Autor Tema: 2.0 TDI DSG menjač problem  (Pročitano 4122 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže durmitor2000Započeo temu

Odg: 2.0 TDI DSG menjač problem
« Odgovor #15 poslato: 08. Sep, 2025. 10:11 »
Samo atlas koristim zadnjih godina, i jednom sam   iskoristio tu uslugu slepa za Srbiju. Sve je bilo ispoštovano, auto su dovezli iz Bugarske bez problema. Atlas ne smeš da aktiviras iz inostranstva, jer je to zloupotreba. Mislim da je drugar jedan probao i sistem nije hteo da prihvati aktivacioni kod jer je bio u romingu.

Ipak bi ovo zaobišao jer kakve sam sreće još ću i buvaru da zaradim od strane Atlas-a  :))

« Odgovor #16 poslato: 08. Sep, 2025. 10:13 »
Svakako sad čekam brata da mi javi da li ima nekog majstora u Podgorici koji održava Vagen grupu i koji se razume u elektorniku (što je najbitnije) pa da odšlepam auto iz Budve jer tamo dole su izonirali parkinge (mada sam ja u nekom šteku) tako da u zoni jedan sat je 1e a dnevna karta 10e i to ne u centru ka starom gradu ovo su cene za žutu zonu.  :(

Van mreže DonKihot

« Odgovor #17 poslato: 08. Sep, 2025. 13:45 »
Ono što opisuješ zvuči kao problem sa lamelama, ali po meni nužno ne mora da znači da je do toga. Može loše da radi, proklizava i ako nema dovoljno pritiska ili ga ne očitava kako treba... To što šalta samo recimo do treće brzine može biti da ulazi u neki sejf mod upravo zbog tog problema. Ja mislim da ovde treba obavezno dobra dijagnostika za početak. Želim ti sreću da nađeš dobrog majstora, ja sam skoro imao problem sa menjačem i na kraju sam morao sam da odradim komplet sve...skidanje mehatronike, otvaranje elektronike i zamena senzora pritiska, lemljenje, sklapanje, servis...jako malo ima pismenih majstora. Svi hvale Amera Mostarca, meni je uvalio pogrešne senzore i morao sam dva puta da radim isti posao. Ništa dok sam ne odradiš sve.
Ako si radio redovno zamenu ulja, nadam se da je rađeno kako treba. Većina ne ispoštuje sve što treba i onda ostane sa viškom ili manjkom ulja pa se na kraju dođe do zaključka da se menjanjem ulja sjebe menjač.
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

« Odgovor #18 poslato: 08. Sep, 2025. 14:13 »
Ono što opisuješ zvuči kao problem sa lamelama, ali po meni nužno ne mora da znači da je do toga. Može loše da radi, proklizava i ako nema dovoljno pritiska ili ga ne očitava kako treba... To što šalta samo recimo do treće brzine može biti da ulazi u neki sejf mod upravo zbog tog problema. Ja mislim da ovde treba obavezno dobra dijagnostika za početak. Želim ti sreću da nađeš dobrog majstora, ja sam skoro imao problem sa menjačem i na kraju sam morao sam da odradim komplet sve...skidanje mehatronike, otvaranje elektronike i zamena senzora pritiska, lemljenje, sklapanje, servis...jako malo ima pismenih majstora. Svi hvale Amera Mostarca, meni je uvalio pogrešne senzore i morao sam dva puta da radim isti posao. Ništa dok sam ne odradiš sve.
Ako si radio redovno zamenu ulja, nadam se da je rađeno kako treba. Većina ne ispoštuje sve što treba i onda ostane sa viškom ili manjkom ulja pa se na kraju dođe do zaključka da se menjanjem ulja sjebe menjač.

Hteo sam ja da sad menjam lamele i zamajac jer sam sumljao na to ali bilo je kao može da ode do CG i ove nedelje proveravamo ali jbg.. Mada nisma toliko sumljao na mehatronik.
Videcu ko će doci i očitati šta ima od grešaka jer sam to ne mogu a i nisam tamo.
moraću da vidim da li ovde ima možda neka opcija da uzmem polovan a remontovan menjač i da pošaljem za CG da ugrade jer ovako ako krenu da rade deo po deo ima još i skuplje da izađe.

Van mreže DonKihot

« Odgovor #19 poslato: 08. Sep, 2025. 14:38 »
Obzirom da auto svakako pali, ko se malo razume preko vcds može da očita mnogo toga. Od grešaka, preko pritiska koji očitava, pa čak ima opcija da se vidi potrošenost lamela. Nije to sigurno 100% precizno i pouzdano ali dovoljno za referencu. To sa polovnim menjačem, zamenom dole i slično, mislim da će da te košta ko Sv.Petra kajgana. Bolje nađi nekoga dole da ti otkupi auto za delove, manje će te koštati i boleti...
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Na mreži zoranius

« Odgovor #20 poslato: 08. Sep, 2025. 15:19 »
Mislim da u Tivtu imaš ovlašćeni servis za Škodu pa da ti oni možda prvo pogledaju pre nego što dalje nešto budeš radio. U Podgorici ima svakako. Verujem da bilo koji kršteni majstor koji radi Volkswagen može da pogleda. Mislim da između Budve i Tivta ima više servisa.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

« Odgovor #21 poslato: 08. Sep, 2025. 15:31 »
Mislim da u Tivtu imaš ovlašćeni servis za Škodu pa da ti oni možda prvo pogledaju pre nego što dalje nešto budeš radio. U Podgorici ima svakako. Verujem da bilo koji kršteni majstor koji radi Volkswagen može da pogleda. Mislim da između Budve i Tivta ima više servisa.

Čekam odgovore od nekoliko ljudi pa da vidim da neko dođe i očita šta ima.

Da, da u Tivtu je servis sa tradicijom AutoTamaris i koristio sam njegove usluge i upoznao gazdu.

Na mreži Sreten

• RallyeSport
  • L&K ugled: 6
« Odgovor #22 poslato: 08. Sep, 2025. 15:38 »
Js bih razmotrio opciju auto voza, i da se auto tako prebaci u Srbiju. Mislim da je to najpovoljnija opcija da se auto vrati u Srbiju.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

Van mreže wkobre

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 22
« Odgovor #23 poslato: 08. Sep, 2025. 15:44 »
Kakve veze ima VPN sa SMS porukama?

Nemam pojma ne koristim to. Pošto neko iznad kaže da ne može da se registruje zato što se fizički nalazi u CG. Mislio sam da je u pitanju aplikacija, pa ima restrikciju zbog toga.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže wkobre

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 22
« Odgovor #24 poslato: 08. Sep, 2025. 15:49 »

Treba sad doći od Budve do Tivta hearcut
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #25 poslato: 08. Sep, 2025. 16:39 »
Js bih razmotrio opciju auto voza, i da se auto tako prebaci u Srbiju. Mislim da je to najpovoljnija opcija da se auto vrati u Srbiju.

U ovo je odlična ideja svaka čast.
Ako ne nađem ništa onda šlep do Bara i onda na auto voz pa u Beogradu sam već na konju. Samo da prebacim kod nekog majstora.

Van mreže maradona

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 6
« Odgovor #26 poslato: 08. Sep, 2025. 22:04 »
Probaj da pises po FB grupama vezano za Skode, automobile i slicno. Verujem da ce biti dobrih saveta, a verovatno i nekih drugarskih ponuda u vidu slepanja i slicno.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži zoranius

« Odgovor #27 poslato: 09. Sep, 2025. 08:39 »
Treba sad doći od Budve do Tivta hearcut
Neko šlepovanje mu ne gine pa je do Tivta još i najkraće (čitaj najjeftinije)
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

« Odgovor #28 poslato: 09. Sep, 2025. 09:01 »
Neko šlepovanje mu ne gine pa je do Tivta još i najkraće (čitaj najjeftinije)

Istina i čekam da vidim šta i kako mogu da urade. Tamaris je ovlašćeni i cene znam kad sam bio i koristio usluge uopšte nisu "povoljne" a ovo je ipak auto star 16. godina.

Na mreži zare

« Odgovor #29 poslato: 09. Sep, 2025. 17:27 »
Meni nije jasno zašto ne može Atlas da šlepa?? Čovek je već došao u Srbiju, uplati šta treba i kada opet ode u CG prijavi kvar.

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?