelazi na sledeći točak.  Prvo se ispuštaju zadnji točkovi, onda prednji i na kraju kvačilo.  Pritisak ne bi trebalo da padne ispod 1 bara. obično posle svakog točka padne na 1.2 do 1.3 bara. Dopumpam na 1.5 i radi se sledeći točak.  Za ceo sistem sam utrošio 0.8 lit