Autor Tema: Škoda Octavia problem s transmisiom  (Pročitano 306 puta)

Silvijooo i 21 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži SilvijoooZapočeo temu

Škoda Octavia problem s transmisiom
« poslato: 25. Okt, 2025. 08:02 »
Pozdrav ekila dali je netko imao problem da mu izbacuje iz brzine u voznji? Meni izbacuje iz 5 brzine dok vozim.
Znaci sve je ok lagano ubacuje u sve brzine , ne cuje se nista da struze. Najvise mi se desava na autoputu ovako na obicnim cestama skoro nikad. I dok vozim autoputom kad drzim mjenjac rukom toc no osijetim kad zeli izbacit kao da ga nesto izguriva i preskoci u njemu onda opet ide kilometar ok pa izbacuje , i kao dok vozim u svim je brzinama ok a u 5 kao da ima luft kad pustam i dajem gas i odijeti se rukom da vibrira. Hvala na pomoci
  • Vozi: Skoda octavia 1.9 tdi 2006

Na mreži Warlock

Odg: Škoda Octavia problem s transmisiom
« Odgovor #1 poslato: 25. Okt, 2025. 09:07 »
Da li si imao u skorije vreme neke intervencije na menjacu? Da li su sajle mozda menjane? Proveri ima li ulja u menjacu?
  • Vozi: Fabia

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #2 poslato: 25. Okt, 2025. 16:02 »
5 ili 6 brzina menjač?
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

« Odgovor #3 poslato: 26. Okt, 2025. 09:07 »
5 brzina mjenhao jedino zamasnjak i set kvacila prije 50000 sve bilo ok

Na mreži DJM

« Odgovor #4 poslato: danas u 08:09 »
5 brzina mjenhao jedino zamasnjak i set kvacila prije 50000 sve bilo ok
Da nije nedavno ko mijenjao ulje na tom mjenjaču pa odavijao šarafe ne mjestu gdje ne treba da ih dira , to što si opisao mi djeluje kao da je popušten odavijen nosač birača brzina , sa donje strane mijenjača dva šarafa uporedno jedan blizu drugog možda su samo opušteni nek ti to majstor vidi , ako nije to negine ti rastavljanje i skidanje mijenjača mada se ti 5-brzinci mogu naći jeftino kod ovih što rastavljaju auta tako  da se nekad popravka ne ispalti jer taj mijenjač je isti u Golf-5 , Passat-6 od 1,9 TDI
  • Vozi: OCTAVIA IV 2.0 TDI 85KW

Na mreži wkobre

« Odgovor #5 poslato: danas u 09:44 »
Iskreno i meni je prvo to palo napamet, da je birač brzina. Ali nisam siguran, pa reko da ne lupetam  :))
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #6 poslato: danas u 18:27 »
Crkla 5. brzina zbog lose resenog podmazivanja. Kompletan sklop 5. brzine se menja bez skidanja menjaca sa auta i bez rastavljanja istog. Kad ga sklopite zamenite mu obavezno ulje i kroz klin koji nosi birac sipajte mu ravno 2 litre bez obzira sto fabrika kaze 1.7 jer taj nivo ulja nije dovoljan za taj menjac. Pozzzz
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

« Odgovor #7 poslato: danas u 19:51 »
Provjerio sam ulje danaa falilo je pola litre . Sad manje trza u petoj probam sutra vozit pa vidjet. Pa cu onda vidjet sko se da promijenit 5 brzina bez skidanja super