Autor Tema: Problem sa multimedijom Octavia 1,5 tsi  (Pročitano 94 puta)

Mikim974, nebra25, predragas, Mareska, Lufti, varicak i 21 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Mikim974Započeo temu

Problem sa multimedijom Octavia 1,5 tsi
« poslato: juče u 20:27 »
Dobro veče članovima foruma. Da li neko može da pomogne u problemu koji se pojavio pre dva dana. Auto Octavia 1,5 TSI 110kw ,2021 godina,style paket opreme.Auto sam kupio pocetkom godine sa 26500 km ,sada je na 35000km,kupljen nov u Srbiji. Na autu su u momentu kupovine radjeni redovni servisi na godinu dana,softver nije nikada ažuriran. Po uzimanju auta otišao sam u ovlašćeni servis gde je uradjeno ažuriranje softvera,posle čega sam uspeo da se povežem i postanem glavni korisnik,auto bio u servisu ceo dan i noć,kažu treba vremena da se sve to odradi. Od tada,mart mesec auto radi bez problema uz ažuriranja koja on odradi kada mi izadje obaveštenje u info.U aprilu istekla garancija. Prošlog meseca nakon dva odlaska u kratkom roku u Grčku i gužve na granici od 2-3 sata ,podji stani,isprazni se akumulator nakon 3 dana po povratku. U servisu za akumulatore ga dopune 24h,kažu ok je kao i punjenje. Pre par dana pri paljenju izbacuje da neka opcija parkiranja nije u funkciji,prednji parking senzori ne rade ,izbacuje da se očiste. Uradio to ali i dalje isto izbacuje. Pre dva dana ponovo izbacio da je dostupno ažuriranje ,pustio ga,odradio to za 20-ak minuta . Već sutra počela da baguje multimedija,smrzne ekran,ne rade komande ,uključuje i isključuje se sama. Kada se uključi dozvoljava opciju meni i sve iz menija ali pri povratku i pritiskom na home dugme ona zabaguje . Juče sam promenio akumulator,kažu oslabila udarna snaga,mislio sam de je on možda uzrok problema ali je i dalje isto,multimedija baguje ,ne rade prednji parking senzori. Šta činiti,ima li sličnih problema kod nekog ,čitam po forumima da uzroci mogu biti svakojaki pa čak i ozbiljne prirode? Izvinjavam se na preopširnosti, samo sam hteo da što jasnije predstavim problem.
  • Vozi: Skoda Octavia A8 1,5 TSI

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Problem sa multimedijom Octavia 1,5 tsi
« Odgovor #1 poslato: juče u 21:09 »
По овој теми не делује охрабрујуће:  :(

https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=15758.msg145694#msg145694
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #2 poslato: juče u 21:34 »
Hvala na odgovoru. Video i pročitao sam već bio sve ono o sličnom problemu kolege člana. Ne znam da li bi bilo pametno vratiti na fabrička podešavanja ,da li bi radila normalno multimedija? Da li ovaj problem ima veze sa poslednjim ažuriranjem,do tada je radila super? Svakako ću morati do ovlašćenog servisa bez obzira što nije više u garanciji.

Van mreže fobia24

« Odgovor #3 poslato: danas u 13:19 »
Probaj restart uredjaja kada zamrzne, da drzis dugme za gasenje nekih 15 sekundi dok sistem ne krene da se podize od nule. Verovatno nece resiti uzrok ali barem pokusaj.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #4 poslato: danas u 13:36 »
... Svakako ću morati do ovlašćenog servisa bez obzira što nije više u garanciji.

Паде ми на памет, пробај у овлашћеном инсистирати на важењу гаранције јер тај проблем се није сад појавио већ док је возило било у гаранцији, тако да се може сматрати нерешеном рекламацијом.
Пробај...
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #5 poslato: danas u 15:24 »
Zakazao sam tek za 13.11 ,videćemo šta će biti. U prolazu mi reče momak serviser da će pokušati azuriranjem da reše problem,da im je to “mana”,smešno malo zvuči da automobilu koji se smatra ozbiljnim,bude takva ozbiljna i skupa stvar mana !!! Svakako hvala na savetima pokušaju pomoći. Danas je u jednom trenutku skoro proradila kako treba nakon brisanja vlažnim maramicama za ekrane i startovanja auta,bizarno ali se stvarno desilo,verovatno slučajno. Pozdrav

« Odgovor #6 poslato: danas u 15:29 »
Probao sam više puta restart dugim držanjem dugmeta za paljenje,to je jedini način i da se vrati u kakav takav rad nakon zamrzavanja ekrana kada naravno nijedna komanda na njoj ne radi. Hvala na predlogu. Ovo mi je peta Škoda i nisam toliko iznerviran koliko razočaran,bogami sledeći auto je pitanje da li će biti ove marke.

Na mreži hakkler

« Odgovor #7 poslato: danas u 16:03 »
2020-2022 O4 problemi s multimedijom dosta rašireni..
Jedino rješenje je zamjena ekrana..nikakav update niti restart ne pomaže.