Autor Tema: Senzor temperature plina  (Pročitano 864 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ugljesa50Započeo temu

Senzor temperature plina
« poslato: 02. Okt, 2025. 12:46 »
Prebacivanje sa benzina na plin je počelo da se dešava  blizu radne temperature, onda na radnoj temperaturi, onda ni na radnoj nego nekoliko minuta posle postizanja radne temperature pa vrati na benzin. Priključenjem na softver sam video da senzor temperature pokazuje -9 stepeni kada je auto hladan a napolju je bilo 16 stepeni tada. Iz AC manuala sam video da za AC Stag treba senzor temperature od 2.2 kilo oma.Posle zamene senyor je pokazivao 16 stepeni i radi odlično. Auto prebacuje na plin na 25 stepeni.  Kažu da ti senzori traju maksimalno 4 do 5 godina.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI

Na mreži Warlock

Odg: Senzor temperature plina
« Odgovor #1 poslato: 02. Okt, 2025. 18:13 »
Puno je 25,stavi na 15. Ice to :)))
  • Vozi: Fabia

« Odgovor #2 poslato: 02. Okt, 2025. 19:10 »
Ha, ,ha, ha... 25 je ok temperatura.  Pričali smo već o tome i završili tu temu uspešno.

Na mreži Warlock

« Odgovor #3 poslato: 02. Okt, 2025. 19:12 »
Pricali. Samo ti si ko tvrdoglav covjek. Zbog 5 stepeni i 300m voznje koliko je autu potrebno da toliko se ugreje rizikuješ da zaledi instalacija. Habanje motora. Al dobro. Ti najbolje znas.

« Odgovor #4 poslato: 02. Okt, 2025. 19:46 »
Opet počinješ da popuješ.  Moj auto mogu da podesim kako hoću. Zato sam i kupio kabal.

Na mreži Warlock

« Odgovor #5 poslato: 02. Okt, 2025. 20:43 »
Zamolio bi administratora da obrise moj post. I sve replike sa ovim "likom"

Takodje predlažem da se istom napravi podforum. Da moze da sam sebi pise i replicira. Nesto kao forum psihijatrija! Hvala

« Odgovor #6 poslato: 02. Okt, 2025. 20:51 »
Ja zaista ne znam koji je tvoj problem?

Na mreži zare

« Odgovor #7 poslato: 02. Okt, 2025. 22:09 »
Njegov problem je što neko iznosi neistine a on to neće da trpi, naravno. Ne zato što on misli da je mnogo pametan i da treba svima da soli pamet, nego zato što će neko da pomisli da su te neistine istinite jer sve što piše na netu je istina a i ona nenormalna inteligencija će te neistine da smatra istinom pa će ta neistina postati istina.

« Odgovor #8 poslato: 02. Okt, 2025. 22:32 »
Ono što ja iznosim to sam proverio u praksi i to radi bez ikakvih problema. AC Stag 4 plus ECU i Tomasetto Alaska isparivač. Radi besprekorno, na mom motoru 1.4 mpi. Prešao sam 1500 km.

Na mreži Zdushan

« Odgovor #9 poslato: 02. Okt, 2025. 23:11 »
U kojoj praksi? Koliko hiljada automobila,  koliko stotina hiljada km?

« Odgovor #10 poslato: 03. Okt, 2025. 10:30 »
Ja radim to na mom sutu i ta iskustva prenosim ovde. I drugi mogu da eksperimentišu na svojim autima i prenose nam njihova iskustva. Svako iskudtvo je dragoceno bar meni.

Na mreži bigor

« Odgovor #11 poslato: 03. Okt, 2025. 11:59 »
Pricali. Samo ti si ko tvrdoglav covjek. Zbog 5 stepeni i 300m voznje koliko je autu potrebno da toliko se ugreje rizikuješ da zaledi instalacija. Habanje motora. Al dobro. Ti najbolje znas.
Da se zaledi instalacija
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

« Odgovor #12 poslato: 03. Okt, 2025. 12:36 »
Nemoguće je da se zaledi instalacika na 25 stepeni. To govore oni koji pojma nemaju. Ljudi is Tomasetta su rekli da će auto nešto više trošiti od 25 do 30 stepenivi to je sve. Svakako će trošiti i više benzina koji je duplo skuplji. Nema govora o zaledjivanju instalacije. Možemo da napravimo eksperiment sa kamerama AC softverom i Veštcom i jednom za svagda da raščistimo te laži koje on plasira ovde.

Na mreži bigor

« Odgovor #13 poslato: 03. Okt, 2025. 13:08 »
Imam isti uredjaj s kojim sam presao preko 200kkm od -25⁰ pa do +ko zna... O zamrzavanju ni govora nije bilo ali nikad, radi kao doxa i danas dan.
Sto se potrosnje tice nemoguce ju je utvrditi jer je u Srbiji plin odvratan, tako da i ne razmisljam vise o tome, sipam i vatra
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Na mreži zare

« Odgovor #14 poslato: 03. Okt, 2025. 16:33 »
Nije bitno na koliko niskoj ili visokoj temperaturi si vozio. Bitna je temperatura isparivača kada se u njemu nalazi TNG.