Autor Tema: Crvena lampica Škoda Roomster 1.4tdi  (Pročitano 527 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže BanenZapočeo temu

Crvena lampica Škoda Roomster 1.4tdi
« poslato: 29. Sep, 2025. 22:29 »
Zdravo.Imam  problem na Roomsteru 1.4 tdi.Čim pređe 1500 obrtaja crvena lampica za ulje blinka i zapišti nekoliko puta,a onda konstantno blinka u toku vožnje.Da li je neko imao isti problem? Inače proveren je pritisak,zamenjeno ulje,zamenjen senzor davača pritiska.
  • Vozi: Škoda roomster 1.4 tdi

Van mreže ugljesa50

Odg: Crvena lampica Škoda Roomster 1.4tdi
« Odgovor #1 poslato: 30. Sep, 2025. 13:31 »
Probaj sa gušćim uljem. ako koristiš 30 uzmi viskoznost 40 ili 50. To obično reši problem.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

« Odgovor #2 poslato: 30. Sep, 2025. 14:01 »
Koristim  CASTROL EDGE T.DIESEL TITANIUM FST 5W40

Na mreži sebekkg

« Odgovor #3 poslato: 30. Sep, 2025. 16:28 »
Problem sa kastrolom što se dosta falsifikuje.

Van mreže ugljesa50

« Odgovor #4 poslato: 30. Sep, 2025. 16:35 »
Promeni proiyvodjaca. Kupuj na NiS pumpi. Mislim da imaju Mobil i Shel. Ako auto i kada je hladan pali lampicu onda uzmi ulje 10w 40 ili 10w 50. Ako se to dešava samo kada je motor zagrejan na radnu temperaturu onda 10w 50.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

« Odgovor #5 poslato: 30. Sep, 2025. 18:05 »
Pali lampicu čim pređem 1500 obrtaja.Vozio sam u drugoj na 1400,po gradu,i ne pali lampicu.A prvi put mi se desilo pre mesec dana,vozio sam 100 km autoputem,izašao na naplatnu rampu i čim sam krenuo upali se lampica,ulje je tada bilo na 7000km koje sam zamenio.

Na mreži sebekkg

« Odgovor #6 poslato: 30. Sep, 2025. 21:50 »
Koji je nivo ulja?

« Odgovor #7 poslato: 30. Sep, 2025. 22:23 »
Nivo ulja je na gornjem stupnju,sipano koliko do maksimuma.

Na mreži sebekkg

« Odgovor #8 poslato: 30. Sep, 2025. 23:40 »
To je onda i do pumpe. Možda da vidiš kod majstora da li taj motor ima problem sa ampulom tj senzorom pritiska ili je uljna pumpa/ sito uljne pumpe.

Takođe bih prvo promenio ulje sa nekim kvalitetnim. Npr mobil, liqui moly ili ravenol (ali samo od uvoznika) i pratio stanje. Ako je zaspao falš kastrol zna i to da zeza.

Na mreži Warlock

« Odgovor #9 poslato: 02. Okt, 2025. 10:48 »
Promeni proiyvodjaca. Kupuj na NiS pumpi. Mislim da imaju Mobil i Shel. Ako auto i kada je hladan pali lampicu onda uzmi ulje 10w 40 ili 10w 50. Ako se to dešava samo kada je motor zagrejan na radnu temperaturu onda 10w 50.
Majstore, nemoj ziv bio pisati gluposti. Da si cuo  mozda za motor Pumpa Dizna sistem a ocito nisi ne bi pisao ludorije i gluposti! Dobro da nisi napisao da treba bitumen da naspe u motor :))

• Vozi: Fabia

Na mreži Warlock

« Odgovor #10 poslato: 02. Okt, 2025. 10:50 »
To je onda i do pumpe. Možda da vidiš kod majstora da li taj motor ima problem sa ampulom tj senzorom pritiska ili je uljna pumpa/ sito uljne pumpe.

Takođe bih prvo promenio ulje sa nekim kvalitetnim. Npr mobil, liqui moly ili ravenol (ali samo od uvoznika) i pratio stanje. Ako je zaspao falš kastrol zna i to da zeza.
Do ulja nije! Sito prljavo ili oslabila pumpa. Premalo detalja da bi se pomoglo. Recimo kilometraza... :)
  • Vozi: Fabia