Autor Tema: Dijagnostika za Skodu Fabiu 1 VCDS  (Pročitano 1076 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ugljesa50Započeo temu

Dijagnostika za Skodu Fabiu 1 VCDS
« poslato: 07. Avg, 2025. 09:23 »
Nikada  nisam imao poverenja u majstore a nisu mi se svidjale ni njihove naknade za rad zato sve radim sam sa sinom. Škoda koju sam kupio je potpuno zavisna od raznih senzora i ECU da je za održavanje, dijagnostiku i rešavanje kvarova neophodna dobra dijagnostika. Prvo sam sa Temu kupio neku za 500 dinara. Mogla je da očita samo napon akumulatora. Posle istraživanja na netu koja je dobra naručio sam sa Aliexpress VCDS dijagnosziku ( za Vagen grupu auta od 1996 do 2017). Link za kupovinu je u dnu teksta.  2300 din sa besplatnom dostavom. Takve dijagnostike na Kupujem prodajem prodaju za oko 5000 din. Sve što dobijete je kabal i mali CD. Kablom se spaja Kompjuter auta sa lap topom. Na CD u je softver.  Ubacio sam CD u lap top. Nije mogao da ga očita. Na mom desktop računaru sam očitao i instalirao. Ćim sam ubacio CD u DVD drive, Kaspersky je hteo da obriše softver. Da je bio na fleški obriso bi ga. Isključio sam Kaspersky i instalirao bez problema. Postoji mali softwer koji se zove MagicIso koji može kreirati Iso sa instalacionog CD a što sam i uradio.

Isključio sam Antivirus i bez problema instalirao softver. Kada se ubode kabal u džek ispod volana posle oko minut upali se svetlo na muškom džeku dijagnostike. Spojio sam cabal sa laptopom. Dijagnostika je radila. Pokrenuo sam skeniranje celog sistema. Pronasao je mnogo starih grešaka. Obrisao sam ih sve i voyio auto desetak minuta onda sam ponovo skenirao. Nije bilo grešaka.

Prva primena
Ler gas mi je varirao pa sam skinuo klapnu gasa. Nije bila mnogo prljava očistio sam je brejk klinerom i vratio na auto. Ler gas je manje varirao. Posle vožnje od 5 do 6 km auto nije hteo da prima gas. Skinuo sam minus klemu na par minuta Upalio uz jaku varijaciju ler gasa  sam došao kući. Otišao na net i uz pomoć tih instrukcija kalibrisao klapnu gasa. Posle toga je ler gas stabilan i oko 900 obrtaja. Bio je pre toga oko 800 max.

Još jedna napomena na kupujem prodajem govore da mora 32 bitni Windows. Nije tačno . Na desktopu imam Windows 10 64 bita na lap topu je vindows 8 64 bit. Tako  da ako imate 64 bitni Windows biće sve ok ako isključite antivirus prilikom instalacije. Posle instalacije možete ponovo uključiti antivirus ali preko fire wall Kasperskog ili nekog drugog morate onemogućiti da program ima pristup internetu ili potpuno onemogućiti lap top da ide na net.

https://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Throttle_Body_Alignment_(TBA)
https://www.aliexpress.com/item/1005008120238895.html
« Poslednja izmena: 09. Avg, 2025. 00:18 Karlheinz »
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Dijagnostika za Skodu Fabiu 1 VCDS
« Odgovor #1 poslato: 07. Avg, 2025. 09:31 »
Одлично!  :bravo:
Значи спремаш Фабиу за Смедерево!  bravo2
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #2 poslato: 07. Avg, 2025. 09:41 »
Verovatno ne. Moram prvo da zamenim prednje silen blokove i regliram trap.

Van mreže soneje

« Odgovor #4 poslato: 08. Avg, 2025. 17:40 »
Ovo je kineski klon, s njim nećeš moći da uradiš većinu adaptacija na vozilu.  :)
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4MPI

« Odgovor #5 poslato: 09. Avg, 2025. 10:20 »
Većina može Ipak sam skinuo  Ross-Tech-ov VCDS 19.6 preko torenta iskrekovan. Radi savršeno sa kineskim kablom.Da ne brineš. Bilo koji softwer mi nikada nije bio problem.

Na mreži Gogi69

« Odgovor #6 poslato: 09. Avg, 2025. 21:01 »
Zdravo,
Moze li neki link za taj torent.
Imam kabl i staru verziju VCDS ali mi treba novija.
Skidah nesto ali neradi.
  • Vozi: Skoda Oktavia

« Odgovor #7 poslato: 10. Avg, 2025. 08:36 »
https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=5846866
Da bi skinuo torrent moras se registrovati na rutracker.org   Besplatno je

Na mreži Gogi69

« Odgovor #8 poslato: 10. Avg, 2025. 20:51 »
Hvala, vec sam registrovan pa cu skinuti.
  • Vozi: Skoda Oktavia

« Odgovor #9 poslato: 11. Avg, 2025. 09:24 »
Napomena za rad sa VCDS kineskim klonovima ili iskrekovanim softverima. Internet strogo ne. Ne samo što vam mogu upropastiti softver već mogu nepovratno oštetiti Hex cabal. Nemojte apdejtovati softver na netu, već pronadjite noviju iskrekovanu verziju. Isključite antivirus.
Moja preporuka je da imate nekakav stariji lap top bez antivirusa, koji ćete koristiti samo za dijagnostiku.

Na mreži zare

« Odgovor #10 poslato: 11. Avg, 2025. 16:46 »
Šta spada u te "starije" lap topove, do koje generacije procesora?
Koji Windows obično koristite za dijagnostiku? Čujem neku priču da mnogo bolje rade sa starijim Windowsima tipa sedmica pa čak i XP nego desetka ili jedanaestica.

« Odgovor #11 poslato: 11. Avg, 2025. 18:21 »
Bilo koji laptop sa ram memorijom 2 do 4gb. Radi sa Windowsima 7 8 i 10 32 bitnim ili 64 bitnim. 32bitni Windowsi troše 1 gb za svoj rad dok 64bitni  Windowsi troše 2gb rama.
Moja premporuka je lap top 4gb rama sa 14 incnim ekranom ili 15 incnim i tu se može instalirati 32 ili 64 bitni windows. Preporučujem Windows 7 zato što nema Defender koji mnogi ne znaju da isključe.

Na mreži zare

« Odgovor #12 poslato: 11. Avg, 2025. 18:25 »
Hvala na pojašnjenju, kad već smaram da nastavim  :)).
Npr. ova dijagnostika sa linka, ide sa jedim kablom a ima i opcija sa više kablova. Ako dobro kapiram, neke marke mogu da se rade sa ovim "osnovnim" kablom a za neke je potrebno dokupiti kabal koji ide samo za tu marku?

https://www.aliexpress.com/item/1005008518377300.html
« Poslednja izmena: 14. Avg, 2025. 00:05 Karlheinz »

« Odgovor #13 poslato: 11. Avg, 2025. 19:27 »
Ova sa linka je za kabal Hex v2. Za VW, Audi, Seat i Skode od 1997 do 2019 godine.

Na mreži zare

« Odgovor #14 poslato: 11. Avg, 2025. 19:45 »
Na linku je neka univezralna dijagnostika a ima i verzija sa mnogo kablova. Ne znam kako ti otvara nešto drugo. Okačio sam prvu dijagnostiku koju sam našao više kao primer