Autor Tema: Canton ozvučenje  (Pročitano 1211 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Canton ozvučenje
« poslato: 11. Jul, 2025. 10:51 »
Npr ja sam na okraviji izvadio Canton pojacalo, vufer i ugradio bolje ozvucenje
Canton ti nije bio dovoljno kvalitetan?
  • Vozi: Superb 2.0TFSI STYLE Plus DSG7 270HP, VW Bora 1.8Turbo 20V Highline Plus 210HP

Van mreže fobia24

Odg: Canton ozvučenje
« Odgovor #1 poslato: 12. Jul, 2025. 14:20 »
Ne. Malo bolji od obicnog ozvucenja. Zato nisam ni uzimao Canon u drugi auto vec naknadno nadogradio.

« Odgovor #2 poslato: 20. Jul, 2025. 12:48 »
Zanimljivo, prvi put čujem da je nekome Canton loš, mora da imaš vrlo fino uho, čestitam.

Pojasno malo koje uređaje si stavio, kako je išla nadogradnja, koliko je koštala, itd.
  • Vozi: Superb 2.0TFSI STYLE Plus DSG7 270HP, VW Bora 1.8Turbo 20V Highline Plus 210HP

Van mreže wkobre

« Odgovor #3 poslato: 20. Jul, 2025. 15:32 »
Zapravo mnogi su se na forumu žalili na Canton. Meni je fantastičan. Lep i čist zvuk, ne znam šta bih tražio dalje od toga. Možda za audiofile nije dovoljno glasno, ili jednostavno čuju nešto što ja, prosečan korisnik ne mogu da provalim.

Edit: može premeštaj ovoga u temu vezanu za ozvučenje.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži munja23

« Odgovor #4 poslato: 21. Jul, 2025. 09:41 »
Canton je odličan, imao sam ga u RS-u.
Ono gde ljudi greše je input koji imaju za sam Canton. Kada mi je isporučen RS, samo sam iz Fabie prebacio SD karticu na kojoj je bila gomila mp3 pesama i zvučalo je katastrofalno. Onda sam malo krenuo da istražujem i da se raspitujem i shvatio da ako hoću da imam kvalitetan zvuk, da moram da mu dajem kvalitetan input.
Skinuo Deezer i pretplatio se na premium uslugu koja je tada bila 10 EUR mesečno. Dobijate High Fidelity (HiFi), odnosno FLAC kvalitet. Nešto slično audio CD-u koji se koristio ranije. Umesto simboličnih par megabajta po pesmi, jedna pesma na Deezeru ima i preko 100 MB. Tad sam osetio sve čari kvalitetne muzike i još kvalitetnijeg Canton uređaja i od tad koristim samo Deezer. Dobra stvar je što je Deezer permium postao besplatan na mts-u u okviru mog tarifnog paketa, tako da ga više ne plaćam, a imam isti kvalitet.
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Van mreže wkobre

« Odgovor #5 poslato: 21. Jul, 2025. 10:42 »
Skinuo Deezer i pretplatio se na premium uslugu koja je tada bila 10 EUR mesečno. Dobijate High Fidelity (HiFi), odnosno FLAC kvalitet. Nešto slično audio CD-u koji se koristio ranije. Umesto simboličnih par megabajta po pesmi, jedna pesma na Deezeru ima i preko 100 MB. Tad sam osetio sve čari kvalitetne muzike i još kvalitetnijeg Canton uređaja i od tad koristim samo Deezer. Dobra stvar je što je Deezer permium postao besplatan na mts-u u okviru mog tarifnog paketa, tako da ga više ne plaćam, a imam isti kvalitet.

Upravo je tako i kod mene.  bravo2

Van mreže Milos86

« Odgovor #6 poslato: 21. Jul, 2025. 21:26 »
Pozdrav. Ima Kodiaqa sa "Canton" Ozvučenjem ali nema subwoofera u gepeku a ni kablova za njega. Preko dijagnostike piše da ima premijum ozvučenje isto i na vratima ali vufera nema. Dali neko zna dal ima više opcija Cantona ili je neko nalepio na vratima Canton a on ima samo neko bolje ozvučenje od običnog? Inače ozvučenje je savršeno i bez vufera... 3 bolje nego u Octaviji isto godište.
  • Vozi: Skoda Kodiaq RS

Na mreži aldabic

« Odgovor #7 poslato: 21. Jul, 2025. 22:26 »
Da nisi mozda sacuvao canton? I da li bi prodao?
  • Vozi: Skoda Superb

Van mreže wkobre

« Odgovor #8 poslato: 21. Jul, 2025. 23:24 »
Od boljeg ozvučenja Škoda stavlja samo Canton. Ako nije u gepeku, praktično u rezervnom točku, verovatno ga je prethodni vlasnik skinuo.

« Odgovor #9 poslato: 22. Jul, 2025. 11:55 »
Ako neko ima ideju/predlog kako u Superb nadograditi Canton bilo bi zanimljivo čuti, neko bi se verovatno i odlučio na to.

Na mreži aldabic

« Odgovor #10 poslato: 22. Jul, 2025. 12:39 »
Da, bas sam na to pomislio kada je @fobia24  u drugoj temi napisao da je zamenio canton.
  • Vozi: Skoda Superb

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #11 poslato: 22. Jul, 2025. 14:28 »
Nema smisla ubacivati Canton, nije toliko dobar.
Ubacicu reklamu, iako nisam odradio nadogradnju, moram reci da su momci imali profesionalan pristup sa ponudom koja je bila ~1.000 eur, zamena prednjih zvucnika i tweetera, zadnjih zvucnika, subwoofer sa pravljenom kutijom, da li u uvali levo ili samostalno, pojacalo, izolacija prednjih vrata kao minimum, svi kablovi i montaza.
Ujutro dovezes, uvece preuzmes.
Auto Manijana instagramu.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži zare

« Odgovor #12 poslato: 22. Jul, 2025. 21:38 »
Ako Canton nije toliko dobar, šta jeste?

Van mreže Milos86

« Odgovor #13 poslato: 22. Jul, 2025. 22:48 »
Koliko sam čitao da je Canton u saradnji sa Hermanom radio ozvučenje za sve Kodiaqe. Slušao sam muziku u dosta premijum automobila sa premijum ozvučenjem i meni je jedino B&O dosta  bolji. Ostalo mi je manje više slično kao Canton. Ali ako neko moze da reši moju temu bio bi srećan. Opet napominjem nema kabla od subwoofera da bi mogao da kupim pa da nakačim. Deluje mi kao da ga nije ni bilo...
  • Vozi: Skoda Kodiaq RS