Autor Tema: Zujanje/brujanje Superb 2 2014 4x4 2.0 TDI 125 kw  (Pročitano 104 puta)

smederevac, WarppeR, nebra25, superhik, Bingodalton i 20 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži WarppeRZapočeo temu

Pozdrav

Kupio sam auto iz uvoza i doslo je direktno meni, auto je bas fino stanje opremljeno na max

Odradio tehnicki sve super, i registrovao i vozao po gradu nema mane, međutim kada sam izasao na magistralnu cestu preko 90 na sat, čuje se neko zujanje ili brujanje, isključivo kada se drži gas, to jeste dok je moment prebacivanja sile sa motora na točkove. Čim se pusti gas to nestaje.
Nekada ovisno o vanjskim faktorima se čuje i kada se pusti gas i kada drzi(prestane samo u trenutku 1 sekunde dok otpuštam ili pritiscem papucicu)

Auto je IV Generacija haldexa, haldex radi perfektno, sva ulja sam zamjenio od pr difa zadnjeg difa, haldex filer haldex ulje, sitka na pumpi ociscena.

Auto ima pravih 251000 kilometara, a viđao sam i 450000 bez problema sa konkretnim zujanjem brujanjem ili kako da ga opisem

Od provjera sam odradio kontrolu centralnog lezaja kardana, guma na kardanu, kupio 4 nove gume, sva 4 lezaja točka i opet isto

Ako neko može da me prosvjetli i uputi na moguće probleme 😀

Ps posto je moje auto i radim sam sebi, danas cu staviti i nov zamajac jer sam i planirao… i updateujem onda temu jos dodatno

« Poslednja izmena: danas u 08:38 WarppeR »
  • Vozi: Skoda Octavia VRS 2010

Na mreži Sreten

Odg: Zujanje/brujanje Superb 2 2014 4x4 2.0 TDI 125 kw
« Odgovor #1 poslato: danas u 11:06 »
Hoce tako da se cuje transfer case kada je na samrti, to je imao drugar na njegovom superbu, ali on je mnogo tuniran i bilo je za ocekivati da ce se jednog dana unistiti. Mozda je to slucaj i kod tebe. Proveri i nivo ulja u njemu, mozda nema ulja dovoljno.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 272KS 4X4 DSG

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #2 poslato: danas u 11:36 »
Prednji dif sto bi rekli, kad si vec u zadnjem menjao.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži WarppeRZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: danas u 12:15 »
Hoce tako da se cuje transfer case kada je na samrti, to je imao drugar na njegovom superbu, ali on je mnogo tuniran i bilo je za ocekivati da ce se jednog dana unistiti. Mozda je to slucaj i kod tebe. Proveri i nivo ulja u njemu, mozda nema ulja dovoljno.

Provjerio sam i mjenjao ulje u pr difu vec, sve je ok nije bilo ni skrame ni opiljaka

Kod kog poslati transfer case na reparaciju jer kupovina rabljenog nema smisla
  • Vozi: Skoda Octavia VRS 2010