Autor Tema: SWING radio i zadnji zvučnici  (Pročitano 1134 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže radjocZapočeo temu

SWING radio i zadnji zvučnici
« poslato: 18. Avg, 2025. 10:07 »
Zdravo svima,

imam par pitanja ako neko moze da mi da odgovor. Zeleo bih da dodam zvucnike u zadnja vrata, fabricki nisu instalirani. U pitanju je octavia 1.9tdi 2009. Imam Swing radio, ali kada udjem u podesavanja, nema opcije FADE. Na nekom stranom forumu sam procitao da ce se opcija automatski pojaviti kada se zadnji zvucnici povezu. Da li je to stvarno tako, da li je neko imao iskustva sa ovim ili je potrebno neko kodiranje preko VCDS-a ili nesto slicno (ili mozda uopste nije moguce dodati nazad zvucnike sa Swing radiom)?
Takodje, da li su zadnji zvucnici istih dimenzija kao i prednji? U tom slucaju bih mozda prebacio  fabricke prednje nazad, a za napred kupio mozda nesto malo bolje.

Hvala puno na odgovorima i savetima!
  • Vozi: Skoda Octavia 1.9 TDI FL 2009

Na mreži Warlock

Odg: SWING radio i zadnji zvučnici
« Odgovor #1 poslato: 19. Avg, 2025. 15:46 »
Pozdrav

Kod oktavije swing ima izlaze za zadnje zvucnike samo preko dijagnostike da se ukljuce. Instalaciju nemas. Moras sam da provuces. Nista specijalno. Mozes sam. Pomeris plastike sa praga i provuces ispod. Skines donju plastiku b stuba i tuda udjes kroz gumenu vodilicu u vrata. Uzmi kabl od 1.5 kvadrata.

Zvucnike uzmi fabricke. Isti su napred i nazad. Trebas woofer i visokotonce. Fabricki visokotonci imaju zaštitu na sebi tako da se spajaju direktno na instalaciju. Zalepis sa lepkom. Nemas potrebe za bolje zvucnike jer taj radio nece moci da im da snagu. Ostavi sve fabriku. Ovde imas na forumu drugare koji ce ti zavrsiti kodiranje ako si okolina BG. Srećno.
  • Vozi: Fabia

« Odgovor #2 poslato: 21. Avg, 2025. 09:32 »
Warlock,
hvala puno na odgovoru! I mislio sam da sam probam da provucem instalaciju, hvala na informacijama. Ima na yt videa kako se provlaci do vrata, ali nigde nisam video kako da od samog radija spustim zice dole do pragova. Da li imas neki savet?
Pozdrav

Na mreži Warlock

« Odgovor #3 poslato: 21. Avg, 2025. 13:06 »
Desno odvrnuti kasetu, i iza fino provuci i povezi plasticnim vezicama ili izolir trakom da ne zvecka kabal po plastikama. Spustis pored pod tepih i izvuces pored praga kad skines plastika zastitu praga. Sve je na plasticne zabice. Samo lagano potezes. Jos bolje ako imas onaj alat za zabice, danas tonima svuda da se kupi za par evra. Sa leve strane isti postupak. Mozes da izvadis cajger. To je lakše. Na dva srafa je. Iza njega imas dobar prostor za manevar. Ili dole da lezis i provlacis iznad komandi kocnica, gas i kuplung. Trecih nacina nema. Ponavljam uzmi dobar kabal da nemas gubitke. Ako kupuješ zvucnike na otpadu. Proveri okolo membrane. Moze biti da izgore od stajanja na suncu. A ne vidi se jasno pa kad ga doneses kuci i pustis muziku on pocne da krči.

« Odgovor #4 poslato: 22. Avg, 2025. 08:54 »
Hvala puno!!!!

Na mreži Warlock

« Odgovor #5 poslato: 22. Avg, 2025. 09:02 »
Opusteno. Slikaj malo i okaci ovde projekat. Da pomogneš jos nekom ko krene da radi isti posao.