Autor Tema: Kartica navigacije prestala da radi  (Pročitano 51 puta)

aldabic, Sica, lemi1972 i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži lemi1972Započeo temu

Kartica navigacije prestala da radi
« poslato: danas u 10:35 »
Zdravo,
Navigacija mi je odjednom prestala da radi i izbacila gresku u prilogu. Mape su poslednje iz 06/2025 i do sad je sve radilo normalno. Prvo sam mislio da je do citaca ali kad sam ubacio drugu karticu procitao ju je normalno. Kad sam NAV karticu ubacio u drugi slot, ponovila se ista greska. Kad sam ubacio staru NAV karticu navigacija se pokrenula normalno.
kartica je stara cc 2 godine, 32Gb, jer na staru od 16 vise ne staju Full Europe mape. Nekoliko puta do sad sam skidao update mapa i stavljao ih na karticu i sve je bilo OK. Pomislio sam da je kartica crkla ali kad sam je ubacio u racunar normalno ju je procitao. Formatirao sam je i spustio poslednje mape na nju (kao i do sad sto sam radio) ali u kolima se ponovilo isto.
Model je Superb 2019 godiste, pre restalinga.

Jel ima neko ideju sta je u pitanju tj predlog kako da resim?

Hvala Unapred
  • Vozi: Superb 2.0 4x4 DSG 2019 Ambition+

Na mreži AcoSk

Odg: Kartica navigacije prestala da radi
« Odgovor #1 poslato: danas u 13:37 »
Slikaj karticu koju imas.
Gde si je kupio?

Na mreži lemi1972Započeo temu

« Odgovor #2 poslato: danas u 14:01 »
nije mi sad pri ruci (u kolima je) :-(
ali mislim da sam preko ovog  foruma dosao do adrese nekog ko ih je prodavao i tako kupio.
kazem, radila je sigurno bez problema preko dve godine a svakog juna/decembra bi skinuo nove update, formatirao je, i kopirao na nju te nove mape...radila je bukvalno pre par dana kad sam bio na putu, i prekljuce samo kad sam upalio auto vidim izadje mi ova porukica

cim budem do kola uzecu je pa slikati i okaciti
  • Vozi: Superb 2.0 4x4 DSG 2019 Ambition+

Na mreži AcoSk

« Odgovor #3 poslato: danas u 14:37 »
Pitam zato sto si mozda od mene kupio.
Pošalji mi broj telefona i ime u privatne poruke da proverim datum kupovine (ako si od mene kupio).
2 godine je garancija za sve elek. uredjaje, ali ako je stvarno do kartice, zamenicemo iako je proslo vise.

Mada, ako je na racunaru sve normalno sa karticom, moguce da su fajlovi pri preuzimanju sa interneta korumpirani.
Treba uporediti tacnu velicinu svih fajlova do poslednjeg byte-a.
Desni taster na folder map, pa properties.
Size mora biti isti na kartici i na racunaru, do poslednjeg byte-a. (Naravno i broj foldera i fajlova takodje).

Na mreži AcoSk

« Odgovor #4 poslato: danas u 15:13 »
Da odgovorim ovde, da ne kucamo po privatnim porukama...
Nisi od mene kupio.
Mozda si kupio sa Alija. Inace, te kartice sa Alija su najlosijeg moguceg kvaliteta...

Ako je jednom radila na toj nav, onda ima odgovarajući cid broj, on ne moze sam od sebe da se promeni, tako da nije do toga (to si me pitao u pp).

Proveri ovo sa byte-ovima. Takodje i na nekom drugom racunaru, ako imas mogućnosti.

Najverovatnije je crkla kartica pa brljavi.