Autor Tema: Skoda Zenith 18" felne - senzori pritiska?  (Pročitano 150 puta)

Warlock, Gogi69, mudri i 22 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže code381Započeo temu

Skoda Zenith 18" felne - senzori pritiska?
« poslato: juče u 19:39 »
Imam pitanje u vezi Zenith 18" felni, znam da su takve felne original felne za Superb. Takodje znam (ne znam da li sve verzije) kod "Superb 3" senzori pritiska su u ABS/kocionom sistemu a ne direktni senzori u gumama. Moje pitanje je kada bih kupio Zenith 18" felne za VW auto koji vec ima senzore u gumama da li su te Zenith felne kompatibilne da na njih moze da se premeste i nameste senzori pritiska iz VW auta. Da li otvor za ventil na samoj felni treba da bude sireg obima da bi se na njega namestio ventil sa senzorom pritiska? Inace totalni sam laik, pa bi mi svaka pomoc dobro dosla.
  • Vozi: Skoda Superb MY2017 1.6TDI Style DSG7

Odg: Skoda Zenith 18" felne - senzori pritiska?
« Odgovor #1 poslato: juče u 19:55 »
P.S. Pitao sam i vestacku inteligenciju

Google AI kaze: Originalne felne za vozila unutar VAG grupe, kao što su Škoda i VW, imaju standardizovanu veličinu otvora za ventil. To omogućava fleksibilnost u proizvodnji i održavanju, bez obzira da li je vozilo opremljeno indirektnim ili direktnim sistemom za praćenje pritiska

Dok mi ChatGPT jedan dan kaze moze, drugi dan ne moze.

Zato postavljam pitanje ovde na forumu

Na mreži wkobre

« Odgovor #2 poslato: juče u 20:15 »
Montiraj šta god hoćeš, nema senzora u točku.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #3 poslato: juče u 20:26 »
Montiraj šta god hoćeš, nema senzora u točku.

Ja pitam da li moze da se stavi senzor pritiska u Skoda Zenith felnu. Takve felne bi bile montirane na VW automobil. Da li su Skoda Zenith felne kompatibilne sa direktnim TPMS senzorima (koji se stavljaju u svaku gumu)?

Na mreži wkobre

« Odgovor #4 poslato: juče u 20:31 »
I to može naravno. Promeni se ventil, tj izbaci se običan i stavi sa senzorom.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži Warlock

« Odgovor #5 poslato: danas u 20:03 »
Momak pitaj Gemini. Taj zna sve
  • Vozi: Fabia

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #6 poslato: danas u 20:13 »
Питаш Gemini, и онда знаш мање него пре питања, а и @wkobre ти да више ваљаних информација но ово, или било које, АИ сокоћало:  :o

"Ono što je važno za direktni TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) jeste da felna mora imati odgovarajući otvor i dizajn za montažu senzora pritiska, koji se obično postavlja umesto standardnog ventila.

Škoda Zenith felne su originalne (OEM) felne za određene modele Škode (npr. Superb, Kodiaq). Ako je vaše vozilo koje koristi te felne fabrički opremljeno direktnim TPMS sistemom, onda su i same felne dizajnirane tako da podržavaju senzore.

U većini slučajeva, originalne aluminijumske felne, poput Zenith, koje dolaze na vozilima sa direktnim TPMS-om, imaju odgovarajuću konstrukciju za senzore.

Ključne stvari koje treba proveriti:

Da li je vaše vozilo fabrički imalo direktni TPMS sistem? (Obično vozila proizvedena nakon 2014. u EU imaju obavezan TPMS, ali može biti indirektni, koji ne koristi senzore u felnama, ili direktni). Zenith felne se vezuju za novije modele.

Da li su te Zenith felne originalne felne za to vozilo? Ako jesu i ako vozilo ima direktni TPMS, onda je odgovor verovatno DA.

Tip senzora: Treba obezbediti TPMS senzore koji su kompatibilni sa modelom i godinom proizvodnje vašeg automobila i njegovim TPMS sistemom. Senzori su specifični po frekvenciji (npr. 433 MHz) i protokolu komunikacije.

Preporučujem vam da:

Proverite kod svog vulkanizera ili u ovlašćenom servisu Škode: Oni će znati sa sigurnošću da li model Zenith felni koji imate ima pripremu za direktni TPMS senzor i koji tačno senzor je potreban.

Pogledate postojeće ventile: Ako su ventili metalni i izgledaju masivnije u odnosu na obične gumene ventile, velika je šansa da su već u pitanju TPMS senzori ili da felna ima pripremu za njih.

Ukratko, najverovatnije da mogu, pod uslovom da su felne originalne i da su dizajnirane za model automobila koji podržava direktni TPMS."

УКРАТКО, питати Шкоду!
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #7 poslato: danas u 20:18 »
Пробај овде да им поставиш питање:

https://www.skoda-parts.com/spare-part/3v0601025f8z8-aluminium-rim-18-zenith-skoda-36415.html
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023