Autor Tema: 2.0 TDI DSG menjač problem  (Pročitano 4116 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže durmitor2000Započeo temu

2.0 TDI DSG menjač problem
« poslato: 07. Sep, 2025. 08:48 »
Dobar dan svima,

Imam problem sa DSG menjačem 6 stepeni kod Suoerb-a 2009. godište 2.0 tdi.
Slabo vozim auto i ajde opet da ga aktiviram i uradio mali servis i kočnice. Iako sam ja bio sumljičav u vezi sa menjačem majstor je ipak rekao da je ok i krenuo sam sa ženom i malim detetom na more u CG. Na puti se ok ponašao osim te neke "bubice" koje sam i ranije primečivao.
Međutim, juče popodne bio na Cetinju i u povratku odjednom vratio menjač u treći stepen i držao kratko u visokom obrtaju i posle toga je samo prestao da radi.
Izbacio iz brzina i na displeju više nije ni bilo oznake za menjač. Sve ostalo je radilo na autu.
Tako na na ler sam se spustio do Budve i kad sam bio na ravnom ugasim auto i ponovo startovao.
Nakon toga mi se vratilo na displeju brzine i pusta me da vozim do treće brzine.
Parkirao sam auto na parking i to je to.
Nažalost danas moram da idem za Beograd a porodica mi je ostala dole i auto koji nije u voznom stanju.
Da li neko ima preporuku/ideju sta da radim i da li zna nekog pismenog za taj problem u CG?

Hvala.

Na mreži Warlock

Odg: 2.0 TDI DSG menjač problem
« Odgovor #1 poslato: 07. Sep, 2025. 11:34 »
CETINJE BUDVA si ga spustio na kočnicama :) dakle pored tog sto ti je crko menjac, sad opet nemas moras da sredis i kočnice :)

Taj kvar moze biti svasta nesto. Za pocetak dijagnostika.

Jel menjano nekad ulje u menjaču? Koliko je na satu km?
  • Vozi: Fabia

« Odgovor #2 poslato: 07. Sep, 2025. 12:22 »
Pa dobro nije baš bila neka brzina jer žena ispred mene NK je vozila po jajima a I sudar bio iznad Budve.
Redovno sam menjao ulje i filter i manje od 60.000 km i dosad u ovlašćenima Cirinac i Alpros.
Auto je inace prešao 236.000 km

Na mreži Warlock

« Odgovor #3 poslato: 07. Sep, 2025. 12:27 »
Nažalost slutim da je mehatronika rekla doviđenja. Ali da bi znao. Mora računar neki da se zakaci. Srecno

Na mreži aldabic

« Odgovor #4 poslato: 07. Sep, 2025. 12:31 »
Proveri da li ima neka pomoc na putu da se plati, pa da ti doslepaju auto kuci. Jeftinije nego da bacas pasulj koji je majstor dobar tamo ili da placas slep, ili da ga vozis nazad.
  • Vozi: Skoda Superb

« Odgovor #5 poslato: 07. Sep, 2025. 12:56 »
I meni se čini da je mehatronik po onome što čitam po netu ali ipak ce dojagnostika reči svoje.

Imam amss paket SUPER ali to ne pokriva šlepanje iz inostranstva usled kvara tako da je šlep ozbiljna stavka što je možda koliko su ruke za popravku automobila.

Van mreže DonKihot

« Odgovor #6 poslato: 07. Sep, 2025. 16:31 »
Sta su bubice koje pominjes? Mehatronika je skup delova i i cesto je popravka jednostavnija nego sto izgleda..obavezno nakaci vcds i daj log da pogledamo.
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Na mreži Warlock

« Odgovor #7 poslato: 07. Sep, 2025. 17:21 »
Vidi ako planiraš da imas to auto za buduce, onda je pametno da odradis ko majstora kako valja. Voziti nekom ko nema recenzije je suludo da bi ustedio neki evro. Ams vozi samo u slucaju razbijenog auta. Tada imas free voznju

Na mreži sebekkg

« Odgovor #8 poslato: 07. Sep, 2025. 17:59 »
Atla* mislim da bi te došlepao. Kupi pa sačekaj par dana aktivaciju paketa i zovi.

Na mreži zare

« Odgovor #9 poslato: 07. Sep, 2025. 23:16 »
Sad gledam na njihovom sajtu, tako je.

Na mreži Sreten

• RallyeSport
  • L&K ugled: 6
« Odgovor #10 poslato: 08. Sep, 2025. 00:26 »
Atla* mislim da bi te došlepao. Kupi pa sačekaj par dana aktivaciju paketa i zovi.
Samo atlas koristim zadnjih godina, i jednom sam   iskoristio tu uslugu slepa za Srbiju. Sve je bilo ispoštovano, auto su dovezli iz Bugarske bez problema. Atlas ne smeš da aktiviras iz inostranstva, jer je to zloupotreba. Mislim da je drugar jedan probao i sistem nije hteo da prihvati aktivacioni kod jer je bio u romingu.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

Van mreže wkobre

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 22
« Odgovor #11 poslato: 08. Sep, 2025. 00:45 »
Neka se nakači na wifi nekog kafića/restorana...ili neka skine VPN i stavi Srbiju.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Sreten

• RallyeSport
  • L&K ugled: 6
« Odgovor #12 poslato: 08. Sep, 2025. 09:49 »
Kakve veze ima VPN sa SMS porukama?
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

« Odgovor #13 poslato: 08. Sep, 2025. 10:04 »
Sta su bubice koje pominjes? Mehatronika je skup delova i i cesto je popravka jednostavnija nego sto izgleda..obavezno nakaci vcds i daj log da pogledamo.

Pa u poslednje vreme nekako je se menjač čudno ponašao. Prilikom ovžnje duže je držao u nižem stepenu i da bi prešao u veći papućicu gasa malo pipneš i on prebaci, trebalo mu je više vremena da uđe u rikverc, ponekad se čulo kao da lamela prokliza i u poslednje vreme ali to možda nije do menjača priliko otpuštanja gasa tu oko 80 90 kmh (primer niz Bubanj Potok) auto je vibrirao.

« Odgovor #14 poslato: 08. Sep, 2025. 10:09 »
Vidi ako planiraš da imas to auto za buduce, onda je pametno da odradis ko majstora kako valja. Voziti nekom ko nema recenzije je suludo da bi ustedio neki evro. Ams vozi samo u slucaju razbijenog auta. Tada imas free voznju

Pa nisam ni ja skroz oko toga da li cu ga voziti ili prodati jer me sve ovo opterecuje u toku vožnje pogotovu jer imam malo dete.

A da se pohvalim imam drugi auto koji sam upravo uzeo zbog bezbednosti deteta Kamiq 1.0 DSG 2022. godište i tu ne Bog pogledao i početkom avgusta (20 dana pred istek garancije) bord mi izbacio grešku DSG menjača tako da je sad krajem meseca u Škodi NBGD zamenjen mehatronik.

Svakako Kamiq mi ne odgovara zbog prostora i upravo je to razlog zašto sma opet aktivirao SuperB-a (uradio redovan servis, reglažu itd...) i otišao na more da mogu da potrpam sve što mi treba i da svi imamo dovoljno prostora.

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?