Autor Tema: Ugradnja centralne brave  (Pročitano 7335 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže konzulmneZapočeo temu

Ugradnja centralne brave
« poslato: 28. Jan, 2014. 17:05 »
Zdravo svima. Prije 3 god sam kupio Fabiju 2005god koja je presla do tada ukupno 19iljada km. Vozila je jedna penzionerka, samica, I to samo po gradu. U pitanju je 1.2htp. Medjutim nije imala centralnu bravu ugradjenu. Elem, kako vidjeh na ovom forum cijenovnik, zovem ti danas ovlasceni servis Skodin u CG I pitam koliko bi kostalo da se ugradi, kad mi covjek rece 570eura!!!
Zato da pitam ovdje, jel to ko radio od vas, koliko je to vas kostalo?

Sent from my GT-I9300  

Van mreže hatuna1983

Odg: Ugradnja centralne brave
« Odgovor #1 poslato: 28. Jan, 2014. 19:35 »
Ne znam za cijene u Srbiji ali u BiH nema sanse da je toliko skupo, mozda u ovlastenom jer oni deru za ruke. Ja mislim da je to vise nego skupo, raspitaj se jos u nekom boljem servisu.

Cudno mi da auto iz 2005 nema centralnu bravu, prvi put cujem to. Usput, jesi li provjerio tu kilometrazu u servisu kad si kupio auto? 19k za 5-6 godina mi je naucna fanatastika. Naravno moguce je ali ako nisi provjerio ipak provjeri radi sebe. Basr da budes siguran za servise. Servisnu knjigu sigurno ima onda?
Dobro pripazi da ne bude ko kod nas krajem 90-tih kad je svako auto iz Njemacke bilo penzionersko :)
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 28. Jan, 2014. 21:55 »
Zato da pitam ovdje, jel to ko radio od vas, koliko je to vas kostalo?
Dobrodošao na forum!
Evo slične teme, možda nađeš tamo ili pitaš nešto što te interesuje.
http://forum.skodaforum.rs/fabia-1999/centralna-brava-preporuka/
  • Vozi: Yeti

Van mreže konzulmneZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 28. Jan, 2014. 22:07 »
Provjerio sam kiloetrazu, I zato sam tada I kupio auto. Ima servisnu knjizicu, prvi put kupljen u CG kod zastupnika... moracu da vidim po privatnim servisima koliko kosta ugradnja. Jer ovi stvarno deru.

Sent from my GT-I9300  

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #4 poslato: 28. Jan, 2014. 22:16 »
postovani,
iskreno da vam kazem, da niste prvi koji imaju vozilu to godiste a da nema centralnu bravu
takodje sam bio svedok na par vozila da su servisi, da ne kazem ovlasceni iz vojvodjanske prestonice ,za jos vece pare ugradjivali kineske instalacije koje su ubrzo po ugradnji pravili vece probleme nego li sto su imali korist od centralne brave...
najbolje bi bilo da ako mozete da nabavite komplet sve 4 brave sa instalacijom sa polovnog vozila i da izvedete instalaciju sami...
ovde, u bgd... ta cela skalmerija ne bi kostala vise od 150 do 200e sa originalnim delovima...
ali ok ...
manja ponuda delova u crnoj gori mi je poznata tako da su i cene daleko vvise...
zelim vam sve najbolje i puno srece u voznji tog modela fabije
pozdrav iz zemuna
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže vlada320

« Odgovor #5 poslato: 28. Jan, 2014. 22:33 »
Pogledaj u servisima koji ugrađuju alarme, možeš i alarm sa sve centralnom bravom na daljinsko otključavanje / zaključavanje da ugradiš mislim da je to najbolje rešenje. Samo, nemoj neku najjeftiniju kinesku varijantu, uzmi nešto markirano (npr. Excalibur), jer i sve to bi koštalo nekoliko puta jeftinije nego samo original centralna brava u ovlaštenom servisu. I proveri cene na više mesta, sam alarm sa centralnom bravom nije toliko skup, ali cena ugradnje se razlikuje i tu hoće da deru.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže sasacalko

« Odgovor #6 poslato: 29. Jan, 2014. 08:26 »
Moja preporuka je da ugradiš neki jeftiniji alarm, jer ugradnja isto košta kao i za centralnu bravu. Ja sam ugradio alarm Scorpion i nemam s njim nikakvih problema. Ugradio sam ga zato jer moj drug ga ima na marei, a zet na renou i zadovoljni su. Alarm sa ugradnjom u Leskovcu sam platio 70e. Ne znam odakle si, ali ako ti se isplati, javi se u PP, da ti dam broj servisera, mada kod svih koji to rade u Leskovcu je ista cena.  :)

Van mreže sasacalko

« Odgovor #7 poslato: 29. Jan, 2014. 08:30 »
Da se ispravim, imao sam centralno, ali ne i daljinsko, sad sam bolje pročitao tvoj post, oko 15e su motrčići, cena će onda biti veća od 70e, ali ne verujem da će biti više od 200e. Raspitaj se, ovde na jugu je sve jeftinije.

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #8 poslato: 29. Jan, 2014. 18:37 »
koliko ja znam motorici  5 eur komad... mozda gresim ali cinui mi se da sam toliko video da kosatju

Van mreže vladimir1980

« Odgovor #9 poslato: 25. Feb, 2014. 18:37 »
Pozdrav
Interesuje me da li neko zna gde se nalazi ovaj konektor (u pitanju je ugradnja daljinskog zaključavanja). Unapred hvala

Na mreži BALKANIJA

« Odgovor #10 poslato: 25. Feb, 2014. 21:10 »
Ja mislim da je ovo negde dole kod pedala.

Van mreže vladimir1980

« Odgovor #11 poslato: 25. Feb, 2014. 21:51 »
Gledao sam danas i nisam mogao da ga nadjem nikako  >:(

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #12 poslato: 25. Feb, 2014. 22:00 »
nerazumem zasta ti treba ovaj konektor i zasto si ovde trazio???
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Na mreži bugarin

« Odgovor #13 poslato: 25. Feb, 2014. 22:18 »
verovatno hocce covek da se igra sa comfort modulom. mozda nema daljinsko zakljucavanje :(

modul se nalazi sa desne strane stuba volana, odmah do kucista ventilacije-klimatizacije.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #14 poslato: 25. Feb, 2014. 22:37 »
ako ces da kacis modul za daljinsko onda ti je najbolje da se kacis na instalaciju koja se nalazi iza prekidaca za svetla,tj iza te plastike jer je tu najpristupacnije za rad.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god