Nikada  nisam imao poverenja u majstore a nisu mi se svidjale ni njihove naknade za rad zato sve radim sam sa sinom. Škoda koju sam kupio je potpuno zavisna od raznih senzora i ECU da je za održavanje, dijagnostiku i rešavanje kvarova neophodna dobra dijagnostika. Prvo sam sa Temu kupio neku za 500 dinara. Mogla je da očita samo napon akumulatora. Posle istraživanja na netu koja je dobra naručio sam sa Aliexpress VCDS dijagnosziku ( za Vagen grupu auta od 1996 do 2017). Link za kupovinu je u dnu teksta.  2300 din sa besplatnom dostavom. Takve dijagnostike na Kupujem prodajem prodaju za oko 5000 din. Sve što dobijete je kabal i mali CD. Kablom se spaja Kompjuter auta sa lap topom. Na CD u je softver.  Ubacio sam CD u lap top. Nije mogao da ga očita. Na mom desktop računaru sam očitao i instalirao. Ćim sam ubacio CD u DVD drive, Kaspersky je hteo da obriše softver. Da je bio na fleški obriso bi ga. Isključio sam Kaspersky i instalirao bez problema. Postoji mali softwer koji se zove MagicIso koji može kreirati Iso sa instalacionog CD a što sam i uradio.
Isključio sam Antivirus i bez problema instalirao softver. Kada se ubode kabal u džek ispod volana posle oko minut upali se svetlo na muškom džeku dijagnostike. Spojio sam cabal sa laptopom. Dijagnostika je radila. Pokrenuo sam skeniranje celog sistema. Pronasao je mnogo starih grešaka. Obrisao sam ih sve i voyio auto desetak minuta onda sam ponovo skenirao. Nije bilo grešaka.
Prva primena
Ler gas mi je varirao pa sam skinuo klapnu gasa. Nije bila mnogo prljava očistio sam je brejk klinerom i vratio na auto. Ler gas je manje varirao. Posle vožnje od 5 do 6 km auto nije hteo da prima gas. Skinuo sam minus klemu na par minuta Upalio uz jaku varijaciju ler gasa  sam došao kući. Otišao na net i uz pomoć tih instrukcija kalibrisao klapnu gasa. Posle toga je ler gas stabilan i oko 900 obrtaja. Bio je pre toga oko 800 max.
Još jedna napomena na kupujem prodajem govore da mora 32 bitni Windows. Nije tačno . Na desktopu imam Windows 10 64 bita na lap topu je vindows 8 64 bit. Tako  da ako imate 64 bitni Windows biće sve ok ako isključite antivirus prilikom instalacije. Posle instalacije možete ponovo uključiti antivirus ali preko fire wall Kasperskog ili nekog drugog morate onemogućiti da program ima pristup internetu ili potpuno onemogućiti lap top da ide na net.
https://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Throttle_Body_Alignment_(TBA)
https://www.aliexpress.com/item/1005008120238895.html