Autor Tema: Radio u autu  (Pročitano 360 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ugljesa50Započeo temu

Radio u autu
« poslato: 30. Jul, 2025. 12:18 »
Ne volim multimedije. Radio je ono sto mi uvek treba. Blaupunkt je uvek bio moj izbor. Imam Blaupunkt Dublin 32 koji ima digitalne komande i automatsku detekciju stanice Ako slusam recimo Beograd 202 krenem iz Jagodine za Beograd i kada izgubi frekfrenciju Jagodine on ce vec posle jedne sekunde naci 202jku na drugoj frekfrenciji. Tako sve do Beograda slusam 202 bez problema. Kupio sam AUX kabal tako da mogu da povezem moj telefon i slusam ono sto imam na kartici
Evropski radiji proizvedeni posle 80tih svi imajun euro konektore i jednostavno ih je instalirati.

U Fabiji je bio neki japanski radio koji sam bacio jer je bio pokvaren i ubacio moj Blaupunk iz Favorita. Za navigaciju koristim
TomTom xxl i telefon.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Na mreži oswajac

Odg: Radio u autu
« Odgovor #1 poslato: 30. Jul, 2025. 15:37 »
Gde si kupio Tom tom i kolik oto ksota?  vidim da je to nezavisna navigacija
Iskreno nije to losa ideja imati nezavisnu navigaciju i kada se menja auto samo preneti tu navigaciju
Kako si namestio navigaciju u kolima?

« Odgovor #2 poslato: 31. Jul, 2025. 10:07 »
Kupio sam na kupujem prodajem za 1500 din bez nosaca i punjaca. Drzac i punjac sam kupio na aliexpress za oko 700 din oba.  U navigaciji je bila neka mapa Rusije. Nasao sam mapu istocne Evrope, obrisao rusku ubacio mapu istocne Evrope ukljucio navigaciju i dobio poruku no maps. Onda sam 15 dana trazio i nasao da kada se ubaci mapa mora da se primeni FastActivate da bi mapa radila.

Mana TomTom xxl je sto ima integrisanu memoriju od 2gb, softver je oko 400mb i moze se ubaciti mapa od 1.5gb kojih u poslednje vreme nema. Preporucujem vam TomTom Start 50 koja podrzava memorijske kartice do 8gb kosta oko 4000 do 5000 din na kupujem prodajem, mape i FastActivate mozete naci na navtotal i rutracker
https://www.navitotal.com/
https://rutracker.org/forum/tracker.php?nm=tomtom
Da biste skinuli nesto i za jedan i za drugi sajt je potrebna registracija koja je besplatna. Sa rutrackera mozete skidati i softvere i muziku ima i nase.

Meni navigacija stoji u kaseti ima vakum drzac montiram je na sofewrsajbnu po potrebi. Za lokalne potrebe koristim navigacije sa android telefona  Petal maps i Guru maps.

« Odgovor #3 poslato: 31. Jul, 2025. 10:14 »