Autor Tema: Start stop  (Pročitano 23 puta)

aldabic i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži NeletaksistaZapočeo temu

Start stop
« poslato: danas u 07:49 »
Vozim Octaviju A8 1.5 g-tec, metan. Imam problem već duže vreme koji nisu rešili ni u ovlašćenom servisu, pa sam hteo da vidim da li imao neko slično iskustvo. Prilikom aktiviranja start stop sistema s vremena na vreme se samo upali auto, uz zvuk pištanja i paljenje lampica za greške. Nakon toga auto slabije i vuče i to se resetuje nakon gašenja i ponovnog paljenja motora.. uglavnom i gasim start stop sistem ali nekada ostane uključen pa mi se to desi. Auto je izašao iz garancije.
  • Vozi: Škoda Octavia 1.5 g-tec

Na mreži Warlock

Odg: Start stop
« Odgovor #1 poslato: danas u 08:35 »
Pozdrav. Ako je akumulator ok, testirao ga i uverio se da je dobar kapacitet, onda je problem u pumpi visokog pritiska metana. Pogledaj greske, desi ti se recimo da kad auto se ugasi i ponovo se pali, pumpa ne napuni sistem dovoljnim pritiskom i auto odmah ulazi u tkz limp mode. Pritisak se naravno moze testirati a ne odmah poruciti drugu. Obratiti paznju na map/maf senzor to se isto vidi na dijagnostici, auto ne dobije dobru smesu i onda ga opet baca u limp mode. Senzori se mogu pokusati očistiti.
I mozes imati problem sa elektronikom. Najgori kvar. Trebas da odes do ovlascenog servisa da pogledaju firmware modula motora, da vide ima li neki noviji, i da se uradi eventualno nadogradnja.
  • Vozi: Fabia