Autor Tema: Manouvre braking not available  (Pročitano 92 puta)

aldabic, azimuth90, superhik (+ 1 sakrivenih) i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži azimuth90Započeo temu

Manouvre braking not available
« poslato: juče u 20:20 »
Zdravo svima. Imam sledeci problem od zamene soferke i kalibracije kamere na Skodi Superb 2020. Menajk sam soferku u Black glassu u Beogradu i kalibrisali su mi kameru,trebalo bi da ljudi znaju svoj posao.

Izbaci mi na displeju Manouevre braking not available (to je ono da koci prilikom uparkiravanja auta,da ne udari u prepreku). Ne ostavi nikakvu gresku,izbaci samo to upozorenje i kad krenem da vozim,ne mogu na rucicu da aktiviram ACC. Kad ugasim i upalim auto,sve normalno bude. Lane assist radi,sto bi znacilo da je valjda kamera kalibrisana kako treba.
Da li je slučajnost sto se desilo bas nakon kalibracije kamere ili oni nesto nisu uradili kako treba? Jel neko imao iskustva?
  • Vozi: Skoda Superb MK3 (2020 god)

Na mreži wkobre

Odg: Manouvre braking not available
« Odgovor #1 poslato: juče u 20:46 »
Može biti prljav senzor za parkiranje ili je neki od njih oštećen. Greška se pojavljuje i kada je akumulator zreo za zamenu. A može biti i bug, koji se može proveriti resetovanjem sistema: otkačiš akumulator, upališ svetla i ostaviš tako pola sata. Ali pre će biti nešto od prethodno navedenog.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

« Odgovor #2 poslato: juče u 20:50 »
Evo greske koje mi je ocitao obd eleven. Mislis da nema veze sa zamenom soferke i kalibracijom? Lane assist radi normalno,da nije kalibrisana kako treba,valjda ni lane assist ne bi radio.
Sto mi nakon ove greske za manouvre braking nece na rucicu da aktivira tempomat? Ne mogu da skapiram kako je vezano jedno za drugo... Ove greske za ACC je obd11 ocitao jer sam ga palio na rucicu i nije hteo da ocita,bar mislim da je tako.

Na mreži wkobre

« Odgovor #3 poslato: juče u 20:54 »
Slike potvrđuju to što sam napisao.

« Odgovor #4 poslato: juče u 20:57 »
Jel po tebi potvrdjuje nesto konkretno od ovoga sto si napisao,sto bi bilo super ili potvrdjuje da bih trebao sve isprobati?
Mislis da nema veze sa kalibracijom kamere nakon zamene soferke?

Na mreži wkobre

« Odgovor #5 poslato: juče u 21:19 »
Najverovatnije je akumulator. Jel fabrički?

« Odgovor #6 poslato: juče u 21:26 »
Nije,bas cu da vidim ocitavanja sutra za akumulator, i na obd11 i na unimeru. Mislim da nije fabricki,kupio sam auto pre 6 meseci,nisam imao problema pa nisam ni gledao.

Na mreži wkobre

« Odgovor #7 poslato: juče u 21:35 »
Kakva sranja nam uvaljuju, hoće i nov da zvekne nakon par meseci (dva takva slučaja sam čuo ove godine).
Npr. meni je battery health fabričkog akumulatora bio ~90% i nakon recimo 2 nedelje samo je riknuo..mada nije bio ni u cvetu mladosti, jer je izdržao 5-6 godina.

« Odgovor #8 poslato: juče u 21:43 »
Bas cu da vidim kakav je akumulator. Zaboravih jos jednu stvar,2,3 puta uz gresku za manouvre braking znao je da izbaci i da start stop nije dostupan. Bice da sve ukazuje na akumator, ne znam još...
Kako da budem siguran da je do akumulatora. Sta ako ga zamenim i sve isto bude

Na mreži wkobre

« Odgovor #9 poslato: juče u 21:53 »
Ok, sada sam 100% siguran da je aku za zamenu, jer te stvari su međusobno povezane. Moja preporuka je da gledaš AGM za start stop sistem, a važna stvar je da mora da se odradi i kodiranje nakon ugradnje.
Javi šta si saznao nakon provere, ali mislim da je tu problem.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #10 poslato: juče u 21:53 »
Припали машину, па ОБД11, иди у модул 19, иди у Live Data, изабери све што има у називу "battery" па види шта ће ти рећи.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #11 poslato: juče u 21:55 »
Hocu sutra sve to pa javljam.