Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2004-2013
»
Problemi sa klapnom gasa
Dole
Autor
Tema: Problemi sa klapnom gasa (Pročitano 1047 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Branko M
Test Drive
Like ukupno: 2
L&K ugled:
0
Problemi sa klapnom gasa
«
poslato:
01. Avg, 2025. 22:12 »
Kupio auto prije mjesec dana, bio sa problemom klapna gasa i zamjenio odmah. U poslednje vrijeme sam primijetio, kad ugasim auto motor se zatrese. Odvezao majstoru na dijagnostiku, opet problem klapna gasa, znaci nova klapna i prijavljuje je. Zasto je to toga doslo? Saljem sliku stare klapne, nisam htio cistiti i stavim novu i znam da je novo. Hvala
Vozi: Skoda Octavia A6
zzeelljjkkoo
Laurin&Klement
Like ukupno: 503
L&K ugled:
7
Odg: Problemi sa klapnom gasa
«
Odgovor #1 poslato:
01. Avg, 2025. 22:23 »
Је ли нова клапна заменска или оригинал?
Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023
Branko M
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #2 poslato:
02. Avg, 2025. 05:52 »
Mislim da je zamjenska,ne sjecam se koja marka, jer na kutiji nisam vidio da je Skodina.
mtesic
RallyeSport
Like ukupno: 34
L&K ugled:
19
«
Odgovor #3 poslato:
02. Avg, 2025. 05:55 »
Ova stara je doslovno horor.
Neverovatno kako je s takvom uopšte radio.
Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)
(1 Like)
Branko M
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #4 poslato:
02. Avg, 2025. 08:14 »
I ja sam zapitao kako je uopste radio, alal mu vera.
Moze li, ne razumijem se bas puno oko toga, auto upaliti da je klapna zatvorena? Nesto razmisljam, mozda lupam, da nije otisla ona bravica i sajla sto pomjera klapnu zbog opterecenja s obzirom sto je stara klapna bas losa i zaprljana.
zzeelljjkkoo
Laurin&Klement
Like ukupno: 503
L&K ugled:
7
«
Odgovor #5 poslato:
02. Avg, 2025. 09:02 »
Да ти не мрачим, зет ми је имао проблем са клапном на О3. Оде и купи неку заменску, није далеко одмакао од мајстора после замене а "јелкица" се поново упалила.
Укратко, потпуно нова заменска неисправна и решио је тако што је узео оригинал. Што је најгоре, та заменска није била нешто много јефтинија, можда 30%, а кад израчуна време и живце, дошла га је и скупље.
Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023
Branko M
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #6 poslato:
02. Avg, 2025. 09:59 »
Kad se vratim sa mora, idem da vidim sa majstorom sto je radio to, nisam malo platio zamjensku 180eura. Drugari mi preporucili da odem uzeti original na otpadu znaci polovnu, kaze bolje to vec nova zamjenska ili uzeti Skodinu original novu. Mislim da cu poslusati.
mtesic
RallyeSport
Like ukupno: 34
L&K ugled:
19
«
Odgovor #7 poslato:
03. Avg, 2025. 04:43 »
Da sam ja na tvom mestu očistio bih tu staru pa bih probao sa njom - ništa te ne košta. Benzin, break cleaner i četkica za zube, može i neka meka plastika za struganje, pa polako. Kada bude sve čisto vratiš i pa isprobaš.
Vozi: Fabijica MK1 1,2 htp :-)
(2 Like)
ugljesa50
RallyeSport
Like ukupno: 118
L&K ugled:
13
«
Odgovor #8 poslato:
03. Avg, 2025. 08:17 »
Poslusaj mtesic i ocisti staru klapnu. Plin stvara 10 puta manje čađi. Bilo kako bilo brenzin ili plin klapna gasa treba da se održava. Majstori više ne popravljaju vec samo menjaju delove.
Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI
(1 Like)
zare
Laurin&Klement
Like ukupno: 28
L&K ugled:
18
«
Odgovor #9 poslato:
03. Avg, 2025. 17:17 »
Malo je neozbiljno proglasiti klapnu neispravnom kada je toliko prljava. Naravno da je moguće da dijagnostika prijavljuje lošu klapnu ali nije ni čudo obzirom kako izgleda. Ovako nešto nisam nikada video, kao da je EGR a ne klapna gasa. Da je klapna očišćena pa i dalje pravila probleme i dijagnostika prijavila kvar onda u redu. Ovako su možda bačene pare na novu i nepotrebnu klapnu.
Ako se klapna pokreće motorom, tj. nema sajlu onda svako pomeranje leptira napravi problem (prezupči mehanizam) koji se lako reši ali mora na dijagnostiku. Ovo je naravno nemoguće očistiti bez pomeranja leptira.
Da se ogradim da ne znam da li je tako na svim modelima ali na dosta jeste tako.
(1 Like)
Branko M
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #10 poslato:
11. Avg, 2025. 18:39 »
Bio sam otisao sa lampicom motora na more u Makarsku, iz Brckog sam iz Bosne, kad sam dosao do Posusja u Hercegovini tamo je lampica ugasila, reko odlicno razradila je. Kad sam stigao ispred apartmana, ugasio auto bas se zatresao motor, znaci ista situacija kad sam kupio auto.
Ostao sam u Makarsku 10dana bez paljenja. Kad sam krenuo kuci nakon 10dana i upalim auto, opet se upalila lampica. Bojao se da nije nesto drugo i svratio kod majstora tamo, isto klapna
Kad sam dosao kuci, sutradan otisao svom majstoru, ocistio zamjensku i nije proslo 3dana opet lampica a isto motor trese, ocistio je staru klapnu i vratio je sreca pa nije bacio staru klapnu, znaci original je a zamjensku izvadio pa cemo vidjeti dokle ce izdrzati a sada motor dosta puno mirnije gasi.
(1 Like)
ugljesa50
RallyeSport
Like ukupno: 118
L&K ugled:
13
«
Odgovor #11 poslato:
12. Avg, 2025. 11:11 »
Zaprljanost ali i vakum creva uticu na dobar rad klapne gasa, Zaneni sva creva cak i ono koje ide na servo kocnica. Ako ih ne menjas skrati ih 1 do 1.5 cm i navuci ponovo.
Onda neka ti neko uz pomoc dijagnostike rekalibrise klapnu gasa. To bi trebalo da resi sve probleme.
Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI
(1 Like)
Warlock
RallyeSport
Like ukupno: 22
L&K ugled:
2
«
Odgovor #12 poslato:
14. Avg, 2025. 07:42 »
Pogledaj i egr radi li svoj posao. Gradske voznje i ne podizanje radne temperature dovode do proizvodnje ove smole koja sve prlja
Ziveo benzin
Vozi: Fabia
Branko M
Test Drive
L&K ugled:
0
«
Odgovor #13 poslato:
14. Avg, 2025. 15:50 »
Morat cu provjeriti nekad, evo dalje je ok.
Svaki dan idem na posao, prelazim 32km dnevno sto je super za auto, vozim vec 2 mjeseca dalje je sve ok. Prije Skode sam vozio 4 godine Vw Polo 6r 1.6 66kw 2009, bez kvara samo otisao kvacilo i set kvacila mijenjao i to je sve. Svako auto hoce da se vozi.
(1 Like)
Gore