Autor Tema: 2022 Kodiaq start-stop radi retko  (Pročitano 183 puta)

0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Nebojša U.Započeo temu

2022 Kodiaq start-stop radi retko
« poslato: 03. Nov, 2025. 14:55 »
Kodiaq 2022, prešao 40.000km.
Start stop, iako uključen, mi je sve vreme radio sporadično, bez obzira na zagrejanost motora, doba godine, uključenost bilo kojih potrošača u kolima itd. Kad bih pitao u servisu, govorili su mi samo da SS zavisi od niza parametara i da tu nema šta dalje.
Juče mi auto nije hteo da upali, posle dva dana stajanja (što me je iznenadilo, jer nisam očekivao da akumulator traje tako kratko, malo više od tri godine). Posle busta AMSS-a, je start-stop radio prilikom apsolutno svakog zaustavljanja. Danas sam zamenio akumulator, u servisu, i SS je radio prvih 4-5 zaustavljanja, a posle nikako.
U čemu je stvar, zna li ko?
  • Vozi: Škoda Kodiaq 2022

Na mreži wkobre

Odg: 2022 Kodiaq start-stop radi retko
« Odgovor #1 poslato: 03. Nov, 2025. 17:10 »
Verovatno preslab akumulator za taj auto i/ili uključen neki potrošač koji sprečava SS. Takođe treba kodirati nov akumulator.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže fobia24

« Odgovor #2 poslato: 03. Nov, 2025. 19:22 »
Sacekaj jos koji dan i prati. Kod novijih automobila ne puni akumulator stalno vec po potrebi. I kada se steknu uslovi da puni akumulator, primetio sam da start stop ne radi barem dva sata u gradskoj voznji sa prekidima.
Ako je dizel nece raditi ni dok pokusava da odradi regeneraciju.

Na mreži DJM

« Odgovor #3 poslato: 03. Nov, 2025. 23:44 »
Obrati pažnju da li je konektovan onaj mali tanki crni kabal , jer on je taj koji šalje info o bateriji u vezi SS ,a i oni na minus klemi pogledaj jeli to sve spakovano propisno
  • Vozi: OCTAVIA IV 2.0 TDI 85KW